PLC

Trenger du en PLS (Programmable Logic Controller) til ulike industrielle formål, finn de akkurat her Vi har et stort utvalg med en rekke ulike funksjoner som kan dekke dine behov.

Filtrer
Sortering

Se mer om PLC

Siemens LOGO strømforsyning (24V-2,5A)
1029 kr
Kjøp
Siemens LOGO strømforsyning (24V-2,5A)

For DIN-skinnemontering

Se mer Fjernlager
Levering: 5-7 virkedager
Senest 19. april 2024
Siemens LOGO strømforsyning (24V-4A)
1349 kr
Kjøp
Siemens LOGO strømforsyning (24V-4A)

For DIN-skinnemontering

Se mer Fjernlager
Levering: 5-7 virkedager
Senest 19. april 2024
Siemens LOGO PLC - CPU (14DI-10DO-2AI)
4619 kr
Kjøp
Siemens LOGO PLC - CPU (14DI-10DO-2AI)

For DIN-skinnemontering

Se mer Fjernlager
Levering: 5-7 virkedager
Senest 19. april 2024
Siemens Simatic digital I/O
3409 kr
Kjøp
Siemens Simatic digital I/O

For DIN-skinnemontering

Se mer Fjernlager
Levering: 5-7 virkedager
Senest 19. april 2024
Siemens Simatic digital inngang (24V)
2229 kr
Kjøp
Siemens Simatic digital inngang (24V)

For DIN-skinnemontering

Se mer Fjernlager
Levering: 5-7 virkedager
Senest 19. april 2024

Stort utvalg av PLS-er - Finn din PLS i dag

På denne siden finner du vårt store utvalg av PLSer til dine maskiner.

PLC står for programmerbar logikkkontroller, og er en liten industriell datamaskin designet for å kontrollere de automatiserte prosessene og maskinene som finnes i industrien.

Du kan finne PLS-er mange steder i den industrielle verden, for eksempel i fabrikker og anlegg hvor det er pumper, motorer, lys, kretser og mye annet maskineri.

Det er alle disse maskinene PLS-en styrer, og den lille datamaskinen sørger for at for eksempel heiser, automatiserte vaskehaller, trafikksignaler, kjøreturer og lignende går som de skal.

PLS-en gir deg bedre kontroll over maskinene dine, og dens pålitelige natur kombinert med brukervennlige innstillinger bidrar til å gjøre PLS-er til et praktisk valg for mange.

5 ting du må vite før du ser på PLC

PLS-en er i den mest generelle forstand en liten datamaskin, og det betyr at den også bruker de samme enkle trinnene for å behandle informasjon som for eksempel din bærbare eller stasjonære datamaskin.

Hoveddelene av PLS består av:

  • prosessor
  • Inndata
  • Produksjon

Dette ligner veldig på de kjente datamaskinene du kan finne i mange danske hjem i dag.

For eksempel, hvis en PLS skal styre en industriventil, vil du enkelt kunne dele den opp i tre enkle trinn:

  • CPU sjekker inngangene sine; ventilen er 30 % åpen.
  • CPU-en tar informasjonen den får fra inngangene og behandler den.
  • CPU-en kjører informasjonen gjennom utgangen og åpner ventilen basert på det den lærer.

En PLS tar inn informasjonen i form av innganger, behandler informasjonen i sin CPU, hvoretter den enten aktiverer eller deaktiverer sine utganger basert på hva som vil være best basert på informasjonen den har mottatt.

#1 - Systemer og programmer

Avhengig av hvilke krav du har til systemet ditt, vil det ha innflytelse på hvilken PLS du trenger.

Systemene i industrimaskiner kan være svært komplekse, og hvert produksjonstrinn styres ofte separat av forskjellige programmer.

De fleste PLS-er krever spesifikke typer programvare for å kunne koble dem til en datamaskin og programmere dem; når du ser på de ulike programvaretypene kan du lese mer om dem, og dermed danne deg en mening om hva som vil passe best for din PLS og din programstruktur.

Programvaretypene som regnes som de mest pålitelige er ofte de der du kan samle alle produksjonstrinnene i ett, til tross for at de er laget av forskjellige ingeniører.

Derfor er det nødvendig at din PLS kan integreres med det eksisterende systemet; du bør derfor tenke på om systemet ditt må bygges fra bunnen av, eller om du allerede har eksisterende produkter installert.

Disse faktorene er viktige slik at du kan matche PLS-funksjonaliteten med eksisterende produkter og programvare som allerede er installert.

#2 - Arbeidsmiljøet

Flertallet av PLS-ene er bygget for å være motstandsdyktige, og i stand til å håndtere harde skitne områder, støv, vibrasjoner, temperaturforskjeller og andre ting som tilhører fabrikkmiljøet.

Temperaturer kan være problematiske; PLS-ens typiske driftstemperatur kan variere fra 0 C til 55 C, men hvis din fabrikks generelle temperatur kan falle utenfor dette området, eller ofte har voldsomme temperatursvingninger, bør du undersøke hvilke PLS-er som vil passe den best.

#3 - Inngang og utgang

Inn- og utganger er grunnleggende for PLS-er, og derfor er det også viktig å undersøke hvor mange innganger og utganger, I/O-er, din valgte PLS har og hvor de befinner seg.

Din PLS styrer en stor del av produksjonsprosessene, og derfor må du også være sikker på at den kan håndtere flere I/Oer på en gang, og også I/Oer av forskjellige typer.

Innganger kan være enten digitale eller analoge; digitale innganger er vanligvis knapper, for eksempel en startknapp, som indikerer når en del kan aktiveres.

Analoge innganger har imidlertid ofte forskjellige signaler som måler temperatur og avstand; presisjonen på de analoge inngangene kan variere i henhold til din PLS, og du må derfor være klar over PLSens inngangsmuligheter, for å unngå at verken PLS eller enheten blir skadet.

Digitale utganger, derimot, forsyner alltid enheten med strøm når den er aktivert.

Spenningen avhenger av din PLS, og kan vanligvis ikke endres; vanligvis er ikke spenningen alvorlig, og sender oftest strøm til indikatorlamper eller releer som styrer større enheter.

Analoge utganger er ofte spennings- eller strømbaserte, og er ofte ikke designet for å styre en enhet direkte, men kan brukes til å signalisere en annen enhet.

Plasseringen av I/O-ene dine bør også ha innvirkning på hvilken PLS du velger; trenger systemet ditt at I/O-en din er i selve PLS-en, eller trenger du både interne og eksterne I/O-er?

Det kommer til å avhenge mye av om systemet ditt vil ha eller allerede har delsystemer som sitter lenger unna CPUen; hvis det er tilfelle, bør du også undersøke om de eksterne I/O-ene er raske nok og har god nok rekkevidde til at det ikke vil påvirke systemet negativt.

#4 - CPU-hastighet

CPU-prosessoren skal være rask nok til å håndtere et større antall I/O-er, og også mengden dataminne som kreves av din PLS.

Dataminnet avhenger av hvor mange enheter du har , ettersom jo flere enheter du har, desto flere produksjonstrinn må den huske.

Skannetiden er også en stor faktor, ettersom det er hvor lang tid det tar CPU-en å komme gjennom en syklus med innhenting, kjøre PLS-programmet og oppdatere utgangene.

Det er derfor en stor mengde ting din CPU skal kunne gjøre, men det er også en av de viktigste elementene i din PLS; CPU er kjernen i din PLS, og bør derfor fungere optimalt.

#5 - Typen kommunikasjon

Det finnes flere typer kommunikasjonsprotokoller, og de er bygget rundt hvilket nettverk og hvilke enheter din PLS skal samhandle med.

Noen PLSer har innebygde porter for kommunikasjon , mens andre PLSer krever at du kjøper eksterne porter som du kan koble til enheten og dermed skape kommunikasjon.

Har du en solid internettforbindelse kan du også koble din PLS til enhetene dine via Ethernet-kabler, men om nødvendig kan du også enkelt bygge systemene dine rundt flere ulike typer kommunikasjon.

 

Kortbetaling
avXperten
Menu Kontakt
Kurv
Søk
Vi sender pakken i dag
Bestill innen kl. 20.30
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60-dagers åbent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Frakt 69 kr - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva