EDID Emulator

I denne kategorien finner du utvalget innen EDID Emulator.



Sørg for at enhetene dine får riktig informasjon med en EDID-emulator

Opplever du av og til at skjermen din ikke oppfører seg som den skal?

Da kan det være at det er noe galt med kommunikasjonen som foregår mellom skjermen din og datamaskinen, slik at en av partene ikke får riktig type informasjon fra enhetene.

En EDID-emulator kan være nyttig her, da den aktivt konverterer signalene til et signal som de ulike enhetene kan forstå.

EDID står for Extended Display Identification Data og er en del av signalet som sendes mellom skjermer, datamaskiner, skjermer, fjernsyn etc., slik at de lettere kan kommunisere og gi deg best mulig bildekvalitet på skjermen din.

Du kan imidlertid oppleve at enkelte skjermer ikke bruker denne teknologien, noe som kan bety at den aktuelle skjermen ikke sender riktig informasjon til datamaskinen din, og derfor sender ikke datamaskinen bildesignal til skjermen.

Det kan potensielt være veldig frustrerende hvis du ønsker å ha flere typer skjermer koblet til datamaskinen din, med noen av enhetene som ikke kan kommunisere med hverandre.

Hvis du opplever dette problemet, kan du kanskje løse problemet ved å investere i en EDID-emulator.

3 ting du bør vurdere når du kjøper en EDID-emulator

Hvis du ønsker å ha kjøpt en EDID-emulator til datamaskinen eller TV-oppsettet, kan det være en fordel å tenke seg om før du går ut og kjøper en emulator.

Det finnes flere forskjellige typer emulatorer på markedet, og du vil være sikker på at du kan ta med deg riktig type hjem slik at den passer til enhetene dine hjemme.

Nedenfor finner du noen få eksempler på vurderinger du kan gjøre for å sikre at du har lettere for å vurdere hvilken type EDID-emulator som passer dine behov.

#1 - Typer EDID-emulatorer

Du kan finne flere typer EDID-emulatorer, så det kan være viktig å vurdere hvilken type som best kan dekke dine behov.

Det er ikke mye forskjell i funksjon mellom de forskjellige typene EDID-emulatorer, da de alle er designet for å løse det samme problemet, men det kan være forskjell på de forskjellige kontaktene som brukes i emulatoren.

Hvis skjermen og datamaskinen din bruker en HDMI- kabel for å kunne koble til hverandre, er det viktig at du investerer i en EDID-emulator som har samme HDMI-kontakt, slik at du kan være sikker på at de kan kobles til hverandre.

Ellers kan du ende opp med at din PC eller skjerm bruker en annen kontakt enn du hadde forventet, og dermed ikke kunne bruke den aktuelle typen EDID-emulator.

Så for å unngå å kaste bort penger på feilkjøp, bør du sørge for å sjekke hvilke typer kabler og kontakter som datamaskinen eller TV-oppsettet har, slik at det ikke oppstår kompatibilitetsfeil.

Eksempler på typer EDID-emulatorer:

  • HDMI EDID-emulatorer
  • VGA EDID-emulatorer
  • DisplayPort EDID-emulatorer

Du kan primært finne 3 typer EDID-emulatorer på markedet, HDMI, VGA og DisplayPort.

HDMI-kontakten er veldig vanlig i disse dager, og passer til de fleste moderne skjermer og TV-enheter.

Har du noen litt eldre enheter kan det hende du må bruke en EDID-emulator med VGA-kontakt, da dette var den gamle standarden for TV- og skjermkontakter i mange år.

Du kan også få EDID-emulatorer for DisplayPort-kontakter, som er i ferd med å bli standarden for skjermer til datamaskiner, da kontakten har mulighet for å kunne gi opptil 8K i skjermoppløsning og dermed gir deg en god bildekvalitet sammenlignet med andre kontakter på markedet.

Det kan derfor være lurt å vurdere hvilken type plugg du ønsker å ha i EDID-emulatoren din, slik at du kan være sikker på at de passer dine behov.

#2 - EDID-emulatorens støttede skjermoppløsninger

Når du ønsker å kjøpe en EDID-emulator kan det være greit å vurdere hvor god skjermoppløsning du ønsker å ha tilgang til, da det kan være begrensninger på hvilke signaler emulatoren kan sende ut.

Det finnes et stort antall forskjellige skjermoppløsninger, og jo større de er, jo bedre bildekvalitet kan du få på skjermen eller TV-en.

Så hvis du har en skjerm som kan støtte en 4K eller 8K skjermoppløsning, kan det være fordelaktig å få en EDID emulator som kan støtte denne oppløsningen, slik at du kan være sikker på å få best mulig bildekvalitet på skjermen din.

Eksempler på skjermoppløsninger:

  • 1280 x 720 piksler (HD)
  • 1920 x 1080 piksler (Full HD)
  • 2560 x 1440 piksler (2K)
  • 3840 x 2160 piksler (4K)
  • 7680 x 4320 piksler (8K)

Generelt vil mindre og litt eldre skjermer ikke kunne støtte de større skjermoppløsningene som 4K eller 8K, og det vil derfor muligens være litt bortkastet om du investerer i en EDID emulator som kan støtte en stor oppløsning dersom din skjermen støtter det heller ikke.

Du bør derfor bare undersøke hvilke oppløsninger skjermen eller TV-en din trenger, slik at du kan være sikker på å få best mulig bildekvalitet fra din EDID-emulator for enheten din.

Det kan derfor være viktig å tenke gjennom hvilken oppløsning du ønsker å ha på skjermen din, slik at du kan få en EDID-emulator som kan støtte denne oppløsningen på skjermen eller TV-en din.

#3 - Fordeler med EDID-emulatorer

En skjerm vil ofte sende et signal til datamaskinen om oppløsningen den ønsker at bildesignalet skal være i, samt produsent og serienummer.

Hvis du har en skjerm eller andre enheter som ikke sender ut dette EDID-signalet, så kan det være at grafikkortet ditt ikke kan registrere skjermen, og dermed ikke sender noe signal til den.

Det kan også være et problem hvis du har flere forskjellige skjermer koblet til datamaskinen, som hver trenger en annen oppløsning.

Hvis datamaskinen kun mottar EDID-signalet fra en av skjermene, så kan datamaskinen sende samme bildesignal til alle skjermene, uavhengig av hvilken oppløsning de ønsker.

Det kan gjøre det vanskelig å jobbe på datamaskinen, og kan unngås med en EDID-emulator koblet mellom dem.

Her finner du utvalget innen EDID Emulator.

 

Kortbetaling

 

 

 

avXperten
MenyKontaktKurvSøk
Vi sender pakken i dag
Bestill innen kl. 20.30
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60-dagers åbent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Frakt 69 kr - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva