Visp
Visp til matlaging. Finn den rette løsningen for ulike baking eller andre former for matlaging på kjøkkenet hjemme.
Med oppladbart batteri
Perfekt til å lage sauser, piske krem og mye mer
Tåler temperaturer på opptil 100 grader
Ideell for non-stick kokekar
Tåler vask i oppvaskmaskin
Mulighet for oppheng
Tåler vask i oppvaskmaskin
Mulighet for oppheng
Med ergonomisk sklisikkert håndtak
Tåler vask i oppvaskmaskin
Med låsesystem som sparer tid
Tåler vask i oppvaskmaskin
Enkel å rengjøre
Perfekt til å piske egg, kremfløte og mer
Enkel å rengjøre
Perfekt til å piske egg, kremfløte og mer
Med ergonomisk sklisikkert håndtak
Med opphengskrok
Visp til mange forskjellige formål
Hvis du tror at en visp bare er en visp, så bør du absolutt lese videre på denne siden, for det finnes mange forskjellige typer visper som passer til ulike formål på kjøkkenet.
På denne siden finner du vårt utvalg av visper, som kan brukes til mange forskjellige formål på kjøkkenet, avhengig av hvilken modell du velger.
Kanskje tenker du bare på den klassiske vispen med 6 eller 8 metallpinner som er bøyd rundt og sitter sammen i et håndtak, og denne typen visp kalles en ballongvisp og kan brukes til flere forskjellige formål, men noen ganger kan det være både tidsbesparende og mindre slitsomt for armen å bruke en annen type visp.
Det finnes forskjellige former, materialer og størrelser på visper, som kan forbedre effektiviteten eller ergonomien i forskjellige situasjoner.
Nedenfor har vi samlet noen av tingene du kanskje bør vurdere når du er på utkikk etter en ny visp for enten et spesifikt formål, eller for et mer allsidig behov.
5 ting du bør vurdere før du kjøper en visp
Det var en gang da en visp bare hadde en enkelt design og ble brukt til alt mellom himmel og jord, men siden den gang har dette kjøkkenverktøyet utviklet seg og effektiviteten til vispeteknikken din kan forbedres betraktelig ved å velge riktig design.
Nedenfor har vi samlet litt informasjon om noen av alternativene du kan vurdere når du leter etter en ny visp.
#1 - Typer pisket krem
Du kan finne flere ulike typer visper, som egner seg til ulike formål, eller ulike mengder mat.
Det kan derfor ofte være lurt å ha flere forskjellige visper på kjøkkenet, da hver type har sine fordeler.
De mest kjente typene visper er:
- Ballongvispende krem
- Flat visp
- Spiralvisp
I tillegg finnes det også luksusvisper, som nok minner mest om en manuell mikser, og sausrørere, som kan sørge for å røre sausen uten at du trenger å holde i den.
La oss imidlertid fokusere på de 3 mest kjente typene visper og finne ut deres styrker.
Ballongvispende krem
En ballongvisp er nok det de fleste kjenner som den klassiske vispen, nemlig en dråpeform av strenger samlet i et håndtak.
Denne typen visp er absolutt den beste visp for å piske for eksempel kremfløte, eggehvite eller kakedeig, da den avhengig av hvor mange strenger den har kan piske store mengder luft inn i blandingen.
Du kan finne ballongvisper i flere størrelser og med ulikt antall strenger, samtidig finnes det også modeller med en liten kule inni vispen for å forbedre piskeevnen slik at du blir raskere ferdig.
Flat pisket iskrem
En flatvisp kalles ofte også en pannevisp, fordi selve hodet er flatt, så den egner seg veldig godt til å piske saus i panne eller i en bolle med lave kanter.
Denne typen visp er ikke, på samme måte som ballongvispen, god til å piske luft inn i noe, men er kjempegod til å røre på når du for eksempel skal røre en saus sammen.
Flatvispen er veldig god for å passe på at en saus ikke klumper seg og at du kommer helt til kanten av en panne eller en bolle og er generelt veldig enkel å bruke.
Spiralvisp
En spiralvisp har en litt annen design enn de to andre typene, her er det en spiral som sitter rundt en metallstang og hvor selve hodet kan brukes flatt mot en bolle, gryte eller panne.
Denne typen visp er spesielt egnet til små mengder og brukes ofte til sauser og i gryter og panner.
I likhet med ballongvispen er spiralvispen veldig flink til å piske luft til en masse, men brukes ofte til mindre mengder enn ballongvispen.
#2 - Visp inn forskjellige materialer
Visper finnes i flere forskjellige materialer og avhengig av hva du skal bruke vispen til kan det være mer fordelaktig å bruke ett materiale fremfor et annet.
Har du for eksempel gryter eller panner med teflonbelegg kan det være en fordel å velge et materiale som ikke riper opp dette belegget.
Stål er det mest brukte materialet til visper, fordi det er slitesterkt, stabilt og lett å rengjøre, men stål har den store ulempen at fordi det er så slitesterkt, kan det skrape sarte boller eller belegg.
Plast, silikon eller tre er derimot utmerkede løsninger for ømfintlige overflater, da vispen ikke har samme tendens til å skrape opp overflaten.
Plast er ofte den beste av de tre, da den fortsatt er rimelig stabil, selv om den er skånsom, gir den ikke samme motstand mot massen som en stålvisp gjør, noe som gjør den litt vanskeligere å jobbe med.
Silikon er et veldig fleksibelt materiale og er ekstremt skånsomt, men det er også vanskelig å bruke fordi det er så fleksibelt, derfor brukes silikon ofte som belegg rundt metallstrenger, slik at man kan få stålets styrke, men skånsomheten av silikonet.
Tre er et materiale som ikke er så utbredt som det pleide å være til visper, selv om det fortsatt kan fås, men det er en rekke ulemper med dette materialet.
Tre er fleksibelt og vanskelig å jobbe med, derfor er trevisper ofte best egnet til lette oppgaver, som sauser eller grøt.
Samtidig får treverket ofte både smak og farge og kan fort begynne å se litt mindre lekkert ut.
#3 - Håndtaket på en visp
Jo bedre en visp passer i hånden, jo raskere kan du piske og jo mindre kraft trenger du å bruke.
Hvis håndtaket på vispen er for stort eller for lite for hånden din, må du ofte bruke mer kraft for å holde vispen, og da blir du raskere sliten i armer og hender.
Skal du kunne piske effektivt krever det et ergonomisk godt grep og en god pisketeknikk, derfor bør du velge en visp som føles naturlig og behagelig å holde.
#4 - Størrelse på visp
Ofte finner du visper i flere størrelser og det kan være praktisk å ha noen forskjellige størrelser å velge mellom, avhengig av om den skal brukes til store eller små mengder.
Selv om det kan være greit å ha en litt større visp liggende, er det verdt å tenke på at jo større visp, desto vanskeligere er den å bruke og desto mer tar den opp i skuffen.
Velg en størrelse som passer din styrke, kjenn hvilken størrelse som føles godt i hånden og velg en visp deretter.
En mindre visp kan være betydelig enklere å bruke effektivt, og det kan du del massen i to når den blir for tung, og pisk så i flere omganger.
#5 - Rengjøring av vispen
En visp er ikke det enkleste kjøkkenredskapet å rengjøre, og det skyldes blant annet de mange krokene og leddene i vispen.
Gjør du det til en vane å skylle vispen, vil mat- og deigrester umiddelbart slutte å feste seg, noe som kan gjøre rengjøringen betydelig enklere.
Du vil ofte kunne putte en stålvisp i oppvaskmaskinen, men det anbefales å vaske vispen for hånd for å unngå rustavleiringer på annet bestikk i oppvaskmaskinen.
Treredskaper må ikke gå i oppvaskmaskinen, mens plast- og silikonvisper ikke tar skade av en tur i oppvaskmaskinen.