Gaming PC

Trenger du en ny komplett Gaming PC med alt det innebærer, finner du løsningen på denne siden. Vi tilbyr ferdige Gaming-datamaskiner, så du trenger bare å koble til skjermen, tastaturet, musen osv. og så kan du spille umiddelbart.

Filtrer
Sortering

Se mer om Gaming PC

Spill-PC - Få den ultimate spillopplevelsen

På denne siden finner du vårt utvalg av gamer-PCer, som ofte er både større, sterkere og raskere enn en vanlig PC som du bruker på kontoret eller arbeidsplassen.

En spill-PC brukes også av og til på kontorer eller arbeidsplasser, hvor det kreves en sterkere PC for mer krevende oppgaver, eller som rett og slett har ekstra og raskere lagringsplass.

Spillcomputeren er laget for å gjøre det samme som en vanlig PC, men for å kunne håndtere krevende oppgaver med letthet og raskere, samtidig er en spill-PC ofte utformet på en slik måte at den har bedre kjøling av komponentene inne i datamaskinen, noe som betyr at den selv for krevende oppgaver kan fungere mer effektivt.

Er du i tvil om du trenger en datamaskin til spilling eller om hvilken spill-pc du bør ha, så kan du lese med nedenfor, hvor vi har samlet litt informasjon som kan hjelpe deg i søket etter den rette spill-pcen for ditt behov og ønsker.

De 7 viktigste komponentene å undersøke før du velger en spill-PC

Når du velger en ferdiglaget gamer-PC, vil alle komponentene selvsagt spille sammen.

Det kan imidlertid fortsatt være svært relevant å sørge for at du har de riktige komponentene for dine spillbehov.

Noen moderne spill krever ganske mye av komponentene i datamaskinen din, så det er derfor alltid aktuelt å sjekke minimumskravene til favorittspillene dine, og deretter matche dem med gamer-datamaskinen du leter etter.

Viktige komponenter i en spiller-PC er spesielt:

  • Hovedkort
  • Grafikkort/GPU
  • CPU/prosessor
  • Kabinett
  • RAM
  • HDD eller SSD
  • Strømforsyning

Nedenfor kan du lese mye mer om de absolutt viktigste komponentene du bør sjekke etter når du skal velge spill-PC.

#1 - Hovedkort

Hovedkortet er møtepunktet for de mange komponentene i datamaskinen din.

Du kan se det litt som fundamentet til huset ditt, uten det holder ingenting annet sammen.

Her er det viktigste å sørge for at hovedkortet du velger er kompatibelt med de andre komponentene du ønsker å kjøpe.

Det er ingen selvfølge at alle hovedkort passer til alle typer grafikkort og prosessorer mm.

Du kan alltid slå opp det aktuelle hovedkortets modellnummer, og eventuelt gjøre det samme med for eksempel grafikkortet ditt, for å se om de stemmer.

#2 - Grafikkort/GPU

For spill er den viktigste, og ofte den dyreste komponenten, grafikkortet (også kalt GPU).

Grafikkortet er nødvendig for moderne spill, for å lage flytende bilder av høy kvalitet på skjermen.

Uten et godt grafikkort har du i mange tilfeller en dårlig spill-PC.

Grafikkkort produseres av en rekke selskaper, som Nvidia og AMD, og har svært ulike spesifikasjoner avhengig av modell.

Nye modeller slippes nesten hvert år, og det er opp til deg å undersøke om du trenger det aller nyeste, eller kan nøye deg med en av de eldre modellene for ditt behov.

#3 - Prosessor/CPU

Prosessoren i datamaskinen kan betraktes som hjernen, eller kommandosenteret til systemet ditt.

Den sørger for at alle oppgavene blir fordelt på de riktige komponentene, og sørger for at det hele skjer som det skal.

En treg prosessor vil gjøre alle inngangene du gjør veldig trege, og kan i verste fall bety at datamaskinen krasjer, eller støter på den velkjente blå skjermen som gjør at den starter på nytt.

Som med grafikkortet, og de fleste andre komponenter, må prosessoren velges med omhu, da den må komplementere de resterende komponentene.

Ofte går spesielt grafikkort og prosessor hånd i hånd, og har du en dårlig prosessor vil ikke grafikkortet fungere optimalt, og omvendt hvis du har et dårlig grafikkort får du ikke maksimalt ut av ditt prosessor.

#4 - Skapet

Selve PC-dekselet virker kanskje ikke som det viktigste å vurdere, men det er faktisk ikke helt sant lenger.

Før i tiden var det mer en smakssak, og der kunne du rett og slett velge det skapet du syntes var finest, og mest etter din smak.

I dag er det litt annerledes fordi selv om du fortsatt kan velge design og farge etc. som du foretrekker, må du nå ta hensyn til størrelsen også.

Dette er fordi komponenter som spesielt grafikkortet har blitt veldig store over tid.

Dette betyr at noen tilfeller rett og slett ikke har plass til noen av de nyeste grafikkortene, fysisk.

Derfor må du alltid sjekke kofferten du vil bruke til PC-en din, og sørge for at komponentene dine faktisk passer i den.

#5 – Mengden RAM du trenger

RAM fungerer som et slags korttidsminne/lagring i datamaskinen din, og er med på å gjøre prosesser betydelig raskere.

I tillegg sørger en høyere mengde RAM også for at du kan ha flere applikasjoner åpne samtidig uten at det merkes på datamaskinens hastighet.

Mengden RAM du trenger kan svinge mye avhengig av hvilke behov du har, samt utviklingen i ulike applikasjoner som spill eller videoredigeringsprogrammer.

Hvis du vil spille de nyeste spillene og bruke avanserte programmer, kan det kreve mye RAM.

Hvis du bare bruker datamaskinen til vanlig nettsurfing eller mindre krevende spill, trenger du ikke tenke så mye på RAM.

#6 - HDD eller SSD?

HDD er navnet på de vanlige stasjonene som de fleste kjenner fra før, hvor du lagrer all data i datamaskinen.

SSD står for solid state drive og er en moderne oppgradering til de nå utdaterte harddiskene.

En SSD regnes i dag for å være den beste løsningen, og er mye raskere enn en HDD.

Hvis du for eksempel har operativsystemet ditt installert på en SSD, kan du ofte nøye deg med å bruke noen sekunder når du starter opp datamaskinen før du lander på skrivebordet.

Omvendt, hvis du bruker en eldre HDD, kan det ta mange sekunder, og i verste fall minutter å starte datamaskinen.

Her er en rask sammenligning slik at du lettere kan se forskjellen mellom SSD og HDD:

Spesifikasjon

SSD

HDD

Opptreden

Fantastisk

Gjennomsnittlig, mye tregere enn SSD

Varighet

Flink

Fin holdbarhet, men mekaniske deler utgjør risiko

Strømforbruk

Lav

Høyere enn SSD

Nødvendig plass

Veldig lite

Krever mye plass sammenlignet med SSD

Responstid

Mindre enn 100 mikrosekunder

2,9-12 ms

Oppstartstid

Øyeblikkelig, noen få millisekunder

Tar ofte flere regulerende sekunder

#7 - Strømforsyningen

Det viktigste når du skal velge strømforsyning er å skyte litt over målet, slik at du er helt sikker på at du har nok strømforsyning til alle komponentene dine.

Spesielt grafikkortet i en moderne datamaskin bruker utrolig mye strøm, så det er viktig at du er sikker på at din fremtidige strømforsyning har nok strøm til å levere strøm til et kraftig grafikkort, og samtidig også alle andre komponenter.

En viss mengde Watt (W) vil alltid være indikert på en strømforsyning, som er en indikator på hvor mye strøm den kan levere samtidig.

Her er det bare å sammenligne med det maksimale strømforbruket til komponentene dine sammen og se om det stemmer.

Det er alltid lurt å velge en strømforsyning som er kraftigere enn det du faktisk trenger, da det sikrer fremtidige oppgraderinger til datamaskinen din hvis du ønsker det.

3 ting du bør vite om spilldatamaskiner før du kjøper

Det finnes mange forskjellige modeller av gamer-datamaskiner, og hvis du er ny på spilling, kan det være vanskelig å se hva du egentlig trenger for å oppnå en unik spillopplevelse når du spiller.

Det samme gjelder når du rett og slett trenger en sterkere datamaskin til ulike krevende og tunge programmer, og ser på en spill-PC.

Nedenfor finner du litt mer informasjon om spill-pc-er, som kan gi deg et bedre utgangspunkt for søket etter den riktige pc-en for dine behov.

#1 - Gamer PC eller Gamer bærbar PC?

Det første valget du må være oppmerksom på er om du trenger en spill-PC eller en gamer-laptop.

Det er fordeler og ulemper med begge, og her er det derfor i stor grad et spørsmål om hvor du spiller og hvor mye du ønsker for å kunne tilpasse datamaskinen din.

Hvis du ofte deltar i spillbegivenheter på forskjellige steder eller ofte tar med deg datamaskinen hjem til venner og ellers er en gamer på farten, kan en gamer-laptop være akkurat noe for deg.

Men en gamer-laptop har dessverre sine begrensninger og er ofte generelt sett en dyrere investering enn en stasjonær spilldatamaskin.

I en bærbar datamaskin er du ofte begrenset av en liten mulighet for å oppgradere enkeltkomponenter, da plassen er ekstremt begrenset, og samtidig er disse komponentene svært kompakte og betydelig dyrere, på grunn av den kompakte utformingen.

Dette gjør at gamer-laptopen din ofte blir fortere utdatert, da du ikke har samme mulighet til å bytte ut komponenter, og derfor må du ofte betale mye mer for en fremtidssikker gamer-laptop hvis du vil være sikker på at den kan varer i mer enn noen få år.

En stasjonær spill-PC gir derimot rikelig med muligheter til å oppgradere og erstatte mange av de aktuelle komponentene, og tilbyr også ofte bedre kjølemuligheter fordi det er bedre plass mellom komponentene inne i datamaskinen.

En gamer-PC er ikke så lett å ta med seg rundt med vennene dine, men den er ofte både sterkere, raskere og mer effektiv enn en gamer-laptop, og samtidig har du ofte muligheten til å tilpasse alle aspekter ved datamaskinen ved å velge nøyaktig komponentene du trenger for din spillopplevelse.

Selv om en gamer-laptop er praktisk i forhold til å ta den med seg og spille andre steder enn hjemme, tilbyr en spill-PC fortsatt og ofte en noe bedre spillopplevelse, selv etter noen år.

#2 - Type spilldatamaskin

Det finnes generelt 3 typer spill-PCer og det er viktig å vurdere hvilken type som passer best til dine behov og ønsker, da typene har ulike kvaliteter og prisklasser.

Low-end spill-PC

Selv om mange forbinder lavprisprodukter med dårlige og billige produkter, kan du faktisk få en skikkelig fin spill-PC av denne typen.

Low-end gaming-datamaskiner har ofte ikke de nyeste delene og har kanskje ikke det kuleste designet heller, men ofte har disse modellene en skikkelig fin prosessor og grafikkort, men kanskje litt mindre lagringsplass.

De kan være vanskelige å oppgradere, og har ofte et mindre hovedkort, noe som også begrenser mulighetene for å koble til tilleggsdeler, men denne typen maskiner kan likevel være et veldig godt valg, siden du enkelt kan kjøre de aller fleste spill, bare med en lavere grafikkinnstilling.

Derfor kan denne typen spill-PC være det perfekte valget for nybegynneren, barnerommet eller for kontoret som trenger litt mer ytelse.

Spill-PC i mellomklassen

Hvis du allerede har funnet ut at spilling er en hobby som har kommet inn i livet ditt for å bli, kan en spill-PC i mellomklassen gi deg mye ytelse for pengene, og gi deg virkelig gode spillopplevelser i lang tid.

Mellomklasse-PC-er er ofte utstyrt med de nyeste komponentene, og både prosessor, grafikkort, RAM og lagringsplass oppfyller de nyeste kravene, så det er ikke komponentene som lagres.

Besparelsene ligger imidlertid ofte i kjøling av komponentene og i noen tilfeller i et begrenset hovedkort, noe som kan begrense oppgraderinger på veien, men spill-PC-er i mellomklassen kan fortsatt være et veldig godt valg.

Eksklusiv spill-PC

I denne typen spill-pc er det ikke spart på noe, da alle deler er de nyeste, og det er ofte ikke nødvendig å tenke lenge på oppgraderinger, men når den tid kommer er det rikelig med mulighet til å oppgradere komponentene.

Hovedkort og kjøling gir deg svært gode muligheter til å utvide en PC med andre komponenter og bygge videre på grunnmodellen.

Både design og størrelse er optimalt og du får litt mer enn bare en velfungerende datamaskin.

High-end spill-PC-er er ofte også i den høye enden prismessig, men med mindre du bygger datamaskinen fra bunnen av, finner du neppe noe som gir deg alt det siste til samme pris.

#3 - Ytelse i en spill-PC

Når du skal finne en spill-PC med god ytelse kan du ikke bare se på en enkelt del av datamaskinen, men i stedet bør du vurdere både prosessor, grafikkort, RAM, harddisk/SSD, nettverkskort og kjøling.

Alle disse komponentene har stor innvirkning på datamaskinens ytelse, men er også deler som ofte kan oppgraderes til bedre komponenter på et senere tidspunkt, avhengig av hvilken modell av datamaskin du får.

Prosessoren eller CPU er en av de viktigste delene av datamaskinen din, siden det er hjernen i systemet.

Prosessorer er populære enten fra Intel eller AMD, med nye versjoner som kommer år etter år med fantastiske ytelser.

Grafikkortet lager mengden bilder og holder styr på dem , og vanligvis er 60 FPS minimum for spilling, for at spillet skal gå jevnt.

RAM er avgjørende for hvor rask datamaskinen din er , og har du for lite RAM, kan det skape problemer i spillopplevelsen, siden spill trenger en konstant tilførsel av data.

RAM rommer all data du trenger og kan levere den umiddelbart, så når det ikke er nok RAM kan du ikke levere all data du trenger, og dermed kan spillet oppleves som tregt.

16 GB er anbefalt mengde RAM for en spill-PC, men du kan også nøye deg med 8 GB i mange spill.

Harddisken/SSDen er din lagring og det er her alle dataene dine lagres , for eksempel programvare, spill, operativsystem og mye mer, derfor lønner det seg å ha så mye plass som mulig.

Den siste nye modellen er SSD-løsninger, som er betydelig raskere på å levere data enn de eldre modellene av HDD-typen.

Nettverkskort er relativt billige og finnes i modeller for kablede nettverk, WiFi og bluetooth , ofte er kablet tilkobling til internett å foretrekke, da dette ofte gir en mer stabil og gjerne litt raskere internettforbindelse.

Men både WiFi og bluetooth kan være gode tilkoblingsmuligheter for tilbehør til datamaskinen din, slik at du reduserer antall kabler til din spill-PC.

Vanlige spørsmål om spilldatamaskiner

Er det billigere å lage en spill-PC selv?

Prisene på PC-komponenter svinger konstant, og det gjør at det noen ganger kan være enten billigere eller dyrere å bygge sin egen spill-PC, i stedet for å kjøpe den ferdig fra andre. I stedet bør du undersøke prisen på de enkelte komponentene og se om det lønner seg å bestille dem separat og sette sammen PC-en selv.

Hvordan sørger jeg for at jeg velger riktig spill-PC?

Hvis du vil være helt sikker på at din fremtidige PC kan kjøre de spillene du ønsker, kan du sjekke spillprodusentens nettsider, eller sider på plattformer som Steam eller Epic Games. Både minimums- og anbefalte systemkrav vil bli listet opp her, slik at du kan se hva spillet spesifikt krever av maskinvare for å kjøre optimalt.

 

Kortbetaling
avXperten
Menu Kontakt
Kurv
Søk
Vi sender pakken i dag
Bestill innen kl. 20.30
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60-dagers åbent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Frakt 69 kr - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva