Hygrostat

En god hygrostat kan hjelpe deg med å holde styr på fuktigheten i hjemmet eller på arbeidsplassen. Denne typen apparater er viktige for å opprettholde et perfekt inneklima.

Filtrer
Sortering

Se mer om Hygrostat

LK FUGA timerinnsats 8A (1 modul) uten deksel
1339 kr
Kjøp
LK FUGA timerinnsats 8A (1 modul) uten deksel

Timeren er et kombinert KIP-relé eller timer
PVC og halogenfri

Se mer Fjernlager
Levering: 5-7 virkedager
Senest 7. maj 2024

Hygrostat - For å måle fuktighet i hjemmet ditt

En hygrostat er en liten elektronisk enhet som brukes til å måle fuktighet i et rom, for eksempel fuktighet på badet ditt.

En hygrostat har den smarte hensikten å kunne starte og slå seg av i henhold til det spesifikke fuktighetsnivået den er satt til.

Hvis det for eksempel er høyere luftfuktighet sammenlignet med innstillingen på hygrostaten, slår den seg på og er den lavere, slår den seg av helt automatisk.

En hygrostat sender fuktinformasjon videre til for eksempel viften eller avtrekket, slik at de kan kvitte seg med den fuktige luften og dermed skape et bedre og sunnere inneklima.

En hygrostat er dermed med på å gjøre det behagelig for deg å oppholde deg på for eksempel badet ditt.

En hygrostat har mange navn på markedet, da den også er kjent som en fuktighetssensor, en fuktighetsmåler og en fuktighetsstyrt vifte .

Hvis en hygrostat er noe du trenger til hjemmet ditt, ta en titt på vårt utvalg av dem og finn hygrostaten som kan gjøre en nyttig forskjell for dine behov.

Fordelen med å ha en hygrostat

En bolig med for mye fuktighet skaper dessverre gode forhold for husstøvmidd og mugg.

Motsatt kan en bolig med for lav luftfuktighet tørke ut omgivelsene dine med for eksempel tregulv som sprekker, og det er en risiko for at du kan ende opp med irriterte øyne og slimhinner.

Derfor er det en klar fordel med å bruke en hygrostat som for eksempel kan bygges inn i en vifte eller en avfukter .

For via den kan du måle og installere luftfuktighetsprosenten til å være på et visst nivå og dermed være sikker på at det skapes et sunt inneklima.

4 ting du bør vurdere før du kjøper en hygrostat

Er det første gang du som huseier ser etter en hygrostat, men ikke har kunnskap om den og dens funksjoner, så er det bare å lese videre nedenfor.

Vi vil sannsynligvis finne ut nødvendig informasjon som er verdt å vite om hygrostater, slik at du kan være sikker på å få riktig hygrostat til hjemmet ditt.

Vi vil dermed komme inn på de ulike typene hygrostater på markedet og deres gode funksjoner.

Du vil bli gjort oppmerksom på de forskjellige størrelsene en hygrostat er tilgjengelig og om strømforbruket.

#1 - Typer av hygrostat og deres funksjoner

Det finnes mange forskjellige utgaver av hygrostater som aldri før, da det med årene har blitt mer utbredt kunnskap om luftfuktighet og den negative effekten det kan ha på inneklimaet i folks hjem.

Du trenger ikke være ekspert for å bruke en hygrostat, da det følger med en bruksanvisning som kan fortelle deg hvordan du gjør ønsket innstilling på den, slik at du kan være sikker på at den gjør jobben sin etter hensikten.

De fleste hygrostater har også LCD-skjerm, slik at du bedre kan lese gradene den er satt til å håndtere.

Noen hygrostater står rett og slett som sin egen enhet, mens andre kan integreres i enheter som vifter på badet, klimaanlegg eller lignende.

Her er eksempler på hvilke typer hygrostater som er tilgjengelige:

  • Universal hygrostat. Den kan kobles til en avfukter og kan brukes i alle typer rom som stuer, kontorer, laboratorier mm.
  • Hygrostat for bad. Denne typen hygrostat egner seg godt til bruk utenfor badet ditt, hvor det naturlig kan oppstå fukt etter et bad.
  • Fuktstyrt vifte med hygrostat. Ved å bruke en vifte med innebygd hygrostat kan du kontrollere luftfuktigheten i et spesifikt rom i hjemmet ditt.
  • Hygrostat med romføler. Versjonen av en hygrostat med tilhørende romføler og brukes til å styre ventilasjon på bad, vaskerom og toaletter.

Det anbefales at du ser på vårt utvalg av hygrostater og leser mer om deres funksjoner, slik at du er sikker på å få tak i riktig hygrostat for ditt behov.

#2 - Størrelser på hygrostater

Siden det finnes mange typer hygrostater er det selvfølgelig forskjell på størrelsene.

En hygrostat er ofte kompakt i størrelsen, så vi snakker ikke om noe som tar mye plass på veggen din på for eksempel badet ditt.

I vårt utvalg av hygrostater kan du se deres forskjellige mål samt bilder av hvordan de hver ser ut.

#3 - Strømforbruk i hygrostater

Det er variasjon i strømforbruket til de forskjellige hygrostatene.

Mange av de frittstående hygrostatene kan kobles til en stikkontakt , og noen av dem bruker for eksempel 230V i spenning.

Så det vil være opp til deg å finne ut hvor mye strøm du vil bruke din fremtidige hygrostat.

#4 - IP-klassifisering i en hygrostat

IP-klassifiseringer er noe du som forbruker sikkert til tider har fått øye på på noen av produktene som for eksempel har noe med utekonsum å gjøre.

IP står for Ingress Protection Rating.

IP-klassifiseringene brukes til å beskrive ulike grader av vanntetthet og bidra til å fortelle deg om holdbarheten til enkelte produkter.

Når det gjelder hygrostater, er det forskjellige IP-klassifiseringer for dem, da de kan brukes til forskjellige rom.

Her er eksempler på de forskjellige IP-klassifiseringene som finnes i hygrostater:

  • IP30
  • IP20
  • IP54
  • IP44
  • IP67

Du har muligheten til å se IP-klassifiseringene til hygrostatene vi har på siden vår.

Tips om plassering av hygrostat

Når du har kjøpt en hygrostat hos oss, må du gå og installere den hjemme hos deg.

Hygrostaten din bør helst installeres slik at den kan unngå å bli påvirket for mye av ulike varmekilder som en radiator eller en vedovn.

Hygrostaten bør også være i 1,5 meters høyde, hvor det er fri luftsirkulasjon slik at den kan fungere best mulig uten å bli påvirket av ulike temperaturer i boligen.

 

Kortbetaling
avXperten
Menu Kontakt
Kurv
Søk
Vi sender pakken i dag
Bestill innen kl. 20.30
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60-dagers åbent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Frakt 69 kr - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva