Grillplate

Grillplate for tilberedning av småretter og blandinger med mindre ingredienser på grillen. Perfekt til å tilberede både kjøtt og tilbehør på grillen, så du trenger verken pannen eller ovnen inne.

Filtrer
Sortering

Se mer om Grillplate

Grillplate - Smarte alternativer for matlaging

Hvis du er lei av å tilberede de samme få rettene på grillen fordi andre matvarer ikke tåler de høye temperaturene på grillen, så er det kanskje på tide å vurdere å skaffe deg en grillplate.

Grillplaten kan gi deg helt nye muligheter til å tilberede masse deilige retter på grillen, uansett om det er en kullgrill eller en gassgrill, samtidig som du også ofte kan bruke en grillplate på din induksjons- eller gasskomfyr.

Med en god grillplate kan du ikke bare steke kjøtt og pølser på grillen din, men også steke alt du ellers ville stekt på panne, og samtidig er rengjøringen enkel og grei.

Ikke flere små kjøttstykker eller grønnsaker som faller mellom rillene på risten, og derfor kan du enkelt steke, steke, koke og mye mer direkte på grillen din.

På denne siden finner du vårt utvalg av grillplater, også kjent som for eksempel stekeplate eller støpejernsplate, som kan gjøre matlagingen litt mer interessant ved å gi deg nye muligheter både på grillen og koketoppen.

Det er mange fordeler med en grillplate, men det kan også være lurt å tenke seg om før du kjøper en grillplate, slik at du får mest mulig ut av din nye investering.

Nedenfor har vi samlet litt mer informasjon om grillplatene, som ikke må forveksles med en grillpanne, slik at du kan finne riktig grillplate for ditt behov.

5 ting du bør vite om grillplater før du kjøper

Det finnes mange forskjellige merker og modeller av grillplater, og du vil derfor ofte stå overfor svært mange alternativer, så det kan være vanskelig å finne den rette grillplaten for deg og dine behov.

Derfor har vi samlet noen ting du kan se etter, og finne hjelp til å finne riktig grillplate for deg og din familie.

#1 - Forskjellen mellom Grillplate og Grillpanne?

En grillplate må ikke forveksles med en grillpanne, da det til tross for de like-klingende navnene er stor forskjell på en grillplate og en grillpanne.

Grillpannen er beregnet for bruk på en kokeplate, og har derfor ofte et håndtak som ikke tåler den høye varmen den får i en grill, og samtidig har grillpannen betydelig høyere sider eller kanter enn en grillplate.

Grillplaten er beregnet for bruk på grill, men kan ofte enkelt brukes på platetoppen.

Grillplaten tåler svært høye temperaturer og har ofte en helt flat bunn, noe som gjør det enkelt å flytte den fra grillen over på platetoppen.

Grillplaten er også ofte tynnere og varmes derfor ofte betydelig raskere opp, derfor er den veldig bra for varmen fra grillen og samtidig gjør størrelsen på grillplaten ofte mulig å bruke den til flere ting kl. en gang.

Grillpannen kan ofte bare ha én temperatur for hele pannen, der en grillplate på grillen godt kan ha en liten forskjell fra den ene enden til den andre, avhengig av hvilken grill du har og om den klarer å ha forskjellige temperaturer på. forskjellig bluss.

#2 - Størrelse på grillplate

Du bør velge riktig størrelse på grillplaten slik at den passer på grillen eller koketoppen din, samtidig som den gir deg alternativene du trenger.

Noen grillplater er ment å passe inn i grillen din, i stedet for risten, og andre kan du enkelt legge oppå risten, slik at du for eksempel kan ha en rist på den ene siden av grillen og en grillplate på. den andre siden, slik at du kan steke røde biffer på grillen og grønnsaker på tallerkenen.

Du finner grillplater i mange forskjellige størrelser og utførelser, men en ofte brukt størrelse er ca 37 x 27 cm.

Regner du med å også kunne bruke din grillplate til å steke for eksempel brød til bruschetta på, inni kokeplatene dine, kan du med fordel finne en tallerken som enten dekker en enkelt platetopp, eller kokesone, eller 2, og da ellers mål ut hvor lang grillplaten skal være.

Du kan gjøre det samme på grillen din, måle ut hvor mye av grillen du ønsker dekket av en grillplate når denne skal brukes og velge en grillplate som passer til disse målene.

#3 - Grillplate i flere materialer

Du tenker kanskje ikke så mye over det, men det er forskjell på om du investerer i en støpejernsplate eller en aluminiumsplate med keramikk- eller porselensbelegg, eller for den saks skyld en steingrillplate.

Det finnes mange forskjellige modeller av grillplater og disse kan lages i forskjellige materialer, hvor noen er flinkere til å fordele varmen enn andre og noen holder bedre enn andre, så det spiller egentlig ingen rolle hvilket materiale din nye grillplate er laget av.

Støpejern er ofte det foretrukne materialet fordi det har en veldig god varmefordeling og det er relativt enkelt å justere temperaturen, noe som gjør dette materialet ideelt for mer delikate matvarer som ikke tåler for høy temperatur.

En støpejernsplate som ikke har emalje eller non-stick belegg kan imidlertid være vanskelig å få helt ren og maten har veldig lett for å henge på tallerkenen.

Derfor er en grillplate i støpejern ofte tilgjengelig med en keramisk emaljebehandling, som gjør den enkel å rengjøre og sørger for at maten ikke fester seg så lett i den varme pannen.

Et alternativ til en grillplate i støpejern kan være en grillplate i aluminium, som varmes raskt opp, men som har en litt dårligere varmefordeling enn støpejern.

Aluminiumsplater er derfor ofte belagt med en støpejernsoverflate eller en lettglidende overflate, og generelt er aluminiumsplater veldig enkle å rengjøre.

Andre velger en marmor- eller steinplate når de skal ha grillplate, her er marmor å foretrekke da denne ofte har en mindre porøs overflate, men stein og marmor tåler ofte ikke fullt så høye temperaturer som for eksempel støpejern og aluminium.

#4 - Design av grillplatens overflate

Det er vanligvis tre utforminger av overflaten på grillplaten:

  • Glatt
  • Rillet
  • Med hull

Den helt glatte utformingen er en fordel når du først og fremst ønsker å bruke grillplaten som erstatning for en vanlig panne.

Denne utformingen er ideell til å steke grønnsaker og fisk på, eller kanskje et stekt egg eller eggerøre.

Du kjenner kanskje den rillede utformingen fra en grillpanne, og denne utformingen imiterer risten på grillen, men uten åpen plass mellom ribbene.

Denne designen er ideell for matlaging med lite fett fordi fettet har plass til å renne fra kjøttet, men er også godt å riste brød når du ønsker fine brune striper på brødet.

En mellomting mellom de to nevnte designene er den perforerte utformingen, som typisk egner seg best for bruk på grill og ikke så egnet inne i koketoppen på kjøkkenet.

Den perforerte grillplaten kan brukes til både kjøtt og grønnsaker, hvor du ønsker mer smak fra kull, men ønsker å unngå at kjøttet eller grønnsakene faller ned i kullene.

Det er ingen tvil om at det mest allsidige designet er det glatte, men det rillede designet gir maten et mer autentisk utseende.

#5 - Rengjøring av grillplaten

Når du er på utkikk etter en grillplate kan det være lurt å se etter hvordan du rengjør grillplaten, da ikke alle grillplater er like enkle å rengjøre.

Generelt sett er emaljerte og glatte overflater lettere å rengjøre enn de mer porøse overflatene.

Som du vet fra pannen din på kjøkkenet, anbefales det ikke å bruke sulfo eller andre rengjøringsmidler på en grillplate, da disse virker avfettende og kan derfor gjøre at kjøtt og grønnsaker lettere fester seg på platen.

Derfor bør du kun rengjøre grillplaten i varmt vann og gi den litt matolje etterpå, så er den klar til neste gang.

Du trenger ikke bekymre deg om du ikke får alle beleggene av tallerkenen ved rengjøring, da disse kan være med på å gi litt ekstra smak til maten neste gang, bare pass på at tallerkenen er godt oppvarmet før du setter maten på den.

 

Kortbetaling
avXperten
Menu Kontakt
Kurv
Søk
Vi sender pakken i dag
Bestill innen kl. 20.30
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60-dagers åbent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Frakt 69 kr - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva