Batteri for solcelleanlegg

Med et batteri til solsystemet sikrer du at den genererte strømmen din aldri går til spille. Du kan ganske enkelt lagre den overflødige kraften og bruke den når du vil.

Se mer om Batteri for solcelleanlegg

Batteri for solcelleanlegg - effektiv lagring av energi

På denne siden finner du vårt utvalg av for , som gjør det mulig å lagre solenergi effektivt.

Et godt batteri til solcelleanlegg sørger for at du kan lagre energien som ditt solcelleanlegg produserer i løpet av dagen, effektivt og kostnadsbevisst, slik at du kan utnytte solenergien til andre tider av døgnet.

Avhengig av ditt forbruksmønster kan det være fornuftig å ettermontere et batteri for å lagre energien fra solcellene , men hvordan vet du om det lønner seg for deg og ditt forbruk, og hva bør du se etter når du skal velge batteri til din solsystemet?

Nedenfor prøver vi å gi deg litt mer kunnskap om hva du kan se etter når du skal undersøke mulighetene et batteri har for å lagre solenergien som solsystemet ditt produserer.

5 ting du bør vite før du kjøper et batteri til et solcelleanlegg

Før du kjøper et batteri til ditt solcelleanlegg er det noen ting som kan være nyttig å vite slik at du får riktig batteri til ditt behov og forbruk.

Det spiller egentlig ingen rolle hvilket batteri du velger hvis du ønsker å få det beste ut av batteriet.

Nedenfor har vi samlet litt informasjon som kan hjelpe deg på vei til å velge riktig batteri for ditt solcelleanlegg og ditt forbruksmønster.

#1 - Har du nytte av et batteri for solsystemet?

Når du skal finne ut om du trenger batteri og om det lønner seg for deg å investere i et batteri til ditt solcelleanlegg, bør du først og fremst undersøke ditt forbruksmønster for strøm.

Det er ikke alle som oppnår den store fordelen med et batteri til solsystemet, men for mange kan det være en veldig god og effektiv løsning.

Ditt forbruksmønster er avgjørende for om det lønner seg for deg å investere i et batteri til solsystemet, for hvis du ikke får brukt den lagrede energien på batteriet med jevne mellomrom, kan du risikere at investeringen din ikke gir deg ønsket avkastning.

Tross alt produserer solcelleanlegget strøm når solen er ute eller når det er lys på dagtid, og det betyr at dersom du har størst strømforbruk på dagtid, vil det kun sjelden lønne seg å kjøpe batteri for å lagre solenergien. energi.

Har du derimot størst strømforbruk tidlig om morgenen og i kveldstimene, når systemet ikke produserer strøm, så kan et batteri være en veldig god løsning for å kunne utnytte solenergien som produseres av solcellesystemet.

Det er ofte slik at arbeidsledige familier, som er borte mesteparten av dagen, har høyest strømforbruk om morgenen, før du skal på jobb, skole eller andre ting, og igjen om kvelden, når du lager mat , vaske klær osv.

Her vil ofte et batteri kunne bidra til å utnytte den lagrede solenergien, da batteriet lades mens du er på jobb, og lades ut når du er hjemme og bruker strømmen, noe som kan bety at du får optimal utnyttelse av batteriet , hvis det har riktig størrelse, og at batteriets levetid optimaliseres ved å bruke det riktig.

Er du derimot ofte hjemme på dagtid, og bruker strøm fordelt over det meste av dagslyset, kan du oppleve problemer med at batteriet lades og utlades optimalt.

Derfor bør du her være grundigere i forhold til å fastsette ditt reelle strømforbruk til ulike tider av døgnet, slik at du kan finne det beste batteriet til ditt forbruk, som ofte vil være et mindre batteri som rett og slett fungerer som backup for dagene da forbruket ditt er litt annerledes og ligger utenfor dagslyset.

Alle kan trenge et batteri til solsystemet, men avhengig av forbruksmønsteret ditt må du vurdere batteriets kapasitet for å få best mulig utbytte av det.

#2 - Størrelse på batteri for solsystemet

Et batteri til solsystemet kan faktisk bli for stort, og med skiftende årstider i Danmark kan dette bety at batteriet ikke utnyttes og brukes på den mest optimale måten, slik at batteriet blir svakere og levetiden kan forkortes.

Derfor bør du vurdere hvilken størrelse batteri til solcelleanlegg du trenger, og denne størrelsen omtales ofte som batteriets kapasitet.

Ganske mange har allerede blitt kjent med en, der kapasiteten også forklarer hvor mange enheter powerbanken kan lade og hvor raskt.

Det samme prinsippet gjelder når du skal velge batteri til solsystemet ditt, størrelsesforholdet er bare litt større.

Det du må ta i betraktning er at jo mindre batteriet er, desto raskere lades det i løpet av dagen, og når det er fulladet, brukes ikke overskuddsstrømmen.

På den annen side kan du om vinteren ha problemer med å få et større batteri fulladet, da det ikke produseres like mye strøm, og derfor kan du få problemer med for stort batterilager.

Batterilageret bør ideelt sett ha en kapasitet som passer ditt solcelleanlegg, spesielt hvis du skal bruke det som et generelt lager for alle elektriske kretser i huset.

Vurderer du batteri til solsystemet ditt fordi du har en elbil som må lades om natten, kan du med fordel beregne hvor stor kapasitet batteriet må ha for å kunne lade elbilen.

Mange med solcelleanlegg velger å koble batteri til installasjonen for å lade elbilen, og det kan være veldig fornuftig for mange å investere i dette, for å få en billigere og miljøvennlig lading av bilen.

Skal du bruke batteriet til generell batterioppbevaring for hele huset, kan du som tommelfingerregel gå ut fra at størrelsen på batteriet skal tilsvare solcelleanleggets totale kWp, forstått på den måten at dersom du har et 6kWp solcelleanlegg, skal batteriet også være ca. 6 kWp.

Husk imidlertid å også ta hensyn til ditt forbruksmønster og formålet med batteriet.

#3 - Typer batterier for solsystemer

Det finnes flere forskjellige typer batterier for solcelleanlegg, og de har hver sine styrker og svakheter.

Batteritypen som oftest brukes til solcelleanlegg er Lithium Ion batterier, da dette batteriet har noen klare fordeler , for eksempel lang levetid, lang garanti og mange dypladesykluser, men det er ofte litt dyrere enn andre batterier. typer.

Den høyere prisen kan imidlertid betale seg tilbake i mange tilfeller, da batteriet er utrolig sterkt og levetiden er betydelig lengre enn for eksempel gelbatterier.

En annen type batteri som ofte brukes, spesielt til mindre solcelleanlegg, er Gel batterier, som mest av alt ser ut som et bilbatteri, disse egner seg imidlertid ikke spesielt godt til solcelleanlegg som forsyner et helt hjem, og levetiden er noe kortere enn litiumionbatteriet.

#4 - Levetid for et batteri for et solsystem

Levetiden til et batteri til solcelleanlegg varierer avhengig av hvilken type batteri du velger, og samtidig kan også bruken av batteriet være avgjørende for hvor lang levetid batteriet har.

Et gelbatteri, som ofte brukes til solcelleanlegg som ikke er koblet til offentlig strømnett, har typisk en levetid på ca. 4 år, derfor brukes denne typen batteri oftest til campingvogner, parseller og fritidsboliger.

Et litiumionbatteri brukes ofte til installasjoner som er koblet til offentlig strømnett og har typisk en levetid på opptil 20 år dersom det er riktig dimensjonert.

Levetiden til et litiumionbatteri kan imidlertid reduseres dersom batteriet konstant lades til 100 %, derfor er det stor forskjell på de ulike modellene av denne typen i forhold til hvordan de lades, overvåkes og utlades.

Vær derfor oppmerksom på spesifikasjonene til de ulike modellene, spesielt hva garantien på batteriet sier om at batteriet har kapasitet etter 10 år.

De dyre og virkelig gode modellene kan tilby en kapasitet på opptil 80 % etter 10 år, hvor de rimeligere, fortsatt gode modellene ofte kan tilby opptil 60 % etter 10 år.

#5 - Koble batteriet til solsystemet

Før du kjøper et batteri til ditt solcelleanlegg, lønner det seg å sjekke om batteriet kan kobles til din installasjon.

Enkelte eldre modeller av solcelleanlegg kan ikke kobles til batteri , og her kan det derfor hende du må investere i et helt nytt anlegg.

Andre modeller har mulighet for tilkobling, men koblingen må sløyfes på installasjonen og det må en fagmann gjøre.

Du kan uansett installere batteri til solcellepanelene dine selv, men dersom solcelleanlegget ditt er koblet til offentlig strømnett, må du som regel ha en autorisert fagperson som hjelper deg med å fullføre tilkoblingen til strømnettet.

 

Kortbetaling
avXperten
Language: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søk
Vi sender pakken i dag
Bestill innen kl. 20.30
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60-dagers åbent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Frakt 69 kr - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva