LED hagelampe
Trenger du en ny lampe til hagen, så er LED hagelamper en av de beste og billigste løsningene. De har samme gode lys som halogenlamper, men strømregningen er betraktelig lavere.
Spyd monteres
360 graders spredning
Aluminium med sort pulverlakk
Kan monteres via spyd eller med skruer
Aluminium med pulverlakk
Kan monteres via spyd eller med skruer
Imiterer flammelys
Med skap som beskytter mot støv og vann
Med solcellelading
Stilig design og energieffektiv
Aluminium med frostet akrylglass
Varmt hvitt lys
Aluminium med sort pulverlakk
Vakkert og enkelt design
En del av LightsOn-systemet
For installasjon
5 pakke
LightsOn-serien
Monteres via spyd
360 graders spredning
Aluminium med sort pulverlakk
Kan monteres via spyd eller med skruer
Innendørs og utendørs belysning
Innendørs og utendørs belysning
Innendørs og utendørs belysning
Aluminium med frostet akrylglass
Varmt hvitt lys
Fin sink design
Varmt hvitt lys
Fin sort sink design
Varmt hvitt lys
Aluminium med sort pulverlakk
Montering med spyd
Aluminium med akrylglass
Varmt hvitt lys
Hyggelig belysning
Energibesparende LED-teknologi
Hyggelig hvitt lys
Energibesparende LED-teknologi
Hyggelig hvitt lys
Energibesparende LED-teknologi
Dette er et utvidelsessett som krever at grunnsettet fungerer
Moderne og intelligent Smart Home-belysning
Ladet av solens stråler
Energieffektiv belysningsløsning for uteområder
Hyggelig hvitt lys
Energibesparende LED-teknologi
Hyggelig hvitt lys
Energibesparende LED-teknologi
Spesialdesignet LED armatur
Kompatibel med ulike lysstyringssystemer
Asymmetrisk lysfordeling
Akrylreflektor
Med tilhørende spyd for feste
Kan styres via WiFi med smarttelefon eller nettbrett
Høy kvalitet
Grandville
Aluminium med sort pulverlakk
4 forskjellige fargefiltre
Vakker og slitesterk aluminiumsdesign
Montert med spyd
Aluminium med akrylglass
Varmt hvitt lys
Ladet av solens stråler
Energieffektiv belysningsløsning for uteområder
LED Hagelampe - utebelysning til hagen
Ønsker du fin og moderne belysning til terrassen eller hagen, så kan et sett med LED-hagelamper være akkurat det rette for deg.
Med LED hagelamper får du muligheten til å få belysning av høy kvalitet, som du kan plassere i hagen eller på terrassen, slik at du bedre kan bruke hagen i de sene kveldstimer.
Her kan du finne flere ulike typer LED til hagen, slik at du kan få en i akkurat den modellen eller formen du ønsker.
Med LED-belysning får du mye mer effektiv belysning enn ved å bruke halogen- eller glødepærer, da en LED-pære trenger ca. en tidel av energien til å lyse med samme effekt.
Det betyr at strømforbruket ditt til hagebelysningen faller, og at pærene dine varer mye lenger uten å måtte skiftes.
Så hvis du ønsker å ha god og effektiv belysning rundt i hagen eller på terrassen, kan noen gode LED-hagelamper passe dine formål.
9 ting du bør vurdere når du kjøper LED-hagelys
Hvis du kunne tenke deg å ha noen gode LED-hagelamper til hagen eller terrassen, kan det være lurt å tenke seg om slik at du er sikker på å få riktig type hagelampe hjem.
Nedenfor gir vi deg noen eksempler du kan bruke som inspirasjon, slik at du bedre kan vurdere hvilken type hagelampe som passer dine behov.
#1 - Plasseringen av LED-hagelampen
Når du skal kjøpe nye hagelamper er det første du bør vurdere hvor de skal plasseres, da dette kan ha innvirkning på hvilken type hagelampe du trenger.
Hvis du f.eks. ønsker at lampene dine skal gi belysning til oppkjørselen eller til terrassen, så vil du kanskje ha dem montert på veggen.
Her kan du finne flere typer som f.eks. som monteres på veggen slik at de lyser ned på det aktuelle området, eller andre lysarmaturer der de kan plasseres på veggen og deretter skinne på området.
Hvis du heller vil ha en lampe plassert sentralt på terrassen, så kan det være at du trenger mer av en høy LED-hagelampe slik at den lettere kan gi god belysning over et større område, uten at du trenger å bruke mange små lamper.
Har du mange gangstier eller hagebed du gjerne vil ha belysning på, slik at du kan nyte plantene i de sene kveldstimene, så vil du kanskje ha noen LED-hagespotter.
De kan settes i bakken med enten spyd eller skruer, slik at du kan få en liten lampe som kan lyse opp dine vakre blomster og planter.
Det er derfor viktig at du vurderer hvor du vil ha LED-hagelysene dine plassert eller montert, slik at du får en bedre oversikt over hvilke typer hagelys du bør kjøpe der.
#2 - Typer LED-hagelys
Det finnes en rekke ulike LED-hagelys, og det kan derfor være viktig å kjenne forskjell på dem, slik at du bedre kan velge riktig type som passer til din hage.
LED hagespotter kan f.eks. være skikkelig flink til å lage belysning som du kan bruke til å fremheve enkelte planter eller deler av terrassen, slik at du bruker belysningen som en del av interiørdesign og utforming av hagen.
Det kan bidra til å gi deg bedre oversikt over hagen, og gjør at du bedre kan nyte plantene og hagen til alle tider av døgnet.
Eksempler på typer LED-hagelys:
- Hage flekker
- Vegghengte hagelamper
- Hagelamper med sensor
- Frittstående hagelamper
- Høye hagelamper
Ønsker du belysning som lyser opp et større område i hagen eller terrassen, kan det hende du enten trenger en serie frittstående hagelamper eller en høy hagelampe som kan nå et større område.
Dette gjør at du kan lyse opp et mye større område, uten å måtte bruke mye ekstra strøm sammenlignet med om du brukte halogen- eller glødepærer i lampene.
#3 - LED hagelamper med sensor
Du kan også få LED-hagelys med innebygget sensor, slik at du bl.a. du trenger ikke aktivt bruke bryteren for å slå lyset på eller av.
Da slipper du å tenke på å måtte skru av eller på lyset når du raskt skal gå en tur i hagen på kvelden, noe som kan være med på å gi mer sjelefred.
I tillegg kan hagelys som tennes via bevegelsessensorer være en god tyverisikring, da de også tennes dersom en uvedkommende beveger seg inn på eiendommen.
Det kan potensielt hjelpe deg med å holde hjemmet ditt mer trygt om natten eller hvis du er på ferie, ettersom et godt opplyst område er en av de største avskrekkende for en potensiell innbruddstyv.
Så enten det er for komforten eller hjemmets sikkerhet, kan det være lurt å vurdere om du vil ha LED-hagelys med innebygget sensor, da dette gir deg en viss fleksibilitet i hvordan du kan bruke hagelysene dine.
#4 - Fargetemperaturen til LED-hagelampen
Når du skal kjøpe LED-lamper kan det være lurt å vurdere hvilken farge lampen skal lyse med, da dette kan ha betydning for din opplevelse av lampen.
I dette tilfellet er det imidlertid ikke farger, som f.eks. rødt eller grønt, men forskjellige typer hvitt lys som en lyspære normalt sender ut.
Det kan være stor forskjell om du bruker en varm hvit eller en kjølig, da det kan ha innvirkning på hvordan lyset påvirker deg.
Varme farger har evnen til å få deg til å slappe mer av, og brukes derfor ofte i stua eller steder hvor du trenger å bygge opp din daglige energi igjen.
Nøytrale og kule farger gjør deg derimot mer våken og fokusert, slik at du bedre kan fokusere på oppgavene dine foran deg, og brukes derfor ofte i bedrifter eller skoler.
Fargetemperaturen måles i Kelvin, hvor du under kan se hvor på skalaen de ulike fargetemperaturene ligger for å gi det aktuelle lyset.
Den lyse fargen | Fargetemperaturen |
Varme farger | 2700 - 3300 K |
Nøytrale farger | 3500–4000 K |
Kule farger | 4000–5000 K |
Det kan derfor potensielt være viktig for deg å vurdere om dine LED-hagelamper må ha en bestemt fargetemperatur, slik at du kan få de lampene som skinner med riktig lys for deg.
#5 - Lysstyrken til hagelampen din
Lysstyrken til lamper måles i Lumen, også forkortet "lm".
Antall lumen kan også endre lysets faktiske utseende, og skape ulike typer stemning avhengig av antallet.
Her er eksempler på forskjellige antall lumen i lamper og hvilken type lys de lager:
Antall lumen | Type lys |
200-300 | Myk hvit |
300-500 | Varm hvit |
500-700 | Kald hvit |
700-1000 | Dagslys |
1000+ | Skarpt hvit |
Antall lumen er ofte veldig avhengig av hva du skal bruke lampen til.
Er det en hagelampe som skal brukes til å skape en koselig atmosfære, er alt mellom 300-700 ofte en god løsning.
Ønsker du sterk belysning, for eksempel for å lyse opp hagen med sensorer i forhold til sikkerhet, er en lampe med 1000 eller mer en god løsning, da den skaper et sterkt lys.
#6 - LED hagelamper energisparende
Ved å bruke LED hagelys får du også muligheten til å redusere strømforbruket til lysene dine i hagen.
Spesielt kan det være en potensielt god investering hvis du har en stor hage med behov for mange lamper, hvor vanlig glødelampe eller ville være ganske mye dyrere enn en LED-pære.
En LED-pære har generelt en levetid på rundt 15.000 timer, mens en glødepære til sammenligning kun kan vare i ca. 1500 timer, så du får tidoblet levetid på pæren bare ved å bytte fra glødelampe til LED.
I tillegg bruker LED-pæren også kun en tidel av strømmen, siden mesteparten av energien som en glødepære mottar via strøm, omdannes til varme og ikke til lys.
En LED er langt mer effektiv, og omdanner derfor mer eller mindre all tilført strøm til lys, uten mye spillvarme til overs.
#7 - Holdbarhet og lang levetid for hagelysene dine
Holdbarheten til hagelysene dine er utrolig viktig, da det er en enhet som henger ut det meste av året, eller hele året.
I tillegg er det viktig å se etter enheter med høy IP-rating, da dette dekker evnen til å tåle vind og vær, samt høye og lave temperaturer.
Selv om alle lampene på denne siden er laget for å henge ute hele året, er det fortsatt noen modeller som har høyere IP-vurdering enn andre.
Dette skyldes rett og slett at de typisk er av høyere kvalitet rent materiale, og dermed kan holde litt bedre enn billige alternativer.
Som en tommelfingerregel er en IP-klassifisering på IP65 ofte veldig bra, da dette betyr at lampen ikke er mottakelig for støv, vann, snø eller annet.
Materialet har også mye å si for lampens holdbarhet, og hagelamper finnes typisk i tre forskjellige materialer som:
- Aluminium
- Rustfritt stål
- Polykarbonat (hardplasttype)
Alle disse materialene er svært motstandsdyktige mot vind og vær, så valget har faktisk mer å gjøre med hvilken type materiale du foretrekker, rent estetisk.
#8 - Strømforbruk i LED-hagelys
Er du bekymret for strømforbruket til hagelys, er det heldigvis liten grunn til å være redd i moderne tid.
Siden mer eller mindre alle moderne hagelamper er laget med LED-teknologi, bruker de mye mindre strøm enn de gamle halogenmodellene.
Du kan alltid se strømforbruket til lampene våre ved å se etter wattstyrken, vanligvis angitt med et tall og et "W"-tegn.
Deretter kan du raskt beregne hvor mye strøm en gjeldshagelampe bruker, her er et eksempel:
- Du har en hagelampe som bruker 30W og står på i ca. 6 timer om dagen.
- 6 timer x 30W = 180W (0,18 kWh)
- Din kWh-pris i eksemplet er 2 DKK, så 2 x 0,18 kWh = 0,36 øre per dag, eller 131,4 DKK årlig for lampen.
Denne mengden avhenger selvfølgelig av lampen du eier og hvor mye strøm den bruker, samt hvor lenge på dagen du har den på.
De fleste moderne lamper kan settes opp til å slå seg av automatisk hvis du ønsker det, enten via en sensor, eller via en timer som slår seg av/på i henhold til innstillingen du har gjort.
#9 - Design og størrelse på hagelysene dine
For mange er utformingen av hagelamper det absolutt viktigste, da lampen skal passe til hagen og husets generelle innredning og utseende.
Av samme grunn har vi LED hagelamper i utallige forskjellige design og størrelser, slik at du kan finne den rette løsningen for dine spesifikke behov.
Størrelsen er også viktig, og det er lurt å vurdere om du trenger en stor eller mindre hagelampe.
For store hager er det ofte lurt å velge de større modellene, da de kan lyse opp større områder uten problemer.
Plasseringen av lampen er også viktig, da den har stor innflytelse på hvilken type lampe du skal bruke.
Ønsker du lys på veggen, for eksempel, må du velge en hagelampe som er spesialdesignet for dette.
Ønsker du motlys ned langs bakken kan du velge , som kan plasseres direkte i bedene dine eller langs plenen din.
Vanlige spørsmål om hagelys
Kan alle brukes til hagelys?
Ikke alle LED-pærer kan brukes utendørs, men det kan heldigvis de aller fleste i nyere tid. Du kan alltid sjekke pærens beskrivelse eller emballasje for å se om den er spesielt egnet for utendørs bruk. De aller fleste LED-spotpærer er for eksempel klassifisert for utendørs bruk, da dette er en veldig populær applikasjon.
Hvor mange flere lumen bør du velge?
Antall lumen i utelamper til f.eks hagen din avhenger av kraften du ønsker at lyset skal ha. Ønsker du normalt koselig lys er 500-700 lumen helt greit. Ønsker du et kraftigere lys, for eksempel for en sensor i forhold til sikkerhet, kan du gå for lamper med 1000 eller flere lumen, for å sikre et meget kraftig lys.