Lystårn

Nedenfor finner du utvalget innen Lystårn.

Filter
Sortering


Lystårn - Allsidig både for signalering og sikkerhet

Lystårn, også kjent som stabellys, tårnlys eller signalfyr, er et effektivt verktøy for enhver installasjon.

De brukes ofte for å indikere stopp- og linjeleder, PLS- utgangskontroll, prediktivt og forebyggende vedlikehold samt reaktivt vedlikehold.

Bruken av lystårn kan være ekstremt effektiv når visuell signalering er nødvendig.

Alt fra n til fem fargede seksjoner er vanligvis tilgjengelige, så vel som med lydsignal og blinkefunksjoner.

9 ting du bør vurdere når du leter etter et lystårn

For mange sektorer, som bygg, gruvedrift og utendørsarrangementer, er lystårn nødvendig utstyr.

De gir belysning for oppgaver som må utføres i mørket eller ved dårlig sikt, og sikrer at prosjekter kan gjennomføres trygt og effektivt.

De hjelper deg også til å kunne signalisere om det er trygt for deg, når eller hvordan du best kan jobbe og lignende.

Når du ser på fyr, kan det ofte raskt gå opp for deg at det er mange ting å velge mellom og vurdere, og for mange kan det bli litt overveldende.

Det er imidlertid typisk ikke så skremmende som du kanskje tror, og du kan ofte enkelt finne ut hvilken som passer deg best når du tenker på hvilke krav du har til lystårnet ditt og hva som vil passe deg og dine behov best.

Nedenfor finner du en liste over ting du må vite og vurdere før du kjøper et lystårn, slik at du er best mulig forberedt til å ta den avgjørelsen.

#1 - Pulserende eller fast lys

Pulserende lys

Blinkende/pulserende kontrolllys med innebygd summer-alternativ fungerer ved å koble strøm til strømparet og kortslutte den medfølgende fargekontrollledningen, eller sette den til å blinke normalt avhengig av nødvendig kontroll.

Denne typen lys er ideell for anlegg som bruker mekaniske releer for aktivering eller tilkopling av flere posisjonsvelgerbrytere for på/av/på aktivering.

Signaler byttes typisk via kontaktlukking mellom tilført konstant felles (eller alternativt blinkende felles) og ønskede utgangssignalledninger.

Strømforbruket er ofte også typisk mindre enn 8 watt.

Lystårn er vanligvis laget for enkel installasjon, og hvis du velger LED-pærer , gjør de utskiftbare LED-pærene det enkelt å vedlikeholde sammenlignet med glødelamper.

Fast lys

Kontinuerlige eller konstante driftslys fungerer ved å tilføre spenning til fargeledningen.

Lys vil aktiveres i en jevn eller kontinuerlig tilstand så lenge spenning er påført, og disse er ideelle for PLS-kontroll eller applikasjoner hvor kunden ønsker å kontrollere utgangstilstanden eller aktivere en blinkende eller pulserende utgang fra kontrolleren.

Pulsering av spenningen på og av vil resultere i blinkende lystilstand; disse lysene produserer vanligvis ikke noen form for lydsignal.

#2 - Det passende miljøet til fyret

Som signalindikatorer brukes lystårn i et bredt spekter av miljøer, som vanligvis kan klassifiseres i tre hovedkategorier:

  • Innendørs
  • Utendørs
  • Eksplosjonssikre miljøer

For å møte behovene til disse distinkte miljøene, må lystårnene dine ha en spesifikk IP-klassifisering.

  • Innendørs IP44-klassifisert
  • Utendørs IP65-klassifisert (for våte og støvete miljøer)
  • Eksplosjonssikkert tårnlys med ATEX-sertifikater

Det er imidlertid unntak fra regelen ved at visse innendørsmiljøer, for eksempel når det er store mengder støv, kan kreve et tårnlys med høyere IP-klassifisering sammenlignet med et typisk IP44-klassifisert tårnlys.

Vær også oppmerksom på at lystårn med summer eller alarm vanligvis har en lavere IP-vurdering da de har små åpninger for å muliggjøre effektiv lydprojeksjon.

#3 - Diameteren til fyret

Plass på enhver maskin eller monteringsstasjon er en verdifull ressurs; men mens du prøver å minimere plassen som tas opp, vil du kanskje også sørge for at lystårnene er fremtredende nok til å gi et synlig signal.

For å bekjempe dette har mange produsenter gått langt for å prøve å produsere lystårn med ulik diameter.

Å velge riktig størrelse er derfor avgjørende ikke bare for å spare plass, men også for å unngå unødvendige utgifter til større lystårn som du ikke trenger.

#4 - Spenningen til fyret

For å imøtekomme de forskjellige applikasjonsmiljøene kommer lystårn vanligvis i flere forskjellige hovedspenninger, men de mest populære er:

  • 12V
  • 24V
  • 110V
  • 220V

24V-modellen foretrekkes vanligvis når lystårnet er koblet til en maskin.

#5 - Fyrets antall lag

Antall lag og farger som brukes i lystårnet ditt vil til slutt typisk bestemmes av antall signaler du ønsker å vise.

De fleste produsenter har en standardkonfigurasjon som er mest etterspurt av deres kunder, men som oftest vil du finne at de vanligste og mest populære valgene er:

  • 1 lag: Rød
  • 2 lag: Rød, Grønn
  • 3 lag: rød, gul, grønn
  • 4 lag: rød, gul, grønn, blå
  • 5 lag: Rød, Gul, Grønn, Blå, Hvit

Men hva om dette ikke er fargekombinasjonene du ser etter?

Som oftest vil du kunne kontakte din leverandør og se om de kan levere andre typer konfigurasjoner , men du har ofte også muligheten til å kunne kjøpe individuelle farger, og dermed sette sammen din kombinasjon selv.

Alternativt er det også mange som i økende grad velger modulære tårnlys.

Designet i elegante individuelle moduler, gir modulære lystårn deg fleksibiliteten til å tilpasse farger, arrangement og lydalternativer til dine eksakte spesifikasjoner.

De har ofte også en høyere IP-klassifisering sammenlignet med generelle lystårn, noe som gjør at de ofte er effektive for flere ulike miljøer.

#6 - Type fyrtårn

Når det kommer til hvilken type pære du ønsker i lystårnet ditt, kan du typisk velge mellom LED eller glødelampe.

De fleste foretrekker vanligvis LED-modellen på grunn av dens energieffektivitet, lysstyrke og lengre levetid.

Til tross for dette kan du også finne lystårn med gløde- eller halogenpærer , hvis det er foretrukket.

#7 - Direkte feste eller stang

For å møte ulike høydekrav vil du ofte komme over at de fleste produsenter har produsert lystårnene med både direkte montering og stolpetårnlys.

De direkte monterte modellene er ofte kortere og har tre bolter i bunnen , slik at du kan montere den direkte på overflaten; på den annen side er stangmodellene, med forlenget stang nederst, mye høyere.

I tilfelle du trenger å montere disse lystårnene, kan du fortsatt gjøre det enkelt gjennom en L-brakett eller en rund brakett.

#8 - Fyrvarslingslyder eller summer

I nesten alle produksjoner og feilovervåking spiller lydsignaler en stor og viktig rolle, og disse signalene kan klassifiseres i summer, varselalarm, varsellyd og melodi.

Hvis du ønsker å lytte til et eksempel på disse lydene før du tar en avgjørelse, kan du ofte finne eksempler på disse lydene fra enten produsentene eller nettsiden deres.

Noen produsenter tilbyr faktisk en liste over disse lydene på nettsiden deres, slik at brukerne enkelt kan få tilgang til dem.

For de fleste er et grunnleggende lystårn med summer ofte mer enn tilstrekkelig for å gi et klart lydsignal.

#9 - Lystårn med spesialfunksjoner

I tillegg til å utføre de tradisjonelle funksjonene, kan du også få lystårn med smart teknologi.

Et eksempel er lystårn med USB, som kan kobles til, betjenes og styres av en PC; mange av disse fyrene, for eksempel, er også i stand til å støtte programmer som VC++, VB, Delphi og C#.

Du kan også få lystårn utstyrt med ZigBee-teknologi , som gjør at de vil kunne kommunisere med dine andre ZigBee-enheter, og du har dermed mulighet for fjernstyring av enheten via telefonen din.

Gitt deres evne til å strekke seg utover de grunnleggende kjernefunksjonene til et tårnlys, er det ofte ingen overraskelse at disse tårnlysene blir stadig mer ettertraktet.

Stort utvalg innen Lystårn! ? se mer her.

 

Kortbetaling

 

 

 

avXperten
MenyKontaktKurvSøk
Vi sender pakken i dag
Bestill innen kl. 20.30
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60-dagers åbent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Frakt 69 kr - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva