Oppladbare D-batterier

Oppladbare D-batterier kan spare mye penger, da de kan brukes om og om igjen. D-batterier brukes ofte i lommelykter, radioer og lignende mindre elektroniske enheter.

Filtrer
Sortering

Se mer om Oppladbare D-batterier

Oppladbare D-batterier - Økonomiske og effektive batterier

Et D-batteri, også kjent som mono og R20, er en standardisert størrelse på et tørt batteri.

Våte batterier bruker en form for flytende elektrolytt, mens tørre batterier i stedet har gjort elektrolytten om til en form for stiv gel, og deretter blitt innkapslet slik at det er mindre sannsynlighet for å lekke.

En D-celle er sylindrisk med en elektrisk kontakt i hver ende; den positive enden har en nubb eller støt.

D-celler brukes vanligvis i applikasjoner med høyt strømforbruk, for eksempel i store lommelykter , radiomottakere og -sendere og andre enheter som krever lengre driftstid.

D- batterier er ideelle for slike krevende enheter fordi de produserer et høyt strømnivå.

Den nøyaktige mengden varierer etter merke og omstendighet, men et gjennomsnittlig D-batteri kan forventes å produsere en strøm på omtrent 10 000 mAh (milliampere per time).

En ml forsterker er 1000. på en ampere, standardenheten for elektrisk ladning.

Et høyt strømforbruk på 500mAh (milliampere per time) vil gi en batterilevetid på rundt 14 timer før utskifting eller opplading er nødvendig.

Batterier er ofte oppført med Ah-klassifisering, som betyr amperetimer.

En vurdering på 2,5Ah betyr at batteriet vil vare i to og en halv time hvis det tappes med en hastighet på nøyaktig n ampere i timen.

En D-celle kan enten være oppladbar eller ikke-oppladbar.

Som mange andre størrelser er D-batterier også tilgjengelige i oppladbare modeller.

I stedet for å bytte ut et brukt batteri, er alt du trenger å gjøre å ta ut det oppladbare D-batteriet og sette det inn i en kompatibel lader for å lades opp og brukes på nytt.

Vanligvis har oppladbare D-celle-batterier høyere kapasitet enn standardmodeller; deres terminalspenning og kapasitet avhenger imidlertid til slutt av cellekjemien.

3 ting du bør vurdere når du ser på oppladbare D-batterier

Et oppladbart batteri måles ved ladekapasiteten, som vises i mAh (milli amp-timer), og du vil kunne se dette tallet trykt på emballasjen samt på selve batteriet.

Kapasitet er mengden elektrisk ladning som er lagret inne i batteriet.

Jo mer ladning i et batteri, jo mer elektrisk strøm kan det levere, og jo lenger kan det drive enheten din.

Oppladbare batterier kan lades og gjenbrukes fra 500 til 1000 ganger avhengig av bruk; de forskjellige batteriteknologiene påvirker ytelsen til batteriene.

#1 - Tre hovedtyper oppladbare batterier

De tre generelle typene oppladbare batterier er:

  • NiCd (Nikkel Kadmium)
  • NiMH (nikkelmetallhydrid)
  • Li-ion (litium-ion)

NiCd (nikkelkadmium)

NiCd er nå den eldre teknologien og disse batteriene har gradvis falt i pris ettersom de lider av minneproblemer.

Den gylne regelen med NiCd er å lade dem helt ut hver gang før de lades opp igjen, siden du på denne måten sikrer at de har en sjanse til å beholde sin beste ytelse.

NiCd kan lades ut og lades opp omtrent 1000 ganger, eller lades en gang daglig i omtrent 3 år før de dør.

NiCd-batterier har lavere spenning enn deres standard motparter

NiMH (nikkelmetallhydrid)

NiMH-batterier er dyrere, men i løpet av levetiden kan de delvis utlades og lades opp så mange ganger du vil (typisk opptil ca. 1000 ganger), og de vil alltid ha full kapasitet.

Ofte en mye større kapasitet enn NiCd er at de har erstattet

De er noen av de vanligste variantene, så det er enkelt å finne både batterier og ladere .

Li-ion (litium-ion)

Li-ion-batterier løser begge problemene knyttet til de to andre batteritypene, både da de har full spenning og ikke lider av minneproblemer.

Disse variantene er ikke tilgjengelige i standardspenninger utover 9V-størrelsen som D-batterier faller inn under.

Det er imidlertid viktig å huske på at Li-ion-batterier i D-varianten avgir 3,7V i stedet for den generelle 1,5V, og samtidig også at denne varianten vanligvis krever spesielle batteriladere.

#2 - Temperaturer og batterilevetid

Batterier bruker vanligvis en elektrokjemisk reaksjon for å frigjøre brukbar energi, men effektiviteten til denne reaksjonen kan bli sterkt påvirket av noen få eksterne faktorer, inkludert temperatur.

De fleste batteriprodusenter vil anbefale at den ideelle driftstemperaturen for produktene deres er på eller rundt romtemperatur, rundt 20 -26 C.

Bruk eller lading av batteriet ved forskjellige temperaturer utenfor dette området kan resultere i svært forskjellig ytelse fra det samme batteriet.

Det er her du vil kunne se en stor forskjell i drift mellom et batteri som drives ved lave temperaturer kontra det samme batteriet som drives ved høye temperaturer.

Drift av et batteri ved ekstremt høye temperaturer

Høye temperaturer betyr at det er mindre elektrisk motstand til batteriet, og dette vil gi mye mer strøm til enheten din.

Selv om det høres bra ut at batteriet ditt vil gi deg mer kraft, vil du forkorte batteriets totale levetid; for eksempel kan et batteri som kjører på 20C se et tap på 40 % i den totale levetiden når det kjører på 46C.

Dette er viktig å huske når du vurderer oppladbare batterier, da du vil ha færre totale ladesykluser før du trenger å sette sammen et nytt batteri.

Drift av et batteri ved ekstremt lave temperaturer

Å bruke et batteri ved svært lave temperaturer har vanligvis motsatt effekt på batteriet.

Ekstrem kulde kan gi mye mer motstand mot batteriet, og dette reduserer batteriets effektivitet, noe som resulterer i mindre strøm og driftstid per lading. lader.

Selv om dette er en ulempe, kan bruk av et batteri i svært kalde temperaturer forlenge batteriets totale levetid ganske mye.

Dette betyr at du kan få flere ladesykluser ut av det samme batteriet og ikke trenger å bytte det ut.

Samlet sett er den beste praksisen å prøve å bruke batteriene ved den anbefalte optimale temperaturen for å få best mulig balanse mellom ytelse og levetid.

Hvis du bruker enheten i ekstrem kulde, kan det være lurt å ha den i en lomme nær kroppen for å sikre at enheten er nærmere romtemperatur når den er i bruk.

Hvis du ser at du må bruke enheten i et ekstremt varmt miljø, prøv å holde den i nærheten av klimaanlegget for å få ned temperaturen, nærmere den anbefalte romtemperaturen.

#3 - Selvutlading i oppladbare batterier

Selvutlading er en hendelse i oppladbare batterier hvor interne kjemiske reaksjoner reduserer den lagrede ladningen til batteriet uten noen forbindelse mellom elektrodene, det vil si når de ikke er i bruk i en enhet.

Selvutlading reduserer levetiden til batteriene og fører til at de i utgangspunktet har mindre enn full lading når de faktisk tas i bruk.

Hastigheten som et batteri selvutlades med avhenger av en rekke faktorer, som batteritype, ladetilstand, ladestrøm og omgivelsestemperatur.

Blant standard oppladbare batterier lider litiumbatterier vanligvis minst av selvutlading (omtrent 2–3 % utlading per måned), mens nikkelbaserte batterier er mer alvorlig påvirket (nikkel-kadmium, 15–20 % per måned; nikkelmetall hydrid, 30 % per måned).

Dette er imidlertid med unntak av NiMH-batterier (2-3 % per måned).

Lagring av batterier ved lavere temperaturer reduserer således selvutladingshastigheten og bevarer den opprinnelige energien som er lagret i batteriet.

 

Kortbetaling
avXperten
Menu Kontakt
Kurv
Søk
Vi sender pakken i dag
Bestill innen kl. 20.30
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60-dagers åbent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Frakt 69 kr - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva