Reiseadapter Italia

Smarte reiseadaptere for reiser til Italia hvor du ønsker å lade dansk elektronikk. Reiseadapter med plugger som passer til italienske stikkontakter.

Filtrer
Sortering

Se mer om Reiseadapter Italia

Reiseadapter Italia - For lading av dansk elektronikk i utlandet

På denne siden finner du vårt utvalg av reiseadapter Italia, som du kan bruke i italienske stikkontakter for å kunne lade din danske elektronikk.

Det finnes mange forskjellige typer støpsler rundt om i verden, og derfor kan du i noen tilfeller trenge en reiseadapter for å kunne sette støpsler fra dansk elektronikk i en utenlandsk stikkontakt .

Men det er ikke alltid det er nok med en adapter fordi det også kan være forskjell på spenningen som leveres i de forskjellige landene.

Det kan derfor hende du trenger en reiseadapter i Italia, og du kan lese mer nedenfor om når og hvilken reiseadapter Italia trenger.

5 ting du bør vurdere når du leter etter en reiseadapter Italia

Når du skal til Italia på ferie kan du i noen tilfeller trenge en reiseadapter Italia, og her er det flere ting du bør vurdere for å finne riktig adapter for ditt behov.

Nedenfor har vi samlet noen ting du kanskje bør vurdere når du skal finne en reiseadapter til Italia.

#1 - Spenning for reiseadapter Italia

Spenningen som tilføres gjennom stikkontakten i andre land kan godt være forskjellig fra 230 V som leveres i Danmark.

Men i Europa er det felles standarder og du kan i utgangspunktet regne med at det leveres 230 V i stikkontakten i alle EU-land, også i Italia.

Samtidig leveres spenning på 50 Hz, som også er likt i hele Europa, men selv om det er felles standarder for spenningen som leveres i stikkontakten, har ikke alle land ennå fått de samme pluggene overalt.

Når du bruker en reiseadapter i Italia eller for den saks skyld i et annet land, vær alltid oppmerksom på at adapteren ikke tilpasser seg eller endrer spenningen som leveres.

Men i Italia bør du ikke ha noen problemer med spenningsforskjell.

#2 - Typer av plugger for reiseadapter Italia

Det finnes flere forskjellige typer stikkontakter i Italia og selv om den europeiske standarden tilsier en type C- eller type E-plugg, er det ikke alle steder som har erstattet de gamle type L-pluggene med denne standarden ennå.

Derfor kan du ende opp med å måtte bruke reiseadapter Italia når du reiser til landet.

De pluggtypene vi oftest bruker i Danmark er type C, F og K, og i Italia kan du også bruke dine Type C og F plugger mange steder.

Men det er noen steder i Italia hvor den såkalte L-pluggen fortsatt må brukes, og den kjennetegnes ved å ha 3 pinner på en rett rad, her trenger du din Italia-reiseadapter.

C- og F-plugger er fullt kompatible mellom landene som har denne typen stikkontakter, men støter du på for eksempel Italias L-støpsel kan du ikke bruke stikkontakten med mindre du har med deg en reiseadapter.

#3 - Universal eller spesifikk reiseadapter Italia

Når du er ute etter reiseadapter Italia er det ofte flere alternativer å velge mellom, modellene kan variere både i form og i antall plugger som kan konverteres til.

En universal reiseadapter Italia er ofte en modell hvor du for eksempel også kan bruke adapteren i både Sveits, Tyskland og Frankrike, fordi det er flere forskjellige pluggmuligheter i en adapter.

Universale reiseadaptere er ofte litt dyrere enn de spesifikke adaptere som tilbys for et spesifikt land og ingenting annet.

En spesifikk reiseadapter Italia tilbyr ofte kun å konvertere pluggen fra en L-plugg til en C- eller F-plugg, og dermed vil du ikke kunne bruke adapteren i andre land, men nettopp derfor er den også ofte litt billigere .

Ønsker du flere funksjoner i adapteren, finnes det også modeller som tilbyr dette.

#4 - Spesialfunksjoner for reiseadapter Italia

Noen modeller av reiseadaptere til Italia tilbyr flere plugger, både i form av helt vanlige C- og F-strømkontakter, men noen modeller lar deg også koble til en USB-plugg i selve adapteren.

En USB-inngang lar deg lade en enhet, eller koble til en enhet via USB-kontakten, og du kan dermed bruke kabelen din uten en eventuell ladeblokk.

USB-inngangen er oftest en USB-A-kompatibel inngang, men du kan også finne reiseadaptere med USB-C-inngang.

Noen reiseadaptere kan også fungere som en liten nattlampe , ved hjelp av en implementert LED-pære, som kan avgi et behagelig lys og samtidig indikere om strømmen er koblet til eller fra.

#5 - Reiseadapter Italia med eller uten jord

Når du skal ha tak i en reiseadapter Italia til din neste ferie, bør du vurdere om du trenger en adapter med eller uten jordforbindelse.

Det er ikke lenger så nødvendig å ha jordforbindelse for mindre elektriske apparater, hvor som helst i Europa.

Jordforbindelse brukes primært til hvitevarer, eller steder hvor det er fare for feilstrøm.

Hvis du bare trenger å lade smarttelefonen din med Italia-reiseadapteren din, trenger du ofte ikke jordforbindelsen, men det skader selvfølgelig ikke å ha den der hvis du noen gang skal koble til en vaskemaskin eller annet elektrisk utstyr med mer enn 2 ben.

Har du med deg elektriske apparater som har en tre-pinners plugg, kan det hende du trenger jordforbindelsen i reiseadapteren din, så det kan være lurt å sjekke støpslene på de elektriske apparatene du regner med å ta med deg til Italia.

Er en reiseadapter nødvendig i Italia?

En reiseadapter er ikke nødvendig overalt i Italia, og bor du på hotell trenger du det sjelden.

På den annen side må man bo utenfor de viktigste turistområdene og ev i en ferieleilighet eller hos privatpersoner, kan det hende du fortsatt trenger reiseadapteren.

Har du kun enheter med de smale to-pins pluggene, også kalt Eurostik, vil du oftest kunne bruke disse også i stikkontakter for L-plugger, men de store runde pluggene med tre pinner eller Schukostik kan ikke brukes i L-plugger og her trenger du adapteren din.

 

Kortbetaling
avXperten
Language: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søk
Vi sender pakken i dag
Bestill innen kl. 20.30
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60-dagers åbent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Gratis frakt - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva