Kontaktur

Kontaktklokke for enkel tidskontroll av ulike enheter i hjemmet eller på jobben. Du kan angi at enkelte strømforsyninger skal slås av og på til bestemte tider.

Filtrer
Sortering

Se mer om Kontaktur

Bytt klokke - Kontroller stikkontaktene og lyskildene i henhold til klokken

Ønsker du å kunne styre strømforsyningen til de forskjellige stikkontaktene og lysene dine?

Da kan det være lurt å undersøke om du trenger en eller flere kontaktorer til ditt el-tavle .

En kontaktklokke er i hovedsak en klokke som er montert på det elektriske panelet ditt, hvor den vil slå strømforsyningen av eller på på bestemte tider av døgnet, som du kan stille inn selv.

Bryteren slår ikke av hele strømtilførselen til el-tavlen, men til det aktuelle reléet den er koblet til, slik at du fortsatt kan ha strøm i enkelte deler av boligen, mens de er slått av i andre.

Det gir deg større mulighet til å styre strømmen i boligen, slik at du kan stille inn nøyaktig når f.eks. lysene dine skal være av og når de skal være på.

4 ting du bør vurdere når du kjøper en kontaktklokke

Hvis du er interessert i å ha en eller flere kontaktorer montert på strømforsyningen din, kan det være lurt å tenke seg om slik at du bedre kan velge riktig type kontaktor for dine behov.

Nedenfor gir vi deg et par eksempler som du kan bruke til inspirasjon, så du er sikker på å kunne finne akkurat den kontaktklokken som passer deg.

#1 – Hva kan du bruke en kontaktklokke til?

Hvis du ikke er kjent med kontaktklokker kan det være vanskelig å se hva du kan bruke den til hjemme hos deg, og her gir vi deg noen eksempler på hva du kan bruke kontaktklokken til.

Hvis du f.eks. ønsker å kunne spare strøm i boligen kan du få installert en kontaktklokke, hvor du setter den til å slå av strømmen etter midnatt.

Det betyr at alle de elektroniske enhetene som er koblet til reléet som timeren er montert på vil få strømavbrudd etter midnatt, og du vil derfor ikke ha mange enheter som står i standby og bruker strøm.

Her kan du så stille inn kontaktklokken slik at strømmen må slås på igjen når du står opp, slik at alle enhetene fungerer igjen når du trenger det.

Du kan bl.a. bruk hvis du ønsker å ha utebelysning i hagen , hvor den kun skal slås på om kvelden eller natten, men må slås av på dagtid.

Her kan du stille inn kontaktklokken til å tenne lyset ute etter 18 eller 19, og at den må slås av kl 7 om morgenen, avhengig av hva du foretrekker.

Kontaktklokken kan også brukes til å sette opp noen lys når du er bortreist på ferie, så det ser ut som du er hjemme.

Da kan du velge tidspunkt for når lyset skal være av og på, og du kan stille inn flere rom og rom til å slå seg av og på i rekkefølge, så det ser mer naturlig ut som om noen er hjemme.

Det kan hjelpe deg å avskrekke potensielle innbruddstyver ettersom de unngår hjem der lysene slås på og av regelmessig.

Har du en rekke enheter eller datamaskiner stående som du ikke ønsker skal brukes i ulike perioder, kan du også stille inn kontaktklokken for å slå dem av i den aktuelle perioden.

Det kan være nyttig hvis du vil være sikker på at barna sover og ikke sitter og leker på datamaskinen midt på natten.

Som du ser er det mange alternativer du kan bruke en kontaktklokke til, slik at du bedre kan kontrollere strømforbruket og belysningen i hjemmet.

#2 - Digital eller analog kontaktklokke

Det finnes flere typer kontaktklokker, og det kan være lurt å kjenne forskjellen på digitale og analoge kontaktklokker, slik at du bedre kan velge hvilken type som passer ditt hjem.

I hovedsak har kontaktklokken samme funksjon uansett om du bruker digital eller analog kontaktklokke, men forskjellen ligger i hvordan du stiller kontaktklokken, samt hvilke ekstrafunksjoner du kan få på toppen av den.

Fordelen med en analog kontaktklokke er at de er veldig enkle å sette opp og justere, da klokken her har mange små hakk ved siden av hver time.

Her er det bare å trekke ut hver hake for hver gang enhetene skal være på, og trykke inn der enhetene skal være av.

Ulempen er imidlertid at du også må huske å oppdatere innstillingene selv hvis det skjer endringer eller når du skal skifte klokken fra sommer- til vintertid og omvendt, da den ikke gjør dette automatisk.

Med en digital kontaktklokke får du større mulighet til å velge akkurat hvilke innstillinger du vil at kontaktene dine skal ha, da du selv kan programmere kontaktklokken for tidspunktene strømmen må være på.

Her kan du potensielt få opptil 20 dagsprogrammer og 140 ukeprogrammer, så du har mange alternativer å velge mellom i henhold til dine behov.

Ulempen er at du da må programmere kontaktklokken selv, noe som kan være en langvarig prosess, og ikke på langt nær så enkelt som med den analoge kontaktklokken.

Du trenger imidlertid ikke bekymre deg for endringen mellom sommer- og vintertid, da kontaktklokken her vil kunne gjøre endringen selv.

#3 - Programmeringsmulighet på kontaktklokken

Investerer du i en digital kontaktklokke får du mange muligheter for å kunne programmere strømsystemet ditt selv, slik at du kan velge når enkeltområder i huset kan ha tilgang til strøm.

Det kan f.eks. hjelpe deg med tyverisikring av huset, da du kan programmere dine lys og lamper til å være av og på til forskjellige tider på døgnet, og samtidig variere tidene fra dag til dag.

Det kan få det til å se ut som om det ikke bare er de samme lysene som slås av og på til samme tid hver dag, og får det til å se mer naturlig ut, som om du fortsatt er hjemme .

Ved å ha en programmerbar kontaktklokke åpner du for mange personaliseringsmuligheter for dine kontakter og hvordan du bruker strømforsyningen din generelt.

#4 - Trådløs kontroll av kontaktklokken

Noen typer kontaktklokker lar deg også få trådløs kontroll over den, slik at du ikke trenger å gå ut og åpne det elektriske panelet hver gang du vil gjøre endringer i innstillingene dine.

Her kan du f.eks. skaff deg en bluetooth dongle til smarttelefonen din , som gir deg direkte tilkobling til det elektriske panelet, slik at du kan styre innstillingene direkte fra smarttelefonen.

Dette gjør det mye enklere å kunne styre kontaktklokken når du trenger den.

Siden det kun er en bluetooth-dongle som gir deg tilkobling til kontaktklokken, er du også beskyttet mot at andre potensielt kan koble seg til kontaktklokken via bluetooth.

Det gir deg en garanti for at strømsystemet ditt ikke blir hacket av andre smarttelefoner i nærheten, siden kontaktklokken kun har én dongel som tilkobling, og du kan kun få en tilkobling ved å fysisk koble dongelen til smarttelefonen din.

 

Kortbetaling
avXperten
Menu Kontakt
Kurv
Søk
Vi sender pakken i dag
Bestill innen kl. 20.30
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60-dagers åbent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Frakt 69 kr - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva