Ostehøvel
Finn ostehøvelen som passer deg på denne siden, samt tilbehør til ostehøvel som nye snorer hvis din gamle har gått i stykker.
Skarpe og slitesterke skjærelinjer
Pakke med 3 stk
Med 3 ekstra strenger
Gjør det enkelt å skjære ost i tynne skiver
Laget av høykvalitets rustfritt stål og matkvalitets polypropylen
Tåler vask i oppvaskmaskin
Laget av høykvalitets rustfritt stål og matkvalitets polypropylen
Tåler vask i oppvaskmaskin
Laget av høykvalitets rustfritt stål og matkvalitets polypropylen
Tåler vask i oppvaskmaskin
Laget av høykvalitets rustfritt stål og matkvalitets polypropylen
Tåler vask i oppvaskmaskin
Laget av høykvalitets rustfritt stål og matkvalitets polypropylen
Tåler vask i oppvaskmaskin
Laget av høykvalitets rustfritt stål og matkvalitets polypropylen
Tåler vask i oppvaskmaskin
Laget av høykvalitets rustfritt stål og matkvalitets polypropylen
Tåler vask i oppvaskmaskin
Med rulleblad som sikrer jevne skiver
Tåler vask i oppvaskmaskin
Integrert ostegaffel
Tåler vask i oppvaskmaskin
Perfekt til frokost- og lunsjbordet
Prisvinnende design
Nøyaktige, tynne skiver hver gang
Enkel rengjøring
Non-stick belegg hindrer ost i å feste seg
Blader i rustfritt stål sikrer nøyaktige skiver
Ideell for myke oster som camembert og brie
Tåler vask i oppvaskmaskin
Skaft av varmebehandlet bjørkeved
Skarp kniv
Stort utvalg av osteskjærere
På denne siden kan du se vårt utvalg av ostekuttere, også kjent som ostehøvel.
Det er viktig å ha riktig verktøy til oppgaven, og det gjelder også matlaging og tilberedning.
Ost er ofte manges favorittform for meieriprodukter , men når det kommer til å kutte ost kan det være utfordrende hvis du ikke har de riktige verktøyene.
En ostehøvel er designet for å kutte ost og garantere at du får en jevn skivetykkelse.
Du tenker kanskje at du like godt kan bruke en kniv til å skjære ost som en ostehøvel, men der en kniv ofte krever en mer forsiktig hånd, er en ostehøvel enklere og tryggere å bruke.
Du vil også spare mer tid ved å bruke en ostehøvel eller ostehøvel, i motsetning til en kniv, og du vil ofte få den ideelle tykkelsen for de spesifikke ostetypene også.
5 ting du trenger å vite før du ser på osteskjærere
Mange dansker elsker ost, og du kan finne en slags ostehøvel eller oppskjærer i nesten alle danske hjem i landet.
En osteskjærer hjelper ofte til å gjøre livet ditt enklere og mer behagelig ; Det er imidlertid viktig å huske at du fortsatt må være forsiktig når du bruker den.
Bruk av ostehøvel eller høvel krever ofte like mye omhu som en vanlig kjøkkenkniv.
Du bør helst skjære vekk fra kroppen om mulig og passe på å holde knivene skarpe; Du bør imidlertid være mer forsiktig med osteskivere med blader, i stedet for tråder.
Trådene er ofte sikrere da de ikke skjærer gjennom kjøtt og hardere typer mat like lett som kniver.
Apropos trådene er det ofte essensielt å ha ekstra liggende, da de etter lang tids bruk kan slites ned og ende opp med å gå i stykker.
Det hjelper å gjøre ostehøvelen din ubrukelig, men har du en reservetråd på hånden kan du enkelt bytte den ut og ostehøvelen din er så god som ny.
#1 - Håndholdte vs stasjonære modeller
Håndholdte osteskjærere kommer ofte i to forskjellige modeller; en variant er ofte formet som en Y, som skjærer ostene med en fastklemt snor som sitter tett mellom ostehøvelens to armer.
På enkelte modeller kan du justere klemkraften selv.
Disse modellene er vanligvis også tilgjengelige i form av en rett metallstang med håndtak, hvor strengen retter seg parallelt med metallstangen.
Den andre typen modell kan nesten minne om en spade med innsatt barberblad, hvor man skraper ostehøvelen langs osten for å få en ostebit; veldig lik en høvel for tre.
Andre modeller er ment å være stasjonære og bør plasseres på kjøkkenet eller spisebordet ditt ; denne typen modell er veldig lik en giljotin i sin kuttebevegelse.
Den skjærer oftest med wire eller stålblad, og noen varianter av denne modellen fungerer også ofte som serveringsfat.
#2 - Materiale
Rustfritt stål er den vanligste typen materiale som brukes til både gjenger og blader.
Stål er et av få materialer som med god samvittighet kan brukes til kjøkkenredskaper , og er også seigt nok til å skjære gjennom hardere oster med et fuktighetsinnhold under 50, som Romano og Parmesan.
De fleste av de forskjellige modellene er laget av samme type materialer, som for eksempel:
- Metall, som stål.
- Tre.
- Plast.
Funksjonelt er disse materialene svært like; derfor handler det mye om dine egne personlige preferanser, ettersom noen foretrekker det rustikke og naturlige utseendet til tre, mens andre foretrekker stålets fasthet og andre allsidigheten til plast innen design.
Håndholdte modeller produseres ofte av lettere og mer robuste modeller, for eksempel sinklegering.
Plasthåndtak ses ofte i sammenheng med komfort og ergonomi, og noen varianter finnes også med silikonhåndtak, slik at du kan få bedre grep om ostehøvelen.
Estetiske osteskiver er ofte et godt tillegg til kjøkkenet ditt, og med en plastskjærer får du som regel størst variasjon i design.
#3 - Komfort
Komfort er viktig når det kommer til håndholdte osteskjærere.
Har du store mengder ost å kutte, for eksempel i forbindelse med matlaging, ostebrett eller annet, vil ofte håndleddet og hånden kjenne stresset og presset som følge av dette.
Et sterkt håndtak hjelper til med å spre og holde trykket som oppstår under kutting, og håndtakets form og kontur kan redusere overanstrengelse ; Spesielt ergonomiske håndtak er ideelle for å beskytte hånden og håndleddet.
Stasjonære modeller har store håndtak som lar deg legge press på bladet uten anstrengelse.
Når det gjelder selve skjæringen av osten, håndteres det meste av arbeidet av bladet hvis du sørger for å holde den skarp.
Det er derfor generelt lettere å kutte ost ved hjelp av en stasjonær modell, fordi du ikke trenger å presse like mye som med de håndholdte; det er imidlertid viktig å huske at denne varianten av ostehøvel tar mye mer plass.
#4 - Justerbar tykkelse
Med stasjonære osteskiver får du ofte mer fleksibilitet i forbindelse med tykkelsen på osteskivene, da du kan flytte så mye eller lite av osteblokken du vil under ståltråden eller bladet.
Mens du kan kutte opptil over 5 cm tykke biter av cheddar med den stasjonære modellen , er håndholdte osteskjærere ofte bedre for tynnere biter.
Noen håndholdte modeller med tråder har justerbare ruller som kan hjelpe deg med å justere tykkelsen på osteskivene dine, mens de spade-lignende variantene ikke kan justere tykkelsen, men i stedet lage tynne osteskiver.
#5 - Allsidighet
Ostekuttere kan også brukes til å kutte andre typer mat.
For eksempel er de stasjonære modellene gode til å kutte pølser, paprika, salat, agurk og reddiker og lignende typer mat, og erstatter du bladet med en tråd i stedet, er det enda flere alternativer.
Trådene kan imidlertid ofte ikke skjære gjennom harde matvarer, som nøtter, eller tykke former for salami.
Håndholdte osteskjærere er vanligvis ikke så allsidige som sine stasjonære motstykker, og er derfor bedre egnet til harde og halvharde oster, mens de stasjonære variantene kan skjære gjennom harde, halvharde og myke oster med like stor suksess.