WiFi-kontroller

En WiFi-kontroller kan med fordel brukes til større nettverk hvor en administrator ønsker å kunne kontrollere flere hundre tilgangspunkter.

Filtrer
Sortering

Se mer om WiFi-kontroller

WiFi-kontroller - Stabil og solid internettforbindelse

Det har etter hvert blitt umulig å klare seg uten nettverk hjemme og på jobb, og en av de mest populære løsningene må sies å være trådløst internett.

Apper som Google Classroom, Slack og Zoom er avgjørende for å jobbe og lære eksternt, mens tjenester som Disney+, Netflix og Xbox Game Pass holder deg underholdt.

Selv nå er det ingen tvil om at tilgang til et pålitelig WiFi-signal er en moderne nødvendighet.

Alt dette betyr at du trenger en WiFi-kontroller som fungerer bra og passer budsjettet ditt.

5 ting du bør vite når du ser på WiFi-kontrollere

En WiFi-kontroller er ideell å bruke for større nettverk, hvor en administrator har mulighet til å kontrollere flere hundre tilgangspunkter.

Et tilgangspunkt er ment å gi deg og ditt hjem, eller institusjon, en god trådløs Internett-tilkobling.

Den oppretter et nettverk fra en kablet tilkobling, og det er der enhetene dine får tilgang til Internett.

Det kan minne mye om en ruter , men der rutere er plassert som selve kablet tilkobling , og både mottar og sender data fra Internett og hjemmenettverket, oppretter Access Points i stedet det trådløse nettverket fra kablet tilkobling, og fungerer som stedet der enhetene dine får tilgang til internett.

En WiFi-kontroller lar deg oppnå en sentral administrasjon, noe som betyr mindre konfigurasjon og enklere administrasjon, noe som ofte er ideelt for kontorer og bedrifter.

En annen fordel med WiFi-kontrollere er at alle tilgangspunktene i nettverket ditt vil ha samme nettverksnavn, SSID, slik at du ikke trenger å bytte WiFi-nettverk hele tiden.

En WiFi-kontroller kan kobles til en såkalt PoE, Power over Ethernet, Switch, som kan levere strøm til de ulike tilgangspunktene via nettverkskabelen din.

#1 - Din WiFi-standard

WiFi-kontrollere som støtter den nyeste WiFi-standarden, WiFi 6, dukket først opp i butikkhyllene på slutten av 2019.

Sammenlignet med WiFi 5, som dateres tilbake til 2014, er WiFi 6 raskere og kan skilte med bedre støtte for det økende antallet tilkoblede enheter som nå finnes i dagens hjem.

Noen ganger kan du se WiFi 6 referert til med den tekniske termen 802.11ax.

WiFi 6 er bakoverkompatibel, så et nettbrett , bærbar PC eller annen enhet laget før år 2019 vil ikke ha noe problem med å koble til en WiFi 6-ruter.

Disse enhetene får ikke de fulle fordelene med WiFi 6.

De nyeste WiFi-kontrollerne er også kompatible med WiFi 5, men de vil være begrenset til WiFi 5-hastigheter, som fortsatt er veldig raske.

#2 - WiFi-kontroller for å kontrollere tilgangspunkter

Internett-leverandører tilbyr vanligvis flere nivåer av tjeneste, og du kan oppgradere tjenesten din hvis du finner ut at du trenger mer hastighet for apper som videosamtaler eller spill.

En tilkoblingshastighet på rundt 200 megabit per sekund bør være i stand til å håndtere en families verdi av denne typen oppgaver.

Ellers kan du ofte også få mye ut av å forsyne WiFi-kontrolleren din med flere Access Points, og dermed skape flere områder i hjemmet, bedriften eller annet, med solid og lett tilgjengelig internett.

#3 - Hyppige husgjester eller Airbnb-besøkende?

Hvis det er slik at du ofte har gjester, enten det er i forbindelse med Airbnb eller rett og slett for kosens skyld, så vil det ofte tjene på å investere i en WiFi-kontroller som har plass til flere enheter og Access Points.

Det er med på å gi deg og dine gjester et solid nettverk som ikke svinger i forbindelse.

Det betyr at verken du eller dine gjester lider av at det er et større antall enheter på samme nettverk, noe som ellers ofte kan føre til at internett ditt blir tregere og ofte faller i forbindelsen.

#4 - Kan være mer effektivt enn en ruter

Vanligvis vil ruteren din ha blitt sendt fra internettleverandøren din, men det er ikke alltid de lever opp til dine forventninger.

Disse ruterne som internettleverandøren sender med oppfyller ofte ikke kravene som stilles til rutere, da de er billige å produsere og det er nettopp derfor de ofte kan sende det gratis når du bestiller internett ditt.

Derfor kan en WiFi-kontroller ofte lønne seg, spesielt når du setter dem opp mot mange av ruterne du får gratis fra ulike internettleverandører.

#5 - App-basert administrasjon

Med nesten alle nye WiFi-kontroller er apper ment å forenkle oppgaven med å sette opp og gjøre justeringer av WiFi-nettverket ditt.

Apper gjør det enklere enn noen gang å overvåke hvilke enheter som er koblet til nettverket ditt og justere hvilke enheter som prioriteres.

Du får som regel også en app som hjelper deg med det enkle oppsettet, og samtidig også gir deg all viktig informasjon om ditt valgte produkt.

Med en app kan du ofte også raskt gi internettilgang til alle enheter i nærheten som du ønsker å gi tilgang til.

Det kan både være husstandens egne enheter eller om du har gjester som ønsker å koble til ditt Wi-Fi.

Appen lar deg også stille inn lysstyrken på enhetene dine slik at de ikke kan forstyrre deg om natten.

Denne medfølgende appen gir deg derfor full kontroll over WiFi-kontrollerne, de medfølgende tilgangspunktene og nettverksinnstillingene.

 

Kortbetaling
avXperten
Language: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søk
Vi sender pakken i dag
Bestill innen kl. 20.30
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60-dagers åbent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Gratis frakt - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva