Julegaver kan bli byttet frem til 24. januar 2024 - Bestill senest 15. desember og motta pakken før jul!

Wifi forsterker

Finn Wifi forsterker på denne siden.

Filter
Sortering


Hva er en WiFi-forsterker?

En Wi-Fi-repeater er en elektronisk enhet som utvider det trådløse signalet fra ruteren din.

De fleste bruker WiFi hjemme eller på jobb, men faktisk er de fleste WiFi-signaler utrolig ustabile og dårlige, spesielt i større hjem/arbeidsplasser.

En WiFi-forsterker bidrar til å eliminere dette problemet, ved å spre signalet til flere hjørner av hjemmet slik at du kan nyte en raskere WiFi-hastighet.

En WiFi-forsterker kalles også:

En WiFi-forsterker har mange forskjellige navn, men de refererer alle til samme enhet.

Her er en liste over eksempler på hva disse smarte enhetene kalles:

  • Wifi repeater
  • Wi-Fi forsterker
  • Wifi booster
  • Wifi-forlenger
  • Internett forsterker
  • Wifi-forlenger
  • Nettverksforsterker
  • Signalforsterker for Wifi

Uansett hva du kaller dem, er de alltid en utrolig effektiv og nesten perfekt løsning for å fikse dårlige eller feilaktige Wi-Fi-signaler.

Du installerer ganske enkelt et visst antall repeatere rundt om i hjemmet eller på arbeidsplassen, og du vil raskt oppleve mye høyere hastighet.

Du kan finne internetthastighetstester på nettet slik at du kan se hvor mye signalet ditt er styrket etter at du har installert en WiFi-forsterker.

Som sådan er det ingen grense for hvor mange WiFi-forlengere du kan ha på et WiFi-signal, men ofte trengs det ikke mer enn 1-3, avhengig av hvor stort område det er snakk om.

Styrk det trådløse nettverket ditt med en WiFi-booster

Du kan velge å bruke en WiFi-repeater i et område med mye forstyrrelser.

Forstyrrelsene kan blant annet skyldes at metallapparater eller mikrobølger lager støy, slik at mottakeren av signalet ikke oppnår samme styrke som den opprinnelig hadde.

En WiFi-repeater gir et trådløst signal som er mindre påvirket av denne forstyrrelsen, slik at du oppnår både et sterkere og mer stabilt signal enn om du hadde brukt signalet fra ruteren din.

Det er også en fordel å bruke en WiFi-repeater når avstanden mellom datamaskinen og det trådløse tilgangspunktet er for stor til at det trådløse nettverkskortet kan motta det trådløse signalet.

Endelig er en WiFi-repeater smart hvis du oppretter et nettverk et sted med flere datamaskiner, nettverk eller huber.

En WiFi-repeater brukes vanligvis i små kontorer eller hjem.

Som nevnt kalles en WiFi-repeater også noen ganger en WiFi-forsterker, et WiFi-tilgangspunkt eller en WiFi-forlenger.

Den helt grunnleggende funksjonen er å forbedre rekkevidden til det trådløse nettverket ditt.

Du må sette opp WiFi-repeateren på kanten av det trådløse nettverket. Herfra utvider den signalet til resten av kontoret eller hjemmet.

Sette opp en WiFi-forlenger
Eksempel

Det som skjer når du bruker en WiFi-repeater/internettforsterker er at den kobles til ruteren.

På denne måten er hele WiFi-båndbredden tilgjengelig der du ønsker det.

Det finnes selvfølgelig mange forskjellige typer WiFi-forlengere, så oppsettet er ikke helt likt for dem alle. Det er ganske ukomplisert å sette opp WiFi-repeateren.

I tillegg til denne lille guiden må du selvfølgelig lese manualen som følger med WiFi-repeateren din.

1 - Plasser WiFi-forlengeren din her

Det første du må gjøre er å plassere WiFi-repeateren i samme rom som ruteren din Husk å sørge for at ruteren er slått på og sender et trådløst signal.

2 - Logg på WiFi-forlengeren din

Etter dette må du kontrollere at WiFi-forsterkeren er slått på. Fra datamaskinen din må du gå online og herfra logge på WiFi-repeateren. Du kan også gjøre dette fra nettbrettet, iPaden eller smarttelefonen.

Når du har logget inn på din WiFi-repeater, vil det dukke opp en guide på skjermen som hjelper deg med installasjonen. Det er derfor svært rimelig å sette opp en WiFi-repeater i hjemmet.

Vær online hvor som helst i hjemmet med en WiFi-forsterker

Det er ikke vanskelig å sette opp WiFi-repeateren . Kort sagt, sørg for at enhetene dine er slått på og gå deretter på nett og følg manualen som kommer opp når du bruker datamaskinen til å logge på repeateren.

Når det er gjort, kan du streame Netflix, Viaplay og alle de andre strømmetjenestene mens du sitter ute i hagen eller trekker deg tilbake til ditt eget rom mens du jobber og surfer.

Med en WiFi-repeater kan du være online hele tiden, overalt i hjemmet ditt, med det samme stabile signalet overalt i hele hjemmet.

Det kan være utrolig irriterende å måtte være i et bestemt rom i hjemmet for å ha en rimelig internettforbindelse.

Det ødelegger litt ideen om trådløst internett, men begrenser samtidig også mulighetene, uansett om det er til jobbrelatert bruk eller til underholdning.

Det er du fri for når du bruker en WiFi-repeater. Din WiFi-forlenger - eller forsterker - fungerer som en kobling mellom datamaskinen og ruteren.

Siden WiFi-boosteren er trådløs, kan du enkelt endre plassering, avhengig av hvor i hjemmet du befinner deg.

Så du trenger ikke nødvendigvis å sette repeateren der du vil være online, men mellom punktene der du er og ruteren din er plassert. Dette sikrer vanligvis best mulig tilkobling.

Husk at WiFi-repeateren er en forlengelse av WiFi-signalet ditt. Det gir derfor ikke mye mening at du plasserer den rett ved siden av ruteren, da du da oppnår samme effekt som om du rett og slett hadde brukt det trådløse signalet fra ruteren.

De forskjellige versjonene av WiFi-forsterkere

Når du skal finne den perfekte WiFi-repeateren for dine behov, er det faktisk en rekke faktorer du kan se på og vurdere før du velger.

Gjør du det, er det større sjanse for at du finner den WiFi-repeateren som passer best for dine behov.

Det åpenbare å se på her er selvfølgelig avstanden - altså hvor langt WiFi-signalet ditt må nå.

I tillegg er det en faktor som styrken på signalet . Sist, men ikke minst, er det funksjoner som trådløs tilkobling, samt om WiFi-forlengeren din skal sitte ute .

Så langt kan en WiFi-booster gå

Ikke bekymre deg, du trenger ikke ha en WiFi-repeater hver femte meter i hjemmet ditt. De fleste WiFi-forlengere kan nå fra 70 meter og oppover. Du har altså WiFi-forlengere som kan gi deg ganske stor rekkevidde for WiFi-signalet ditt. Selv om du velger en WiFi-repeater med kort avstand.

Hvis det er for ditt hjem, så er det sjelden 70 meter fra den ene enden av boligen til den andre. Du er dermed sikret full dekning allerede ved WiFi-repeaterene med kort avstand.

Går du all in og velger de største WiFi-repeatere som er tilgjengelige, kan du dekke områder på opptil 2,5 km.

Disse modellene er imidlertid stort sett rettet mot forretningsløsninger, så derfor blir prisen også deretter.

Det finnes imidlertid også flere sterke løsninger innen WiFi-repeatere som kan dekke store områder uten at du trenger å bryte banken for å ha råd til dem.

Du kan blant annet få en WiFi-repeater som kan dekke et område på 1300 kvadratmeter for under 1000 kr.

Hvor mange Mbps og GHz bør WiFi-repeateren min ha?

Mbps og GHz står for henholdsvis megabit per sekund og gigahertz. Konseptene dekker grovt sett hvor mye du kan bevege deg, samt hvor raskt du kan flytte den.

Antall Mbps – eller Gbps, hvis du virkelig har internettforbindelse og ruter med et smell, har betydning for hvor raskt du kan laste ned ting når du er på internett.

Med andre ord, hvor raskt sidene dine laster og hvor god kvalitet du kan streame inn når du streamer via WiFi.

Hvor mange Mbps din WiFi-booster skal ha avhenger så å si av hvor mange Mbps internettforbindelsen din er.

Fordi WiFi-forsterkeren din ikke kan levere mer Mbps enn hva internettforbindelsen din høres ut som.

Tvert imot kan det bidra til å sikre at du kommer nærmere antallet Mbps som du betaler for, da WiFi-repeateren sørger for at signalet blir sterkere og mer stabilt. Husk at du alltid kan teste internetthastigheten din med en LAN-tester .

De fleste WiFi-repeatere kommer med 300 Mbps eller mer.

Har du kun de vanlige internettløsningene i den lave eller midtre enden av skalaen fra YouSee eller Stofa, så er du allerede godt dekket her.

De kraftigste WiFi-forlengerne er opptil flere Gbps, så selv om du har en rask nettverkstilkobling kan du også bruke WiFi-repeatere med stor suksess.

De fleste WiFi-forlengere kommer med enten 2,4 GHz eller 5 GHz. De fleste derimot med begge.

Dette er fordi flere nye rutere tilbyr en raskere frekvens - den til 5 GHz.

Denne frekvensen kan godt bli standarden i fremtiden, men ikke alle rutere og enheter er ennå klare for den raske frekvensen.

Derfor er 2,4 GHz fortsatt tilgjengelig og svært anvendelig på de fleste enheter.

Har du internett fra YouSee vil du finne at de nyeste ruterne derfra har gått over til å bruke 5 GHz frekvensbåndet, da det er bredere og bedre enn 2,4 GHz.

Når en WiFi-forsterker har både 2,4 og 5Ghz, vil hastigheten den har tilgang til ofte kombineres.

Hvis du for eksempel har en internettforbindelse der 5Ghz-båndet ditt kan nå over 1000 Mbps, er det ikke nok å velge en WiFi-forsterker på 1000 Mbps

Ofte vil 5Ghz-hastigheten ofte tilsvare mellom 60 og 80 % av total oppgitt hastighet på WiFi-forlengeren, med 2,4Ghz som gjenværende hastighet

Den enkle løsningen er å ganske enkelt velge en WiFi-forlenger som har mer enn nok hastighet slik at du er 100 % sikker på å få maksimalt ut av det trådløse signalet ditt

Hva betyr dobbeltbånd og antenner for en WiFi-repeater?

Som nevnt i avsnittet over kan du få WiFi-forsterkere med en frekvens på 2,4 GHz og/eller 5 GHz.

Har WiFi-repeateren din begge deler, noe som betyr at den har dual band, ved at du kan kjøre på begge frekvensbåndene og ikke bare 2,4 GHz.

Vi anbefaler spesielt dual band produkter når disse skal brukes profesjonelt, slik at et stabilt signal sikres.

Dette gjelder spesielt når WiFi-repeatere skal brukes til å sende trådløse signaler til maskiner og produksjonsenheter.

Dual band erstatter enkeltbåndsteknologien, hvor du kun får en 2,4 GHz frekvens. Da har WiFi-repeateren din kun en frekvens på 2,4 GHz, så det er enkeltbånd.

Trådløs WiFi forsterker
Eksempel

Når vi snakker om trådløse WiFi-repeatere, snakker vi om å slippe å bruke strømkabel for å levere strøm til WiFi-forsterkeren.

Her får din WiFi-forlenger strøm via nettverkskabelen som er tilkoblet. Du trenger bare å bruke en nettverkskabel for å levere både signal og strøm til WiFi-repeateren.

Velger du modellene som har denne funksjonen, kan du faktisk også bruke WiFi-aksesspunktet ditt som nettverkssvitsj.

For at du skal kunne gjøre dette, må WiFi-tilgangspunktet ditt ha flere ethernet-kontakter, slik at du kan koble til flere kabler.

I praksis betyr det at du kan koble til for eksempel tre nettverksharddisker, skrivere og andre enheter som du får tilgang til via tilgangspunktet ditt – samtidig som du opprettholder et stabilt nettverkssignal. Alt via det trådløse nettverkssignalet.

Vanlige WiFi-forsterkere kan ofte enkelt plugges inn i stikkontakten, og trenger ikke internettkabel for å overføre internettsignalet videre.

Det er imidlertid alltid best å koble en internettkabel til din WiFi-forsterker, da dette gir den høyeste signalstyrken.

Hvor mange WiFi-repeatere kan jeg koble til?

Du kan enkelt koble til flere WiFi-forsterkere om nødvendig for å sikre at du oppnår det samme sterke og stabile trådløse signalet i hele hjemmet.

Du skal derfor ikke frykte at du går ned på internett, selv om du har en bolig på mange kvadratmeter.

Som sådan er det ikke noe fast tak på hvor mange WiFi-repeatere du kan koble til.

Antallet kan også variere litt, men flere produsenter anbefaler at du kobler til maksimalt fire til fem repeatere på samme nettverk. Vil du ha mer, så bør du se på flere rutere og i størst grad flere nettverk.

Setter du opp WiFi-repeatere strategisk riktig, bør du neppe treffe den øvre anbefalingen for WiFi-forsterkere.

Går vi tilbake til utvalget av WiFi-repeatere, kan du dekke et ganske stort område hvis du har fire eller fem WiFi-forsterkere som hver kan dekke 1300 kvadratmeter. Da snakker vi opp mot 5200 til 6500 kvadratmeter.

Så du må nok treffe et hjem utenom det vanlige hvis du fortsatt ikke er dekket med et godt nettverkssignal.

WiFi-forlenger - Send signalet via ditt strømnett

WiFi-repeatere kommer som sagt i flere varianter. Blant disse er det også modeller som faktisk lar deg sende nettverkssignalet via strømnettet.

Signal via strømnettet fungerer på den måten at du kobler senderen til ruteren din og strømnettet ditt – ved å plugge den inn i stikkontakten.

Du kobler deretter mottakeren til en stikkontakt i rommet der du ønsker å forbedre WiFi-signalet ditt.

Nettverkssignalet ditt deles da via strømnettet, slik at du kan oppnå en styrket nettverksforbindelse uten å måtte trekke ekstra kabler.

Fordelen med dette oppsettet er at WiFi-forlengeren din faktisk bruker kabler for å sende WiFi-signalet til mottakeren i form av strømnettet.

Finn en effektiv WiFi-repeater hos avXperten

Vårt team av dedikerte ansatte gjør alltid sitt beste for å skaffe deg de beste produktene.

Derfor har avXperten et stort utvalg av WiFi-repeatere som kan hjelpe deg med en stabil internett- og WiFi-tilkobling overalt i hjemmet.

Ikke flere streaming av videoer bare på gjesterommet eller mister Skype-forbindelsen mens du er midt i en samtale.

WiFi-forsterkeren er en av de små teknologiene som bare gjør hverdagen mye enklere.

Du kan velge mellom mange ulike modeller i ulike prisklasser, alt etter hva som passer deg best.

Alle våre produkter er av høy kvalitet, og har du problemer med din trådløse tilkobling i deler av hjemmet, er en WiFi repeater fra TP-link en god løsning for deg.

Det kan også være en god løsning hvis du har god tilknytning hjemme, men gjerne vil kunne være på nett ute i hagen.

Se vårt store utvalg på denne siden og bestill i dag.

Vi sørger for rask og sikker levering, slik at du raskt kan nyte din nye internettforsterker allerede i morgen.

En WiFi repeater er et gyldig alternativ til en WiFi antenne. Hva som er best kommer imidlertidig an på ditt behov. En WIFI antenne utvider nettverkets radius og signalstyrke men kun i området rundt den opprinnelige ruteren. En WIFI repeater gjenntar derimot signalet der man plasserer den. Det vil si at hvis du gjerne vil ha bra trådløst internett i den andre enden av huset, da er det en WIFI repeater det riktige for deg.

 

Kortbetaling

 

 

 

avXperten
MenyKontaktKurvSøk
Dag-til-dag levering
Alle virkedager, året rundt
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60-dagers åbent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Frakt 59 kr - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva