NAS Server

NAS Server for lagring av store mengder filer på et skybasert hjemmesystem. På samme måte som nettskytjenester kan en NAS-server lagre filene dine digitalt slik at du kan åpne dem på dine mange enheter, men sikrere ettersom det foregår hjemme.

Filtrer
Sortering

Se mer om NAS Server

WD My Cloud Home NAS-server (4TB)
2489 kr
Kjøp
WD My Cloud Home NAS-server (4TB)

Med passordbeskyttelse
Automatisk backup-funksjon

Se mer Fjernlager
Levering: 4-6 virkedager
Senest 1. maj 2024
WD My Cloud Home NAS-server (8TB)
3409 kr
Kjøp
WD My Cloud Home NAS-server (8TB)

Med 1 bod
Stor kapasitet

Se mer Fjernlager
Levering: 4-6 virkedager
Senest 1. maj 2024
WD My Cloud Home NAS-server (6TB)
2979 kr
Kjøp
WD My Cloud Home NAS-server (6TB)

Med 1 bod
Stor kapasitet

Se mer Fjernlager
Levering: 7-11 virkedager
Senest 16. maj 2024

NAS / NAS Server - Lokal server for hjemmenettverk

NAS står for Network Attached Storage og en NAS Server er derfor en lagringsplass som du har tilgang til via ditt hjemmenettverk, og er dermed en lokal server.

Du kan for eksempel bruke en NAS-server til å lagre filmer, bilder og andre filer som du gjerne vil ha tilgang til fra Internett, men fortsatt ha full kontroll over.

En NAS-server er i utgangspunktet det samme som kjente skyløsninger, men med den forskjellen at filene dine ikke ligger på en annen leverandørs sky, men hjemme på ditt eget private nettverk.

NAS-servere brukes ofte til å lagre hele familiens filer, men kan også settes opp til å nås via internett fra andre steder i verden, slik at du alltid har filene dine for hånden, og kan dele disse med begge andre deler av familien, forretningspartnere eller andre du måtte ønske.

Hvis NAS- og NAS-servere er helt nye for deg, ikke bekymre deg, for det er relativt enkelt å sette opp i de aller fleste tilfeller, og det viktigste er derfor ofte å velge riktig NAS-server for dine behov.

Hvilken NAS du bør velge avhenger i stor grad av dine behov, muligheten for å sette opp og prioritere de mange alternativene som finnes med de moderne NAS-enhetene.

Derfor har vi samlet litt mer informasjon nedenfor om hvordan du best kan finne en NAS-server som passer dine behov og ønsker.

7 ting du bør vurdere før du kjøper en NAS/NAS-server

Det finnes mange forskjellige merker og modeller av NAS-servere og disse kan variere i både størrelse og alternativer, for ikke å snakke om brukervennlighet i forhold til å sette opp din nye NAS-server.

Det kan derfor være fornuftig å sette seg litt inn i hva du skal se etter når du er på utkikk etter din første NAS-server, og derfor har vi samlet litt nyttig informasjon nedenfor til dette formålet.

#1 - Prosessor og RAM i en NAS-server

Når du tenker på en NAS-server bør du tenke på den som en datamaskin, og derfor er det lurt å vurdere hvilken prosessor den har og hvor mye RAM du trenger.

Disse spesifikasjonene avhenger mye av hva du har tenkt å bruke din nye NAS-server til, hvis den kun skal brukes som lagringsenhet og til å lage sikkerhetskopier med kan de aller fleste modellene brukes.

Men skal du spille av innhold direkte fra NAS-serveren din eller ha flere funksjoner, for eksempel mulighet for deling via Internett, krever det ofte en modell med mer kraft enn de mer grunnleggende modellene.

Som en vanlig lagringsenhet vil du sjelden ha behov for mer RAM enn ca. 1-2 GB RAM, og du vil ofte kunne klare deg med færre kjerner i prosessoren.

Ønsker du en kraftigere NAS, kan du finne prosessorer med opptil 8 kjerner og du kan finne NAS-servere med opptil 256 GB RAM.

Ofte vil 64-128 GB RAM være nok for de fleste, men hvis du vet at du må utvide NAS-serveren over tid, kan det være lurt å tenke fremover og velge prosessor og RAM etter hva du forventer å ende opp med.

#2 - Antall porter i NAS-serveren

Antall porter i en NAS-server avgjør hvor mange harddisker du kan legge til din NAS, dette kan også kalles Bays, og de minste NAS-serverne har ofte plass til en eller to harddisker, hvor andre modeller kan ha mange flere porter. .

Som regel er det en fordel at din nye NAS-server har plass til minst 2 disker, da du kan bruke den ene som backup dersom den andre svikter.

Hvis du ønsker at NAS-serveren din skal kunne ha mer enn 2 harddisker tilkoblet, og kanskje til og med gi mulighet for å koble til en annen NAS, så trenger du en kraftigere prosessor og mer RAM enn det som tilbys i de mindre modellene.

#3 - Tilkoblinger i en NAS-server

De fleste NAS-enheter har én eller flere USB-porter, noe som betyr at du kan koble til eksterne harddisker og overføre filer til din nye nettverkslagring.

Noen modeller tillater en enkel og enkel overføring av filer fra en ekstern stasjon, ved ganske enkelt å koble til enheten og trykke på en knapp kan du dermed laste ned alt innhold fra den eksterne stasjonen til NAS-serveren.

Denne funksjonen er en enkel måte å få alle filene dine inn på NAS-serveren hvis disse filene er distribuert over flere forskjellige eksterne enheter.

De mer avanserte modellene av NAS-servere kan også tilby for eksempel HDMI og lydkontakter, som gjør det mulig å spille av lyd og bilder direkte fra din NAS, ved hjelp av innebygde apper.

På denne måten kan du for eksempel bruke NAS-en din som en jukeboks eller en videospiller, og på noen modeller kan du også koble til komponenter som mus og tastatur , men siden ytelsen for å kjøre desktop-apper på en NAS-enhet ikke er veldig bra, du kan ikke forvente samme ytelse som i en datamaskin.

#4 - Typer harddisker du kan bruke i en NAS-server

Noen modeller av NAS-servere er ment å fungere med helt vanlige eksterne harddisker, men dette er typisk tilfellet for de mindre modellene av NAS-servere.

Denne løsningen kan imidlertid fungere veldig bra hvis du ønsker å bruke NAS-en din som en enkel lagringsenhet på hjemmenettverket.

Når du ser på de litt større modellene, som ofte er kraftigere og har plass til flere disker, vil du ofte måtte koble til spesielle NAS-disker, da disse er utviklet for høyere belastning og høyere temperaturer.

Jo flere disker og jo mer belastning det er på NAS-serveren, jo mer varme og ofte også vibrasjoner skapes, og det krever derfor at diskene tåler disse påvirkningene.

Det kan også kreve at en kjøleenhet kobles til NAS-serveren som kan holde diskene kjølige og bevare ytelsen til NAS-prosessoren.

Hvis du bare vil bruke den som en hjemmenettverksserver, går det ofte greit å bruke eksterne disker, eller gjenbruke eldre harddisker fra utrangerte PC-er.

Noen modeller av NAS-servere har innebygde harddisker fra produsenten, noe som betyr at du ikke trenger å bekymre deg for å sette inn disker i portene.

Det vil ofte stå i spesifikasjonene om det er innebygget harddisk eller ikke, og dersom det er en harddisk , vil det ofte stå en del GB ved siden av integrert minne, og dersom dette tallet er 0 må du kjøp flere harddisker og installer dem selv.

#5 - Operativsystemet i NAS-serveren

Brukervennligheten og de ulike oppsettsmulighetene kan variere mye fra modell til modell av NAS-servere, og dette skyldes ofte at produsentene har hvert sitt operativsystem og apper knyttet til NAS-serveren.

For eksempel er noen operativsystemer bedre egnet til MAC OS enn til Windows og andre er helt egne og kan fungere uten problemer med andre.

Operativsystemene er generelt rimelig brukervennlige for alle merker , men antall apper og ulike egenskaper og oppsettsmuligheter kan gjøre at det kan bli ganske avansert hvis du ikke er en stor tech-entusiast.

De mer avanserte NAS-enhetene tilbyr ofte et bredt spekter av oppsettsmuligheter, som kan gjøre den mindre brukervennlig, der andre modeller kommer fra produsenten som klare til bruk, hvor oppsettet er minimalt.

Vurder derfor å begynne med de mindre modellene, og gjør deg kjent med de mindre modellene før du utvider med de mer avanserte, hvis du er helt ny på å jobbe med NAS-servere.

#6 - Alternativer til NAS-servere

Hvis du trenger litt lagringsplass for dataene dine, er det ikke absolutt nødvendig å ha en NAS-server.

Det finnes flere forskjellige alternativer til en NAS-server hvis du bare trenger å lagre en liten mengde data.

Nedenfor vil derfor være en liste med alternativer til en NAS-server, som også kan brukes til å lagre data. Disse alternativene vil imidlertid ikke tilby helt de samme funksjonene som NAS-serveren kan.

#7 - Fordeler og ulemper med NAS-servere

Hvis du vurderer om du skal kjøpe en NAS-server, er det noen fordeler og ulemper du bør være klar over.

Fordelene og ulempene med NAS-servere vil derfor bli listet opp nedenfor:

Fordel

Ulemper

Del enkelt data mellom flere enheter

Ufleksibel, kan bare brukes til fildeling og lagring

Enkelt å utvide datakapasiteten

Ikke optimal sikkerhet

Enkel administrasjon for administratorer

Avhengig av stabilt nettverk

Kostnadseffektiv

Oppsettet kan avansert

Vanlige spørsmål om NAS-servere

Hvordan fungerer en NAS-server?

NAS er forkortelse for Network Attached Storage. En NAS Server er en lagringsplass som du har tilgang til via hjemmenettverket, og er derfor en lokal server. Du kan for eksempel bruke en NAS-server til å lagre filmer, bilder og andre filer som du ønsker å ha tilgang til fra Internett.

Hvilken harddisk bør du bruke til en NAS?

Når du skal velge harddisk til NAS-serveren din, må du være klar over hvor mye plass du trenger. Ofte følger en harddisk med serveren, men noen ganger må du kjøpe en selv. Derfor må du være klar over at den har nok plass til det du trenger den til.

Intern lagringskapasitet (TB)
0
0
0
0
0
0
0
Select all
RAID-nivåer
0
0
0
0
0
0
0
0
Select all
Antall lagringsdrivere som støttes
0
0
0
0
0
0
0
Select all
Støttede lagringsdriverstørrelser (")
0
0
0
Select all
Prosessormodell
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
Select all
Tilkoblingstyper
0
0
Select all
Strømforbruk (vanlig bruk) (W)
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
Select all
Brand
0
0
0
0
Select all
På salg
leveringstid
0
0
0
0
0
0
0
Select all
Pris (kr)
Min:
Max:

 

Kortbetaling
avXperten
Menu Kontakt
Kurv
Søk
Vi sender pakken i dag
Bestill innen kl. 20.30
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60-dagers åbent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Frakt 69 kr - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva