Ventilatorpære

Her finner du panserpærer. En god panserpære må kunne håndtere røyk, fett og andre mikropartikler og samtidig gi et klart lys til ovnen.

Filtrer
Sortering

Se mer om Ventilatorpære

Panserpære - Bedre belysning for matlagingen din

Når du står og lager mat over komfyren, vil du i de aller fleste hjem ha en hette over deg, som kan bidra til å holde luften ren fra all matlukten som kommer underveis.

Siden det er viktig for deg å kunne se hva du gjør mens du lager mat, har mange avtrekkshetter innebygget belysning , som kan gi deg litt lys over komfyren.

Det kan hjelpe deg med å se hva du lager og gjøre det lettere å se når maten er klar eller når biffene må snus på pannen.

Siden panseret trolig vil bli brukt til daglig, kan panserpærene i panserets lys slites ganske mye, noe som kan bety at du regelmessig må skifte dem.

Her kan du finne et større utvalg av forskjellige pærer til din avtrekkshette, slik at du raskt kan kaste lys over matlagingen din igjen.

3 ting du bør vurdere når du kjøper en panserpære

Hvis du ønsker å bytte ut lyspærene i panseret din, så bør du tenke gjennom hvilken type panserpære du bør bruke, slik at du kan være sikker på å få en som passer til panseret din.

Nedenfor finner du noen eksempler på hensyn som du kan bruke for å finne riktig type panserpære som dekker dine behov.

#1 - Hvilken stikkontakt bruker panseret?

Når du er på utkikk etter en ny lyspære til avtrekkshetten din, er det viktig at du undersøker hvilken type stikkontakt som avtrekksviften din bruker, da den må passe til pæren du kjøper.

Stikkontakter er basen du installerer lyspæren i og som kobler den til strømtilkoblingen som gjør at lyspæren kan lyse opp ovnen under panseret.

Stikkontakter finnes i alle typer lamper , innebygde spots og installerte lys, men kan ha en varierende sokkeltype som ikke er kompatible med hverandre.

Hvis stikkontaktene ikke stemmer, kan du ikke få installert pæren, og det vil ende opp med å bli litt bortkastet arbeid.

Eksempler på stikkontakter for hetter:

  • E14
  • E27
  • G4
  • G13
  • G23
  • T25L

Avhengig av merke og type hette du bruker, kan det være en annen sokkel for pærene, derfor er det så viktig at du er sikker på å kjøpe riktig pære til formålet.

#2 - Type panserpære

Avhengig av hvilken type panser du har, kan det være stor forskjell på hvilken type panserpære du trenger, eller hvilke alternativer du har når du skal velge riktig pære for ditt formål.

Halogenpære er en av de eldre pæretypene, men er fortsatt i bruk i mange forskjellige enheter, da den gir et fint og klart lys, noe som kan være en fordel når du står og lager mat ved komfyren.

Ulempen med halogenpærer er at de ikke er like energieffektive som mer moderne pærer, og du må være forsiktig når du tar på dem når du installerer dem, da fettet fra fingrene kan forkorte levetiden til halogenpæren.

Dette er fordi halogenpæren kan bli ganske varm, og hvis det er fettflekker på pæren når du slår den på, kan de bli brent til en skarphet, noe som kan redusere lyseffekten til pæren.

Eksempler på panserpære:

  • Lyspære
  • Halogenpære
  • Lysrør
  • Ledpære

En annen type pære du kan få er et lysstoffrør, det kan hjelpe deg med å gi et klart lys over et større område enn andre pærer kan.

Det kan være en fordel å bruke lysstoffrør hvis du vil være sikker på å ha et jevnt og godt lys over et større område, hvor du ellers må installere mer enn en enkelt pære i panseret.

Lysstoffrøret er også en billig type belysning, og kan fås i flere ulike energimerker (A +, A - og B), så det er rikelig med mulighet for å få et lysstoffrør som kan vare lenge og som ikke holder bruke for mye energi.

Ulempen med lysstoffrør er at de kan ha en tendens til å flimre i belysningen, spesielt hvis de har vært i bruk lenge.

Det finnes imidlertid en del lysstoffrør med HF-forkobling, hvor du kan være sikker på at lysstoffrøret lyser umiddelbart, og ikke flimrer i flere sekunder før det er fullt opplyst.

LED-pærer er en av de nyeste typene pærer på markedet og har den fordelen at de er betydelig mer energibesparende enn andre typer pærer.

Normalt går det meste av strømmen som pærene bruker til utvikling av varme, noe som er svært lite effektivt i forhold til hva du faktisk trenger pæren til.

Med en LED-pære blir hoveddelen av strømmen i stedet omgjort direkte til lys, noe som betyr at LED-pæren kun bruker en tidel av strømmen som f.eks. en glødepære ville være nødvendig for å kunne skinne like sterkt.

Dette betyr at en LED-pære generelt sett kun vil bruke mellom 4 W - 6 W, der en glødepære ville brukt så mye som 40 W for å oppnå samme effekt.

En annen fordel med LED-pærer er at de har mye lengre levetid enn andre pæretyper, noe som gjør at hvis du investerer i LED-pærer, trenger du ikke å bytte dem på langt nær like ofte som ellers.

Det kan derfor være lurt å vurdere hvilken type pære du ønsker til avtrekkshetten din, slik at du kan velge den typen som passer deg.

#3 - Effekten av panserpæren

Hvis du skal kjøpe et nytt sett med avtrekkspærer, kan det også være lurt å undersøke hvor høy effekt du vil at de skal ha, da dette kan påvirke hvor mye du kan se mens du lager mat.

Avhengig av hvor stor effekt pæren har, først og fremst målt i Watt (W), lyser pæren mye mer sammenlignet med om den hadde mindre effekt.

Det kan derfor være lurt å vurdere hvor mye du ønsker at pæren skal lyse, da dette vil påvirke hvilken type pære du skal bruke.

Effekten viser også hvor mye strøm den enkelte pære bruker, så hvis du ønsker å kunne spare strøm kan du foretrekke en pære med mindre strøm, som da lyser litt mindre.

Eksempler på panserpæreeffekt:

  • 10W
  • 11 W
  • 15W
  • 40W

Det er likevel viktig at du har godt, klart lys når du lager mat, så det kan være lurt å gå på akkord mellom energisparing og lysstyrken, slik at du kan se hva du gjør mens du lager mat.

Du bør imidlertid være oppmerksom på at hvis du er interessert i å kjøpe LED-pærer, måles lysstyrken ofte i lumen, noe som kan skape litt forvirring, da LED-pærer generelt har en mindre W-effekt sammenlignet med andre typer pærer, men fortsetter å skinne. like lyst.

 

Kortbetaling
avXperten
Menu Kontakt
Kurv
Søk
Vi sender pakken i dag
Bestill innen kl. 20.30
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60-dagers åbent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Frakt 69 kr - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva