DVB-T strøminnsats

DVB-T strøminnlegger for å gjøre passiv antenne aktiv. DVB-T-strøminnleggeren er koblet mellom den passive DVB-T-antennen og DVB-T-mottakeren og sender strøm for å skape et sterkere signal.

Filtrer
Sortering

Se mer om DVB-T strøminnsats

DVB-T strøminnlegger - Gjør en passiv antenne aktiv

En DVB-T-strøminnlegger kan brukes til å gjøre en passiv antenne aktiv.

En DVB-T er uunnværlig hvis den digitale antennen din ikke kan få strøm fra DVB-T-mottakeren, men den vil ofte kunne gjøre det med en DVB-T strøminnlegger.

Hvis du trenger en DVB-T strøminnlegger til antennen din, ta en titt på vårt utvalg av forskjellige DVB-T strøminnleggere og finn akkurat den du trenger.

Forskjellen mellom passiv vs aktiv antenne

En passiv stueantenne forsterker ofte DVB-T-signalet sitt med 4 dB, og må ganske enkelt kobles til selve TV-en din, hvoretter du mottar signalet.

En aktiv stueantenne har en DVB-T strøminnlegger som fungerer som en strømforsyning som kan forsterke TV-signalet ditt.

Hvor mye du vil at en DVB-T-strøminnlegger skal forsterke avhenger av ditt valg av en versjon av den.

Fordelen med å ha en aktiv antenne er at de kan forsterke det mottatte signalet mye mer sammenlignet med de passive antennene og kan derfor kunne motta svake signaler og klare å sende dem til TV-en din i god kvalitet.

6 ting du bør vurdere før du kjøper en DVB-T strøminnlegger

Hvis du ikke har mye kunnskap om antenner og dermed heller ikke om DVB-T-strøminnleggere, så hjelper vi deg nok nedenfor.

Vi kommer inn på de ulike typene DVB-T strøminnleggere som finnes innenfor markedet for antennetilbehør og har kunnskap om deres tekniske egenskaper.

Du vil bli gjort oppmerksom på andre ting om DVB-T strøminnleggere som spenning, frekvensområder, pluggtyper og kabellengder.

#1 - DVB-T strøminnsats for antenne

Hvis du har en DVB-T-antenne som må aktiveres, kan du gjøre det med en DVB-T-strøminnlegger.

Du kobler DVB-T-strøminnleggeren mellom den passive DVB-T-antennen og din DVB-T-mottaker og sender strøm til DVB-T-antennen.

En DVB-T kraftinnsats for antenne er ofte i form av en profesjonell spenningsinnsats med metallhus og stabilisert krets.

Det finnes også DVB-T-strøminnleggerne som består av en hardplastmontasje og som mottar strøm når de kobles til via en medfølgende strømforsyning og overfører strøm til din DVB-T-antenne.

Denne typen DVB-T-strøminnlegger kan brukes til både DVB-T- og DVB-T2-antenner.

Hvis du er ny på å jobbe med en DVB-T-strøminnlegger for DVB-T-antennen din, følger det med en brukerveiledning som kan veilede deg gjennom prosessen slik at du er sikker på å gjøre det riktig.

Du kan bruke en DVB-T strøminnlegger for forskjellige innendørs og utendørs antenner.

#2 - DVB-T strøminnsats for parabolantenne

Har du en rett du skal gjøre aktiv, kan det gjøres med en DVB-T strøminnlegger som egner seg til å konvertere passive retter til aktive retter.

En DVB-T strøminnlegger for en parabol fungerer som sin egen strømforsyning og har en av/på-knapp inne.

Ved å trykke på knappen kan den overføre strøm til parabolantennen din og dermed gjøre den aktiv.

En DVB-T-strøminnlegger for parabolantenner bruker F-kontakter for både ut- og inngangstilkoblinger.

#3 - Spenning i DVB-T-strøminnleggere

Det er forskjell i spenning mellom de forskjellige DVB-T-strøminnsettene.

Det anbefales å gå for en DVB-T strøminnlegger som har høy spenning, slik at du kan være sikker på at det er god tilførsel av strøm.

På denne måten er du sikker på at du vil gjøre din passive DVB-T-antenne aktiv på en effektiv måte.

#4 - Frekvensområde i DVB-T Power-innsatser

Frekvens betyr mye i forbindelse med bruk av antenner, da det er avgjørende for at du får et sterkt signal og dermed muligheten til å se på TV uten forstyrrelser.

Siden en DVB-T strøminnlegger brukes til å gjøre en passiv antenne aktiv, spiller den også en rolle når det gjelder frekvenser.

Frekvenser måles i MHz, som er forkortelse for mega hertz, som er en indikasjon på en frekvens i millioner av hertz (svingninger per sekund).

De fleste DVB-T-strøminnleggere dekker et frekvensområde på for eksempel et sted mellom 5 - 1000 MHz.

#5 - Pluggtyper i DVB-T-strøminnleggere

Mange DVB-T-strøminnleggere bruker standard Type C Euro-pluggtype, som er pluggtypen som brukes i Danmark og andre EU-land.

Det er nettopp Type C Euro-pluggen som gjelder selve tilkoblingen av strømmen til en DVB-T-strøminnlegger.

For selve koblingen mellom en DVB-T-strøminnlegger og din antenne, skjer det via F-utganger for ut- og inngangstilkobling.

I den forbindelse må du bruke antennekabler med F-kontakter i hver ende, og det er dette som skal til for å skape en stabil TV-forbindelse.

#6 - Kabellengder i DVB-T strøminnleggere

Det er stor forskjell på kabellengder i de forskjellige DVB-T-strøminnsettene.

Kabellengden avhenger av den medfølgende strømforsyningen.

Hvis du vil være sikker på at du har nok kabellengde til når du skal bruke din fremtidige DVB-T strøminnlegger til antennen din, så betyr det å gå for en versjon av en DVB-T strøminnlegger med en lang nok strømkabel.

Det kommer selvfølgelig an på hvordan du har antenneoppsettet ditt, så har du antenne innendørs kan du bare gå for en DVB-T strøminnlegger med kortere kabellengde.

 

Kortbetaling
avXperten
Menu Kontakt
Kurv
Søk
Vi sender pakken i dag
Bestill innen kl. 20.30
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60-dagers åbent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Frakt 69 kr - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva