Byggsentral

Byggekrafttavler for byggeplassen sikrer en optimal kraftkilde for krevende maskiner og elektroverktøy. Finn riktig løsning her på siden.

Filtrer
Sortering

Se mer om Byggsentral

Byggtavle - elektrisk installasjon for byggeplassen

På denne siden finner du vårt komplette utvalg av byggkrafttavler, som er en effektiv løsning for elektrisk installasjon på byggeplassen, i felten eller andre steder hvor det er behov for en pålitelig strømkilde.

Byggsentralen er en midlertidig elektrisk installasjon som gir en sikker og pålitelig strømforsyning , som sikrer at du ikke går tom for strøm på byggeplassen.

Det finnes mange forskjellige modeller av konstruksjonsentraler, og de har ofte svært forskjellige utseende, men også ofte forskjellige egenskaper.

Imidlertid er hovedfunksjonen den samme for dem alle, for å gjøre det mulig å koble elektriske enheter til en pålitelig strømkilde, på steder der det ikke er andre alternativer for strøm.

Er du i tvil om hvilket byggekretskort du trenger, les videre nedenfor, hvor du kan finne nyttig informasjon som kan hjelpe deg å velge riktig byggekretskort for dine behov.

7 ting du trenger å vite når du leter etter å bygge kretskort

Det finnes mange versjoner av byggkrafttavler, og felles for dem er at tavlen gir strøm til for eksempel elektroverktøy , på steder hvor det normalt ikke er strøm.

Nedenfor har vi samlet en del nyttig informasjon som kan hjelpe deg med å finne riktig bygningskretskort for dine behov.

#1 - Byggsentral med eller uten måler

Byggetavler er midlertidige elektriske installasjoner, stedvis uten strøm, og dette gjør at det ofte kreves at byggesentralen har strømmåler , dersom det ikke er satt opp måler til selve stikkledningen.

Siden det vanligvis ikke er strøm når du trenger en byggesentral, kan ikke strømselskapet se hvor mye strøm som brukes og kan dermed ikke nøye seg med strømmen.

Derfor kreves det ofte at det er godkjent strømmåler i bygningsstyret, dersom strømselskapet ikke har satt opp måler før bygningsstyret settes på nettet.

Det kan være nødvendig å få råd fra en elektriker i forhold til om du bør bruke bygningssentral med eller uten måler.

Byggetavler med innebygget strømmåler koster ofte noe mer enn modellene uten måler, derfor kan det spares penger dersom strømmåler ikke er nødvendig.

En byggesentral bør alltid ha innebygget HPFI-relé og tilhørende sikringer , da strømmen ofte brukes til kraftige elektroverktøy.

#2 - Maksimal strøm for byggekraftkort

Konstruksjonstavler fås med ulik maksstrøm pr uttak, oftest er dette enten 16 Ampere eller 32 Ampere.

Det kan være forskjell på hvor mye strøm ulike maskiner trenger, og du bør derfor vurdere hva som trengs i forhold til maksimal effekt i ditt anleggskraftkort.

Er du i tvil om du skal ha et byggekretskort med 16 eller 32 A i stikkontaktene, kan du ta med elektrikeren din på råd.

Uansett må du få tak i både elektroinstallatør, strømselskapet og det lokale nettselskapet når du skal etablere anleggsstrøm.

Dette er fordi det trekkes sterk strøm inn i ditt elektriske panel og dette krever ofte mye kunnskap om sikkerhet mm.

Det anbefales også at du lager en midlertidig prisavtale med strømselskapet om bygningsstrømmen, fordi strømmåleren din fort kan gå høyt når mange maskiner er koblet til et bygningsstrømtavle.

#3 - Antall uttak i bygningskretskortet

Konstruksjonsstrømtavler finnes i mange modeller og med forskjellig antall strømuttak, og jo flere strømuttak som trengs, jo mer koster anleggsstrømtavlen ofte.

Du må imidlertid alltid sørge for at du har de strømuttakene du trenger, for skal du pusse opp huset eller bygge et tilbygg, og du har 4 håndverkere som går rundt med egne elektroverktøy, så kan du kaste bort mye tid hvis du har kun 2 strømuttak og håndverkerne må vente på strøm.

Derfor bør du vurdere hvor mange strømuttak du måtte trenge og velge et el-tavle som ikke er for lite.

Men på den annen side er det heller ingen grunn til å kjøpe en byggesentral med 10 uttak dersom du bare trenger 4.

Vanligvis finnes konstruksjonssentraler med 3, 4, 6, 8 eller 10 uttak, men det er mulig å kjøpe mye større anleggstavler, som spesielt brukes av entreprenører.

#4 - DK jord i konstruksjonskretskort

Det vil ofte være forskjellig antall stikkontakter med innebygget jord, ofte er dette en spesiell stikkontakt hvor støpselet må spesialdesignes.

Ønsker du dansk jord kan du med fordel kjøpe en såkalt flensplugg , som kan bety at du kan koble til en helt vanlig dansk plugg med jord i, i stikkontakten.

Du bør derfor vurdere om du trenger en plugg med DK-jord i stikkontakten, eller om maskinene dine har for eksempel en Schuko-plugg, hvor jordforbindelsen ofte er plassert på sidene av pluggen.

#5 - Sikring av bygningens sentralbord

En byggesentral skal sikres mot skader som følge av ulykker og skader på ledningsnettet.

I tillegg skal byggekretskortet kunne tåle vind og vær, og dermed være vanntett, og det skal plasseres slik at det er godt beskyttet mot vær og evt. skader fra biler mv.

Det er mange regler som skal overholdes når bygningselektrisitet skal etableres , uavhengig av hvor det skal etableres, og derfor må elektriker, kraftselskap og lokalt nettselskap alltid involveres.

Derfor kan du dra nytte av råd fra dem om valg av bygningssentral, oppsett av etablering og sikkerhet.

#6 - Bærbart eller fast bygningskretskort

Det finnes ulike modeller av byggesentraler som er bedre egnet til å flyttes fra sted til sted enn andre.

Noen byggesentraler har bærehåndtak og kan enkelt flyttes fra en byggeplass til en annen, men andre er beregnet for en mer permanent montering, for eksempel på en plate eller lignende som settes opp på byggeplassen.

Om du trenger en bærbar byggesentral avhenger av ditt prosjekt, skal du bygge et tilbygg eller nytt hus til deg selv og kun trenger byggestrøm til dette ene prosjektet, kan du enkelt velge en mer fast konstruksjonsentral.

Men hvis du er profesjonell og skal bruke byggeflytplaten til ulike prosjekter, kan det være greit å ha en byggeflytplate som er enkel og hendig å flytte rundt på.

#7 - Tilbehør til byggesentraler

Det er ikke mye tilbehør til konstruksjonsstrømtavler, men det er bare noen få tilbehør som du kan vurdere å kjøpe med konstruksjonskraftkortet ditt.

Det er mulig å få tak i ulike typer stativer til konstruksjonskretskortet , noe som gjør at platen kan stå trygt og holdes i god høyde fra bakken.

De fleste stativer gjør det også lettere å flytte rundt på sentralen, selv om det er svært begrenset hvor mye et slikt tavle kan flyttes når strømmen er tilkoblet.

I tillegg kan det være fordelaktig å vurdere noen gode robuste kabler til eventuelle skjøteledninger mv.

Kablene kan risikere å bli tråkket på, kjørt over og på andre måter utsatt for hard behandling, og for at kablene skal tåle dette må de være ganske robuste.

 

Kortbetaling
avXperten
Menu Kontakt
Kurv
Søk
Vi sender pakken i dag
Bestill innen kl. 20.30
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60-dagers åbent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Frakt 69 kr - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva