LED-fasedimmer

LED fasedimmer

Filtrer
Sortering

Se mer om LED-fasedimmer

SG Smart Gateway - Svart
3179 kr
Kjøp
SG Smart Gateway - Svart

Farge: Svart
Merke: SG Armaturen A/S

Se mer Fjernlager
Levering: 5-7 virkedager
Senest 30. april 2024
SG Led-dim Smart - Dimmer
1399 kr
Kjøp
SG Led-dim Smart - Dimmer

Farge: Hvit
Merke: SG Armaturen A/S

Se mer Fjernlager
Levering: 5-7 virkedager
Senest 30. april 2024

LED Fasedimmer for bakkantdimming av lys

På denne siden finner du vårt utvalg av LED-fasedimmere, som brukes til såkalt bakkantdimming av LED- belysning .

Allerede nå tenker du kanskje at det er veldig teknisk, og det kan det være, men vi har forsøkt å gjøre dette betydelig enklere på denne siden, slik at det blir forståelig for folk flest.

Hvis du ikke er helt ung lenger, kan du sikkert huske de første dimmersystemene på markedet, som fungerte ved å vri på en knapp på lysbryteren, eller kanskje til og med ved transformatoren til halogenlampene dine.

I dag er dette i de aller fleste situasjoner en saga blott og det er en ny generasjon dimming på markedet, som passer bedre til de nye LED- lampene og -pærene, som etter hvert har erstattet glødepærer og halogenpærer i de fleste hjem.

Fasedimming av LED-belysning kalles også bakkantdimming og den fungerer ved å avbryte sinuskurven i strømmen før tid, og denne leder dermed mindre strøm til lyskilden, hvorved den lyser svakere.

Vi vil imidlertid gjerne unngå å gå for mye inn på de tekniske sidene ved dette, og rett og slett gjøre det klart for deg hva du måtte trenge til din LED-lyskilde, enten det er en LED-fasedimmer eller en dimmerbryter.

5 ting du bør vite om LED-fasedimmere

Å dimme LED-belysning er ikke enkelt, men det er noen ting det er greit å vite litt om når du skal ut og finne riktig LED-fasedimmer.

Derfor har vi samlet litt mer informasjon om denne typen dimmer nedenfor, slik at du kan komme i gang med jakten på den rette modellen.

#1 - Hva er en LED-fasedemper?

En LED-fasedimmer er i utgangspunktet bare en dimmer som er spesielt utviklet for LED-belysning.

En dimmer som ble brukt tidligere kan ikke alltid brukes til LED-belysning, da denne typen dimmer reduserer strømmen til enheten og det kan få LED-pærer til å blinke og flimre.

Når det tilføres strøm til en lampe, sies det at denne strømmen har en sinuskurve og de tradisjonelle dimmerne skjærer av sinuskurven foran, derfor kalles de ofte forkantdimmere og LED-fasedimmere kutter sinuskurven av. bak, derfor kalles de bakkantdimmere.

LED-fasedimmeren sørger for at når du dimmer lyset med 50 % får du 50 % av lyseffekten, men når du dimmer med en tradisjonell dimmer dimmer du spenningen og det betyr at hvis du dimmer spenningen med 20 % få ca. 40 % av lyseffekten.

Derfor er en LED-fasedimmer spesielt egnet for LED-belysning , da du dermed kan spare mer på strømmen og likevel få et rimelig lysutbytte.

Forstått på den måten at du dimmer til 0 %, pæren slår seg av og strømforbruket stoppes, men med en original dimmer kan du oppleve at den surrer og sliter med å holde lyset av, men fortsatt bruker mye strøm.

#2 - Hva betyr forkant- og bakkantdemping?

Når vi skal forklare hva forkant- og bakkantdemping er, blir det litt teknisk, men vi skal prøve å gjøre det enkelt å forstå.

I Danmark bruker våre apparater vekselstrøm, og denne vekselstrømmen blir sett på som en sinuskurve, altså en bølgeformet kurve, med topper og daler.

Sinuskurven brukes for å forklare hvordan en dimmer fungerer, og det spiller ingen rolle hvilken modell dimmer du velger til din LED-belysning.

Et forkantspjeld åpner strømmen litt forskjøvet fra starten av sinuskurven, og denne spjeldet sies derfor å kutte strømmen i forkanten.

En bakkantspjeld stenger strømmen litt før slutten av sinuskurven og sies derfor å kutte av sinuskurvens bakkant.

Hvordan det fungerer i praksis er en del mer komplisert, og det skal vi holde oss unna på denne siden.

Noen LED-lysenheter fungerer fint med en forkantdimmer, men de aller fleste trenger en bakkantdimmer for at lyset ikke skal blinke og flimre.

#3 - Enheter du kan bruke en LED-fasedemper til

Ikke alle LED-lysenheter kan dimmes, selv om mange tror at alt som er LED kan dimmes og justeres i farger mm.

For at du skal være sikker på å kunne bruke en LED-fasedimmer, må du derfor sørge for at enheten, LED-pæren, LED-lampen eller LED-stripen, kan dimmes.

Du kan sørge for at LED-enheten kan dimmes ved å se på pakken med enheten og se om det står at den kan dimmes.

Når du har forsikret deg om at aggregatet er dimbart, må du se etter hva slags dempningsaggregat aggregatet fungerer med, her vil du ofte kunne se etter et CR-spjeld eller et LR-spjeld.

Hvis det står at enheten fungerer med en CR-enhet, kan du bruke en LED-fasedimmer for å dempe lyset til enheten.

Du kan bruke en LED-fasedimmer til de fleste LED-pærer, skinner, spots og til LED-sparepærer, som er dimbare og fungerer med en CR-dimmer.

En LED-fasedimmer finnes i flere modeller, både for montering ved lampebryter eller for montering i tak eller vegg.

#4 - LED-fasedimmer for 12V eller 230V

Når du har funnet ut at enheten din kan fungere med en LED-fasedimmer, må du finne ut hvilken spenning LED-fasedimmeren din må passe for.

Du finner LED-fasedimmere for både 12V og 230V LED-pærer, og det er viktig om pæren er beregnet for 12 V eller 230 V.

Hvis LED-pæren er konstruert for 12V, må du sørge for at det er en transformator foran pæren, som transformerer 230 V på stikkontakten eller lampekontakten ned til 12V, og her skal LED-fasedimmeren matche lavspenningen.

Hvis LED-pæren fungerer på 230V, er det viktig at du nok en gang sørger for at pæren er dimbar.

Denne typen LED-pærer har innebygd elektronikk som konverterer spenningen ned til 12V som LED-en fungerer på.

#5 - Maksimal effekt i LED-fasedemper

Nå må du se på hvor mange watt LED-fasedimmeren er designet for, da dette bestemmer hvor mange pærer eller motstander du kan koble til samme dimmer.

Har du for eksempel 3 pærer på 4 watt hver, må dimmeren kunne klare minimum 12W til sammen for de 3 pærene.

Nesten like viktig er det at dersom du kun skal koble til en enkelt pære på 4 watt, at fasedimmeren kan takle denne lave motstanden, og det finner du ut av ved å se på minimum watt-angivelsen i spesifikasjonene.

Denne figuren forteller deg at hvis lyspæren du vil koble til for eksempel er 3W, men minimumseffekten på dimmeren er oppgitt til 4W, så vil dimmeren ofte ikke kunne fungere optimalt, om i det hele tatt med din pære .

Gode råd for dimming av LED-belysning

Vi har samlet 4 gode tips for å dimme LED-belysningen din, slik at du enkelt kan se de overnevnte mer utdypende forklaringene.

  1. Velg dimbare LED-pærer eller lamper
  2. Bruk spesielle LED-dimmere, som LED-fasedimmere, for dine LED-lyskilder
  3. Sjekk minimums- og maksimumsbelastningen på LED-fasedimmeren og sørg for at den passer til belysningsenheten din
  4. Hold pærenes totale Watt-forbruk på ca 10 % under LED-fasedimmerens maksimale effektbelastning
  5. Med Smart LED-pærer kan du dimme lyset direkte i pæren via WiFi, dette krever ikke bryter/oppsett med dimming som med vanlige dimbare LED-pærer.

 

Kortbetaling
avXperten
Menu Kontakt
Kurv
Søk
Vi sender pakken i dag
Bestill innen kl. 20.30
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60-dagers åbent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Frakt 69 kr - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva