Pakke med 5 ruller
Flere størrelser
28 x 40 cm
Kommer i en pakke med 50 poser
Pakke med 4 ruller
20 x 300 cm
Pakke med 2 ruller
28 x 300 cm
22 x 30 cm
Får maten til å holde seg fersk lenger
28 x 40 cm
Får maten til å holde seg fersk lenger
20 x 30 cm
Får maten til å holde seg fersk lenger
28 x 30 cm
Får maten til å holde seg fersk lenger
22 cm x 6 m
Brukes i forbindelse med vakuummaskin
22 x 30 cm
Får maten til å holde seg fersk lenger
Holdbare materialer
Forlenger matens friskhet
28 x 40 cm
Får maten til å holde seg fersk lenger
2 rundstykker
Har en lengde på 3 meter
Leveres med 2 ruller
Har en perfekt størrelse
Leveres med 2 ruller á 3 meter
Forlenger matens friskhet
Vakuumposer for bedre matoppbevaring
Spar plass i fryseren, kjøleskapet, hyllene og mer ved å vakuumpakke maten i vakuumposer.
Når du vakuumpakker mat i vakuumposer sikrer du ikke bare lengre holdbarhet, men også mindre tap av kvalitet enn når den pakkes i fryseposer og lignende.
Hos avXperten har vi et stort utvalg av kjøkkenredskaper som: Kjøtthakker , sitronpresser , knivslipere og pannekakemakere .
5 grunner til å oppbevare mat i vakuumposer
Hvis du vurderer om vakuumposer er verdt å investere i i stedet for fryseposer og lignende, presenteres et par punkter nedenfor som kan hjelpe deg med å ta et valg.
Vakuumposene brukes best sammen med vakuummaskinen , som du også finner på denne siden. Med vakuummaskinen kan du suge luften ut av vakuumposene og forlenge holdbarheten på innholdet.
#1 Lengre holdbarhet med vakuumposer
Vakuumpakket mat i vakuumposer kan være ca. varer 3-4 ganger lenger enn mat lagret i fryseposer og lignende.
Når vakuummaskinen suger all luft ut av vakuumposen, er det ikke oksygen igjen i vakuumposen for bakterier og muggsopp som er avhengig av oksygen.
Av den grunn vil det ikke danne seg is i vakuumposene når de brukes til å fryse mat osv.
#2 Vakuumposen tåler både varme og kulde
Vakuumposene er praktiske da de tåler både varme og kulde. De kan derfor både fryses og kokes.
Vakuumposene er derfor perfekte for å oppbevare suppe i dem, som kan fryses og kastes direkte i mikrobølgeovnen når den skal brukes igjen.
De fleste vakuumposer tåler en temperatur mellom 55 - 70 grader. Men det finnes også spesielle vakuumposer som tåler opptil 120 grader.
#3 Vakuumposer er mer robuste enn fryseposer
Vakuumposer er generelt tykkere enn fryseposer og får derfor sjelden hull i dem sammenlignet med fryseposer.
Stikk det hull i fryseposer kan det komme luft inn og det er fare for at det dannes mugg og bakterier i maten.
Det er også større sjanse for at det kommer frost inne i selve fryseposen, noe som vil påvirke smaken og konsistensen på maten.
Derfor er det lurt å oppbevare mat i vakuumposer hvis den skal i fryseren. Dette sikrer også at kvaliteten på maten ikke forringes drastisk.
#4 Spar penger med vakuumpakking av mat
Vakuumposer brukes ikke bare for bedre matoppbevaring. Du kan faktisk spare mye penger ved å starte med å vakuumpakke maten.
Det er lurt å handle i større kvanta når noe er på tilbud. Mengden som ikke skal brukes kan ev Frys og oppbevar i fryseren til det trengs.
Siden vakuumpakket mat kan holde seg mye lenger i fryseren uten å bli dårlig, trenger du ikke bekymre deg for det slik du ville gjort om det lå i fryseposer.
Da slipper du også å handle oftere og kjøpe den til en dyr pris fordi du måtte bruke den til middag eller lignende.
Vakuumposer kan gjenbrukes så lenge du vasker dem etter bruk. Dermed slipper du lenger å bruke penger på de mange fryseposene.
#5 Kutt vakuumposene til den lengden du ønsker
Når du kjøper vakuumposer kommer de som regel i ruller på flere meter, slik at du kan kutte av lengden du trenger til det som skal oppbevares.
På denne måten unngår du også at posen blir for stor eller liten til det som skal oppbevares og får den perfekte størrelsen hver gang.
Vakuumposerullene er spesielt praktiske hvis du skal lagre eller tilberede lengre kjøttstykker.
Hos avXperten kan du få vakuumposer som allerede er kuttet og er av en bestemt lengde eller vakuumposer som du kan kutte selv etter eget ønske.
Ofte stilte spørsmål
Hva er vakuumposer?
Vakuumposer ligner veldig på fryseposer og brukes først og fremst til matoppbevaring. Vakuumposene brukes best sammen med vakuummaskinen til å vakuumpakke ting slik at de får lengre holdbarhet.
Hvor lenge kan mat holde seg i vakuumposer?
Vakuumpakket mat kan generelt holde seg mye lenger enn mat som er lagret i fryseposer og innpakninger. I fryseren kan vakuumpakket mat holde seg opptil 3-4 ganger lenger enn mat som ikke er vakuumpakket.
Hvordan velge riktig vakuumpose?
Det finnes mange forskjellige vakuumposer i forskjellige størrelser og tykkelser. For å velge riktig vakuumpose kommer det an på hva de skal brukes til, da noen vakuumposer brukes til spesifikke oppgaver som sous vide og tørrlagret. I tillegg er det også forskjellige lengder og bredder på vakuumposene.
Er det forskjell på vakuumposer?
Det er få forskjeller mellom vakuumposer, selv om de i realiteten kan brukes til det samme. Det vil imidlertid alltid være best å bruke vakuumposer av samme merke som vakuummaskinen eller bruke vakuumposer som passer til det den skal brukes til. Skal du lage noe i sous vide, er det best å bruke vakuumposer som passer til sous vide, da disse vakuumposene tåler temperaturen i sous vide.