Kjøkkenutstyr

Nedenfor finner du utvalget innen Kjøkkenutstyr.

Filter


Kjøkkenutstyr - Stort utvalg i høy kvalitet

For å lage god og deilig mat kreves det ofte gode kjøkkenredskaper som kan takle oppgaven, slik at det blir lettere for deg å skape et godt resultat.

Derfor finner du på denne siden et stort utvalg av høykvalitets kjøkkenredskaper som kan hjelpe deg på kjøkkenet, uansett om du skal piske, røre, trille eller skrelle.

Kjøkkenutstyret er verktøyene som kompletterer knivene, grytene og pannene dine, slik at det blir lettere for deg å tilberede maten til matlaging.

Godt kjøkkenverktøy er funksjonelt, slitesterkt og gir lyst til å jobbe med verktøyet og skape nye, flotte løsninger.

Du kan finne kjøkkenverktøy i mange forskjellige former, størrelser, funksjoner og ikke minst i ulike design, så det kan være overveldende å begynne å finne de verktøyene du måtte trenge.

Skal du flytte eller skal bytte nesten alt på kjøkkenet ditt, er det noen kjøkkenredskaper som er mer nødvendig enn andre, uansett om det er baking eller matlaging.

De fleste kjøkken bør derfor ha et grunnleggende utvalg av kjøkkenutstyr som:

  • Gryteskjeer
  • Visp
  • Grønnsaksskrellere
  • Saks
  • Paletter
  • Boksåpnere

Men det finnes mange flere muligheter innen kjøkkenverktøy, som kan være greit å ha i skuffen om du trenger det, så nedenfor kan du finne noen gode råd om hva du bør se etter når du skal se etter nytt kjøkkenverktøy.

5 ting du bør vurdere når du ser etter nytt kjøkkenutstyr

Kjøkkenutstyr finnes i mange design, kvaliteter og materialer, og det er derfor mange ulike modeller å velge mellom innenfor hvert kjøkkenredskap.

For å gjøre det lettere for deg å finne den beste typen kjøkkenredskaper, kan du nedenfor finne våre forslag til noen ting du kanskje bør vurdere når du skal velge riktig modell for kjøkkenet ditt.

#1 - Materialvalg for kjøkkenutstyr

Noe av det første du kan se etter er hvilket materiale kjøkkenredskapet er laget av, da noen materialer er mer nyttige for enkelte oppgaver enn andre.

Kjøkkenverktøy er ofte laget av enten stål, plast eller tre, men kan også kombinere flere materialer i ett verktøy.

Har du panner og gryter med non-stick-belegg, kan det være fordelaktig å velge et materiale som ikke er for hardt for dette belegget, som ofte kan være plast eller tre.

Til andre oppgaver som å kutte, skrelle eller rulle kan stål være mest praktisk, da det er ekstremt slitesterkt og samtidig holder formen.

Samtidig kan du enkelt finne gryteskjeer eller paletter, som er laget av stål, men dekket med et varmebestandig og mykere materiale, som kan brukes i delikate gryter eller panner, her er det rett og slett viktig å bytte ut kjøkkenet redskap når dette belegget går i stykker og blotter stålet.

Kjøkkenredskaper av tre kan ofte brukes til de aller fleste oppgaver, som imidlertid ikke akkurat er å kutte, rive eller skjære i skiver, og veden er skånsom å bruke i gryter og panner.

Tre kan imidlertid lett ta på seg både farge og smak av mat og egner seg ikke til å gå i oppvaskmaskinen, men på den annen side er kjøkkenredskaper av tre ofte noe billigere enn tilsvarende redskaper av stål og plast.

Vurder hvilket materiale som passer best til dine behov og ønsker, og velg materiale ut fra dette når du skal velge ditt nye kjøkkenutstyr.

#2 - Rengjøring av kjøkkenutstyr

Det er kanskje ikke det første du tenker på når du ser den vakreste visp, som bare er et rent kunstverk, men faktum er at rengjøring av kjøkkenutstyr er en nødvendighet og ikke alle redskaper er enkle å gjøre.

Derfor kan du bli fristet til å sette ditt nye kjøkkenredskap i oppvaskmaskinen, sammen med bestikket, og la maskinen stå for rengjøringen, men det er ikke alltid en god idé.

Kjøkkenutstyr som er helt i plast tåler som regel en tur i oppvaskmaskinen, men kjøkkenredskaper av tre egner seg derimot ikke til maskinen og bør vaskes for hånd.

Du kan sette stålredskaper i oppvaskmaskinen, men det anbefales ikke, og spesielt ikke hvis de enkelte delene av redskapet er limt sammen, da det i så fall kan samle seg vann inne i redskapet, som kan dryppe ned i maten neste gang det er brukt.

I tillegg er det en risiko for at metallredskaper kan avgi mikroskopiske avleiringer til maskinen, som så kan avsettes på for eksempel bestikket som rust, noe som er ufarlig, men ikke spesielt pent.

Så hvis du vil unngå å vaske kjøkkenutstyret for hånd, bør du vurdere å velge plastmodeller.

#3 - Størrelsen på kjøkkenutstyret ditt

Du vet sikkert allerede at du kan få kokeskjeer i mange forskjellige størrelser, noe som også gjelder mange andre kjøkkenredskaper visper, pinsett, paletter, grønnsaksskrellere og børster.

Selv om du kan bli fristet til å bare ta den største modellen, kan det være lurt å vurdere størrelsen på kjøkkenutstyret slik at det blir lettere for deg å jobbe med.

Størrelsen på håndtaket på verktøyet bør passe til hånden din slik at du kan få et sikkert grep om verktøyet, og samtidig bør du ta hensyn til at større flater gir mer motstand.

Det kan godt hende du kan skrelle en selleri raskere med en stor og bred grønnsaksskreller, men størrelsen kan også kreve mer innsats og være vanskeligere å kontrollere, og derfor kan også risikoen for skader være større.

En stor visp kan være veldig praktisk når du skal piske krem for hånd i en stor bolle med god plass, men mindre praktisk når du bruker den til å lage saus i en mindre kjele.

Samtidig tar kjøkkenredskaper også mer plass, jo større de er, så rådet her er å finne en størrelse som gjør det nye redskapet ditt mest allsidig og som samtidig passer til størrelsen på hånden din.

#4 - Design for kjøkkenutstyr

Kjøkkenutstyr er selvsagt designet for å brukes til sitt funksjonelle formål, men noen modeller har akkurat riktig merke, design eller farge, som gjør at det bare blir ekstra fint på kjøkkenbordet.

Hvis design er viktig for deg, bør du ta dette i betraktning og se etter designene som tilfredsstiller dine behov.

Design er i stor grad et spørsmål om individuell smak, og kan derfor være vanskelig å definere, men du bør se etter både det funksjonelle designet så vel som det visuelle designet.

Ofte kan du støte på kjøkkenredskaper som har et veldig fint visuelt design, men hvor du kan risikere at det funksjonelle designet egentlig ikke fungerer for deg, og det kan bety at ditt nye kjøkkenredskap ender opp med å ligge bakerst i skuffen og blir ikke brukt.

La deg derfor ikke blende kun av det visuelle designet, riktig merke eller riktig farge, men sørg for at det funksjonelle designet også er praktisk og behagelig å bruke.

#5 - Ergonomi i kjøkkenutstyr

Kjøkkenutstyr brukes ofte i situasjoner der du jobber med noe ved et bord, og her er det viktig at du kan slappe av i skuldre og nakke når du jobber.

Kjøkkenverktøy med god ergonomisk design kan hjelpe deg med å utføre visse oppgaver uten å belaste armer, skuldre og nakke for mye, og uten å slite armene for fort.

Når du skal velge kjøkkenutstyr, bør du derfor i det minste velge et kjøkkenredskap med et håndtak som sikrer at du kan holde redskapet trygt, uten å risikere at redskapet sklir eller klyper deg i hånden.

Runde håndtak er ofte bedre og mer behagelige å gripe i enn flate metallhåndtak, og du kan derfor med fordel vurdere en modell med rundt håndtak, eller et håndtak som er polstret med et mykt og sklisikkert materiale.

Kjøkkenutstyr: Kjøp her til gode priser ? god service og stort utvalg.

 

Kortbetaling

 

 

 

avXperten
MenyKontaktKurvSøk
Vi sender pakken i dag
Bestill innen kl. 20.30
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60-dagers åbent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Frakt 69 kr - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva