Frostbeskyttelse

Se utvalget innen Frostbeskyttelse her.

Filter
Sortering


Schneider RL endemotstand (120 Ohm)
Schneider RL endemotstand (120 Ohm)
Schneider RL endemotstand (120 Ohm)

Softstarter/stopp for 3-fase asynkronmotorer fra 4 til 1200 kW
Termisk beskyttelse av motoren

     Les mer      På lager

Frostbeskyttelse - Beskytt rør og kabler mot is og snø

På denne siden finner du vårt utvalg av frostsikring til dine rør.

Varmekabler og varmetape , også kalt aluminiumstape eller varmeinnpakningstape, refererer vanligvis til det samme produktet; varmetape brukes vanligvis som en uformell beskrivelse av en varmekabel.

Varmekabler er spesielle ledninger /kabler som brukes til å kontrollere isansamlinger, oftest referert til som isdammer.

Varme genereres når elektrisk strøm passerer gjennom den ledende polymerkjernen mellom kabelens ledere.

Når omgivelsestemperaturen synker, øker antallet elektriske veier gjennom kjernen og mer varme produseres; omvendt, når temperaturen stiger, har kjernen færre elektriske veier og mindre varme produseres.

Noen varmekabler for isdammer omtales som konstant watt og andre varmekabler kalles selvregulerende.

Det kan derfor være vanskelig å finne ut hvilken som er hvilken, men her er den vesentlige forskjellen:

  • Selvregulerende varmetape-kabler bruker kun energien de trenger for å gjøre jobben sin.
  • Konstant watt-kabler fungerer som en lyspære.

Selvregulerende varmekabler krever derfor mer strøm hvis det er veldig kaldt og snørik, mens konstantwattkabler enten er 100 % aktive eller 100 % avslag.

5 ting du trenger å vite når du ser på frostbeskyttelse

Ikke alle varmekabler er skapt like, langt ifra.

Dette er fordi noen varmekabler i hovedsak er designet for engangsbruk.

Andre kabler er derimot designet for å vare et tiår eller mer.

Noen ser etter en billig, kortsiktig løsning, og disse menneskene kan slippe unna med å kjøpe billigere kabler, som ofte er kabel med konstant watt.

De som derimot er interessert i produkter med lavere driftskostnader og lengre levetid oppfordres typisk til å kjøpe en selvregulerende varmekabel.

For profesjonelle og huseiere som leter etter den raskeste og enkleste installasjonen av varmekabel, anbefales oftest Plug-In eller Pre-Made varmekabler.

Større og mer komplekse installasjoner krever vanligvis flere meter med varmekabler, elektriske koblingssett, og riktige sensorer og kontroller der det er nødvendig.

#1 - Forskjellen mellom konstant watt og selvregulering

Konstant watt-varmekabler selges ofte i de fleste store handyman-butikker, og er som regel svært rimelige prismessig.

Konstant-watt varmekabler på 250 cm vil også typisk veie 1,5 kg og ha en levetid på 1 eller 2 år.

En spiral av selvregulerende varmekabel vil derimot vippe vekten og kan ofte veie oppover 4,5 kg.

Derfor, når du sammenligner disse to, vil forskjellen ofte være ganske åpenbar.

I tillegg til den generelle forskjellen i levetid og ofte også kvalitet, er en annen ulempe for mange av varmekabler med konstant watt at de bruker mye strøm under drift.

Grunnen til at denne typen varmekabel kalles konstant watt er fordi denne familien av varmekabler fungerer omtrent som en lyspære ved at den enten er helt på eller av.

Selvregulerende isdemningsvarmekabler er derimot i en helt annen ballpark, og ber bare om energien den trenger for å gjøre jobben sin.

Selvregulerende varmekabler er derfor smarte med hvordan de bruker strøm.

På grunn av dette er det derfor også mange som deler varmekabler i to kategorier; smart eller dum.

Mange foretrekker derfor også selvregulerende varmekabler, da de mener det er tryggere, mer holdbart, mer pålitelig, enklere å installere og langt billigere i lengden.

Bortsett fra disse to faktorene er kablene ganske like, da de begge kommer i samme farger, og er veldig like estetisk.

Selv om selvregulerende isdemningsforebyggende varmekabler ofte kan være en langt bedre investering, krever enkelte situasjoner varmekabler med konstant effekt.

Hvis du for eksempel bare skal forholde deg til isdemningsproblemene dine i et år eller to, vil varmekabler med konstant watt ofte være mer enn nok.

Dette er et perfekt tidspunkt å kjøpe kabel med konstant wattstyrke; hvis målene dine derimot inkluderer å trenge en løsning i mer enn noen år som både er energieffektiv og som kan installeres med lav risiko for feil, ikke lett skades osv., kommer du langt med en selvregulerende kabel.

#2 - Varmekabler for jordvarme

For drivhus, plener og andre grunner der naturen tidlig på våren eller sen høst trenger hjelp gjennom ekstra tilførsel av varme.

Varmekabelen vil typisk måtte legges i et sandlag, med en tykkelse på ca. 50 mm, i 200-300 mm dybde og i løkker med en avstand på 200-250 mm.

Varmekablene dine bør ideelt sett være utstyrt med beskyttelse mot graving, dvs. fliser, kabelbeskyttelse, trådnett eller lignende , slik at du eller andre ikke senere graver i kabelen og dermed ender opp med å skade den.

Unngå å legge kabelen i torvjord og lignende, da den har lav varmeledningsevne.

Her bør det benyttes termostat med føler, og skal typisk plasseres i rør som klemmes i enden, og anlegget bør også utstyres med jordfeilbryter og merkes med værbestandige navneskilt.

#3 - Varmekabler for snøsmelting

Det kan ofte være nødvendig å holde stier, trapper, ramper, haller, parkeringsplasser og mye annet fritt for snø og is; behovet for strøm og installasjon her varierer etter anleggets tekniske konstruksjon.

Varmekabelen skal typisk legges i et lag med sand, steinfri asfalt eller direkte i betong ca. 50 mm under nivå, som kan være asfalt, betong eller lignende.

Ytterkabelen legges så nær ytterkanten som mulig for å unngå ising på kanten; du kan typisk beregne det som tre kabelstrenger per trinn.

Justeringsutstyr for snøsmelting finnes i ulike typer, og typisk kan man styre systemet med kun én termostat eller med spesielle snøsensorer.

#4 - Varmekabler for takrenner og nedløp

Standard takrenner og nedløpsrør på 120 mm kan holdes fri for is ved å føre en varmekabel ned i nedløpsrøret.

For bredere takrenner kan kabelen legges i løkker med en avstand på 75 mm ; Varmekabelen monteres vanligvis ved å bruke et avstandsstykke for å få den plassert best mulig.

Varmekabelen kan festes i nedløpsrørene ved hjelp av en rennekrok.

Isdannelsesproblemet oppstår typisk ved +5 C til -8 C, og det er derfor ideelt å kunne styre systemet med en min/maks termostat eller en kombinert fuktighets/temperaturkontroll.

#5 - Varmekabler for frostsikring av plattformer

Skader på plattformer forårsaket av frost i undergrunnen ved vinterbygging kan enkelt unngås ved å legge varmekabelen direkte i det steinfrie sandlaget under plattformen og deretter isolere med pukk til en dybde på 150-180 mm.

Det er imidlertid viktig å huske at varmekabelen må være i direkte kontakt med en permanent installasjon eller isolasjon .

Varmekabelen bør da dekkes med minst 100 mm sand.

Mindre anlegg kan med det lave totale strømforbruket gå kontinuerlig under arbeid, men for større anlegg anbefales automatskap.

Se utvalget innen Frostbeskyttelse her.

 

Kortbetaling

 

 

 

avXperten
MenyKontaktKurvSøk
Vi sender pakken i dag
Bestill innen kl. 20.30
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60-dagers åbent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Frakt 69 kr - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva