360 kamera

360-kamera for foto og video med 360 graders vinkel. Ta opp alle omgivelsene dine samtidig, og få helt unike bilder og videoer fra dine reiser og opplevelser.

Filtrer
Sortering

Se mer om 360 kamera

360-kamera - Fremtidens måte å ta opp video på

På denne siden finner du vårt utvalg av 360-kameraer, som gir deg nye muligheter for å ta opp video.

360-kameraer tar opp video i 360 graders vinkel og fanger dermed opp alt som skjer rundt kameraet.

Du kjenner kanskje allerede til den samme teknologien fra Virtual reality-briller, eller VR-briller , som brukes spesielt til spill og spill.

Flere overvåkingssystemer benytter seg gradvis mer og mer av 360 graders vinkel, som gjør det mulig å se hele rommet fra kun ett kamera .

Er du i tvil om hva du skal se etter når du skal velge 360-kamera, les videre nedenfor, hvor vi har samlet litt informasjon om de ulike kameratypene.

7 ting du bør vurdere før du kjøper et 360-kamera

Det finnes mange forskjellige modeller av 360-kameraer, og ulike applikasjoner, derfor har vi samlet under noen av tingene du kan være oppmerksom på når du skal velge riktig kamera for dine behov.

#1 - Hvor bør du bruke et 360-kamera?

Når du skal velge ditt nye 360-kamera, er det viktig at du vurderer hva du skal bruke det nye kameraet til, da mange modeller egner seg til spesifikke formål.

Noen 360-kameraer egner seg best til å monteres på veggen, stå på en hylle eller brukes til å overvåke hjemmet ditt, i forbindelse med et alarmsystem.

Andre modeller egner seg mer til bruk som mobil- og håndholdt kamera, eller for eksempel når du skal leke og være midt i filmen, altså i VR-briller.

Det spiller egentlig ingen rolle hvilken modell av 360-kamera du velger, for et kamera som er ment å stå på samme sted, eller være fastmontert, har ofte ikke den stabiliseringen av bildet som kreves for å bruke det som håndholdt kamera.

Du bør derfor nøye vurdere hvilke formål du ønsker å bruke ditt nye kamera til, slik at du finner den kameramodellen som passer best til det spesifikke formålet.

360-kamerabildene kan være kompliserte å se på dersom kameramodellen ikke passer til formålet, og du kan derfor ende opp med et resultat som ikke oppfyller forventningene du har til ditt nye kamera.

#2 - Hvilket format i 360-kamera?

Video tatt opp med et 360-kamera kan presentere både produkter, omgivelser og mennesker på flere spennende måter.

De fleste mulige formatene kan klippes til vanlige videoer som en effekt , men bruker du for eksempel 360-kameraet for VR, kan du ikke kutte dette formatet sammen med en vanlig video, da dette formatet må stå alene.

VR er et spesielt format som ved hjelp av briller, mus eller fingre lar deg bevege deg rundt i bildet, og derfor kan ikke dette formatet brukes som effekt i kombinasjon med et vanlig videoformat.

360-kameraer tilbyr ofte muligheten til å vise ulike formater, men noen modeller har kun et begrenset utvalg av formater, så du bør vurdere hvilke formater du kan tenke deg å trenge og sørge for at modellen tilbyr disse før du kjøper ditt nye 360-kamera.

Eksempler på formater kan være:

  • Panorama - Som du kanskje kjenner det fra telefonens stillbildefunksjon, men bare i video og hele veien rundt.
  • Fifty-Fifty – Deler panoramaet i to, slik at du for eksempel har forover i den ene og bakover i den andre.
  • Ring - Mulighet for å legge to lag sammen i en ring, hvor du selv bestemmer skjæringspunktet.
  • Rundt - Tar et rundt bilde der objektet i bildet ruver mot midten av sirkelen, video kan vises både som en sirkel og som et rektangel.
  • Synsfelt – Her tas det opp video som viser ditt utvidede synsfelt, men ikke hva som skjer bak deg for eksempel.

#3 - Vekten til 360-kameraet

De ulike modellene av 360-kameraer varierer ofte ganske mye i vekt, og vekten er kanskje heller ikke av stor betydning dersom kameraet skal monteres permanent på veggen eller på en hylle.

Skal du derimot ta kameraet med ut i naturen, i byen, på fest eller andre steder der du må holde kameraet i hånden, kan det være en fordel å vurdere vekten på kameraet.

Generelt sett er de fleste modellene rimelig lette og har en vekt som ofte ligger et sted mellom 100 - 300 gram.

Men 200 gram kan ha stor innvirkning på hvor fort du blir sliten i armen dersom du skal holde kameraet lenge, og det lønner seg derfor å velge kamera i den lyse enden hvis du skal filme lenge , uten bruk av stativ.

#4 - Bildestabilisering i 360-kameraer

Bildestabilisering er en funksjon som betyr mye for kvaliteten på videoen du får fra opptakene dine, og denne funksjonen er spesielt viktig hvis du må holde 360-kameraet i hånden når du filmer.

Bildestabiliseringen er en funksjon som minimerer ristingene dine bevegelser kan skape i bildet, og sikrer dermed et rolig bilde i den endelige videoen.

Men bildestabilisering har sin pris og jo bedre kvalitet på bildestabilisering du ønsker, jo høyere pris må du ofte betale for ditt nye 360-kamera.

Når det er på plass kan de ekstra pengene være veldig godt brukt, selv om du bruker kameraet på et stativ, et helt annet kamerastativ.

360 graders video kan ofte bli ubehagelig å se på hvis det er risting, da det er så mange detaljer i bildet på forhånd, så det kan nesten sammenlignes med en video du tar opp med telefonen, hvor du har zoomet inn maksimalt og hvor du kan se selv de minste bevegelsene som uro i videoen.

#5 - 360-kamera bildekvalitet

Du kan finne 360-kameramodeller med store forskjeller i bildekvalitet, men akkurat som det gjelder bildestabilisering henger pris og kvalitet tett sammen.

Mange modeller tilbyr HD-oppløsning, men det kan være lurt å vurdere en 4K-oppløsning når du skal finne et nytt 360-kamera.

4K er den nye standarden for video, og vil du ha enda mer ut av kameraet ditt kan du se etter et kamera med 8K-oppløsning.

De fleste nyere TV-skjermer støtter etter hvert 4K-oppløsning, men ennå ikke 8K, derfor kan 4K være et veldig godt valg for noen, men for andre kan HD enkelt oppfylle behovet for et 360-kamera.

#6 - Vanntett 360-kamera

Hvis du har hoppet ombord med trenden med å filme videoer under vann, når du er ute og svømmer, dykker eller snorkler uansett, vil du kanskje ha et vanntett 360-kamera slik at du kan dele opplevelsene dine under vann på en ny og spennende måte .

Mange modeller av 360-kameraer kan brukes under vannoverflaten, men det er viktig at du sørger for at det er notert i kameraets spesifikasjoner at det er vanntett, og samtidig hvor dypt det kan brukes.

Jo lenger under vann du tar med deg kameraet, desto større blir trykket fra vannet for å trenge inn i kameraet, og derfor er det viktig at kameraet passer til den dybden du ønsker å bruke det på.

Et vanntett 360-kamera er ofte vanntett til et sted mellom 5 og 30 meters dyp, men i noen tilfeller er også dybden begrenset i tid.

Det betyr at du kan komme over en spesifikasjon som forteller deg at kameraet er vanntett ned til 15 meter i opptil 15 minutter.

I så fall er forseglingen som gjør kameraet vanntett kun holdbart i opptil 15 minutter av gangen, deretter må det tørke helt før kameraet kan tas ned til gjeldende dybde igjen.

#7 - Tilbehør til 360-kamera

Det er mulig å finne forskjellig tilbehør til de forskjellige modellene av 360-kamera, og i noen tilfeller kan dette tilbehøret vise seg nesten uunnværlig.

En veske kan for eksempel beskytte kameralinsen mot støv og riper når du transporterer den , og et stativ kan i noen tilfeller sørge for et bedre resultat enn om du bare holder kameraet i hånden.

Siden de fleste 360-kameraer fungerer på batterier, kan det også være en fordel å ha et ekstra batteri i vesken eller rett og slett hjemme, slik at du ikke risikerer å gå glipp av en opplevelse fordi kameraet har gått tom for strøm.

Du kan derfor vurdere om du trenger ekstra tilbehør til ditt nye 360-kamera.

Produkttype
0
0
0
0
Select all
Maksimal bildeoppløsning (piksler)
0
0
0
0
Select all
Maksimal videooppløsning (piksler)
0
0
0
0
Select all
Megapiksel (MP)
Maksimal størrelse på hukommelseskort (GB)
Produktfarge
0
0
0
0
0
Select all
Brand
0
0
0
0
Select all
leveringstid
0
0
0
0
Select all
Pris (kr)
Min:
Max:

 

Kortbetaling
avXperten
Menu Kontakt
Kurv
Søk
Vi sender pakken i dag
Bestill innen kl. 20.30
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60-dagers åbent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Frakt 69 kr - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva