Systemkamera

Trenger du et solid kamera for å ta bilder og se dem med en gang de er tatt, er et systemkamera en strålende løsning. For deg som vil utforske din indre fotograf og ikke vil nøye deg med kameraet på smarttelefonen.

Filtrer
Sortering

Se mer om Systemkamera

Systemkamera - Smartkameraer for perfekte bilder

På denne siden finner du vårt utvalg av systemkameraer, som gir deg bildet du ser når du ser gjennom søkeren.

Hvis du kunne tenke deg å begynne å ta bilder og fotografere med noe annet enn mobiltelefonen , kan et systemkamera være et veldig godt og effektivt kompromiss sammenlignet med et kompaktkamera.

Ofte vil man med et systemkamera se nøyaktig hvordan bildet vil se ut med de innstillingene man har valgt.

Det betyr at det du ser i søkeren til systemkameraet er det du får.

Det finnes mange modeller av systemkameraer og akkurat denne kameratypen har blitt veldig populær de siste årene.

Systemkameraet kan enkelt benytte seg av speilrefleksteknologien, som også er kjent fra DSLR-kameraet, fordi systemkameraer er en definisjon av alle kameraer som har utskiftbart objektiv.

Er du i tvil om hvilket systemkamera du skal velge, les videre nedenfor, hvor vi har samlet litt mer informasjon om hva du kan se etter for å finne riktig systemkamera for dine behov.

5 ting du bør vite før du kjøper et systemkamera

Det finnes mange forskjellige modeller og størrelser på systemkameraer og det er lett å gå seg vill i alle de forskjellige spesifikasjonene og alternativene som er tilgjengelige med det lille kameraet.

Nedenfor har vi samlet litt mer informasjon om hva du kan se etter når du skal finne riktig systemkamera for dine ønsker og behov.

#1 - SLR eller speilløst systemkamera?

Når du vil ha et kamera som ikke bare er det i telefonen din, men som kan tilby deg betydelig flere muligheter, må du ofte velge mellom ulike typer kameraer, som kompaktkameraer eller systemkameraer, som begge også har forskjellige teknologier som DSLR eller speilløs teknologi..

Hvis du akkurat begynner å interessere deg for fotografering, kan dette valget godt være en utfordring, for alle typer har sine fordeler.

Kompaktkameraet har den fordelen at det er lite i størrelsen, og derfor lett å ha med seg i lommen, men bortsett fra det vil du ofte være begrenset av at du ikke kan bytte ut objektivet, og ikke har så mange innstillingsmuligheter , og velger derfor mange mennesker i stedet for å bruke mobilen.

For mange mennesker er et ekte kamera det som kalles en enkeltlinsrefleks, eller DSLR, og det er på mange måter også et veldig godt kamera, som i mange år har vært foretrukket av både profesjonelle og amatørfotografer.

På et speilreflekskamera har du ofte muligheten til å bytte objektiv og samtidig ha mange innstillinger tilgjengelig, noe som gjør at du kan ta kunstneriske bilder og videoer, avhengig av hvilke innstillinger du velger.

Denne kameratypen egner seg imidlertid sjelden for å ha med i lommen, da optikken i kameraet tar litt mer plass enn i for eksempel kompaktkameraet, så denne kameratypen krever ofte også egen bag og tar opp mye plass i bagasjen.

Det mange misforstår er at begrepet systemkamera er en betegnelse på alle kameraer som har utskiftbart objektiv.

Det er derfor ikke så stor forskjell på et DSLR-kamera og et systemkamera, for det kan godt være det samme, dersom kameraet har et utskiftbart objektiv.

I utgangspunktet kan systemkameraet ha både speil og prismer (DSLR), eller være speilløst, men det kan være ulike alternativer for søkere.

Søkeren i systemkameraet kan være elektronisk og det gjør at du ser et bilde som er helt identisk med bildet du tar når du ser i søkeren, hvor det er tatt hensyn til innstillingene du har valgt.

En optisk søker kan derimot ikke vise deg hvordan bildet ser ut før det er tatt, noe som betyr at du må se bildet i etterkant for å finne ut om innstillingene dine har gitt deg ønsket resultat.

#2 - Størrelse og vekt på et systemkamera

Vekten på kameraet er noe lavere og derfor er det litt lettere å frakte systemkameraet rundt til forskjellige destinasjoner.

Avhengig av hvilken modell systemkamera du velger, kan både vekt og størrelse variere litt , men generelt er det kompaktkameraer, hvor størrelsen ofte bestemmes av objektivet du velger å sette på kameraet.

Et systemkamera må imidlertid ikke sammenlignes med et kompaktkamera, for det er både litt større, men gir langt flere innstillingsmuligheter.

#3 - Funksjoner til et systemkamera

Et systemkamera byr på et mangfold av funksjoner og innstillingsmuligheter, og du trenger ikke nødvendigvis velge den dyreste modellen på markedet for å få et virkelig godt resultat.

Det kan faktisk ofte være en fordel å velge en modell i den billige enden, spesielt hvis du er nybegynner, da de dyre modellene ofte har så mange innstillingsmuligheter og funksjoner at det krever omfattende kunnskap å benytte seg av de mange innstillingsmulighetene.

En god grunnmodell av systemkamera har ofte samme funksjoner som et klassisk DSLR-kamera, men er ofte mer brukervennlig, da du umiddelbart kan se i søkeren hvilken effekt endringen av en innstilling har på det endelige bildet.

En av funksjonene du kan holde øye med er opptakshastigheten, som bestemmer hvor mange bilder kameraet kan ta per sekund.

En annen kan være en god autofokusfunksjon, som sørger for at motivet ditt er perfekt skarpt, uten at du trenger å bry deg med Zoom-funksjonen.

#4 - Linser for systemkamera

Det finnes mange forskjellige modeller av objektiver for et systemkamera.

Objektivet er av stor betydning for alternativene du har med ditt nye systemkamera, og følgende objektivmodeller er tilgjengelige:

  • Normal zoom - brennvidde på ca. 35-60 mm, gjør at motivet verken kommer nærmere eller lenger unna når du ser gjennom søkeren.
  • Telezoom - et zoomobjektiv med forskjellige brennvidder, avhengig av modell, mellom 60-600 mm.
  • Vidvinkelzoom - Bredere vinkel enn vanlig zoom, ofte fra 24 mm og oppover.
  • Fast brennvidde - Lyst og skarpt objektiv, start ev med 50 mm objektiv.
  • Makroobjektiv – lar deg fokusere på motiver som er veldig nært kameraet.

#5 - Systemkamera med eller uten søker?

Ikke alle systemkameraer har en søker å se gjennom, men har i stedet kun en skjerm på baksiden av kameraet, som brukes i stedet.

Dette er typisk de litt rimeligere modellene av systemkameraer, hvor søkeren er spart unna, og i stedet erstattet av en ganske utmerket LCD-skjerm, som kan fungere som din søker.

Det betyr at du ikke setter disse modellene av systemkameraer opp til øyet når du vil se motivet, men i stedet bare ser på skjermen.

Mange fotografer foretrekker imidlertid å kunne se gjennom en søker, da dette ofte kan gi et mer detaljert bilde av motivet.

Det handler i stor grad om hva du er vant til, for hvis du er vant til å ta bilder med mobiltelefonen, så føler du deg kanskje mer komfortabel og hjemme med å se på skjermen for å se hvordan bildet vil se ut, men hvis du har vært brukes til enten kompaktkameraer, foretrekker du kanskje et kamera med søker.

Maksimal bildeoppløsning (piksler)
0
0
0
0
Select all
Maksimal videooppløsning (piksler)
0
0
0
Select all
Megapiksel (MP)
0
0
0
0
0
Select all
Produktfarge
0
0
Select all
Maksimal blenderåpning
0
0
0
0
Select all
Brand
0
0
0
Select all
leveringstid
0
0
0
0
Select all
Pris (kr)
Min:
Max:

 

Kortbetaling
avXperten
Menu Kontakt
Kurv
Søk
Vi sender pakken i dag
Bestill innen kl. 20.30
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60-dagers åbent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Frakt 69 kr - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva