Isbitbrett

Isbitbrett for enkle isbiter direkte i din egen fryser. Du trenger ikke kjøleskap med innebygget isbitmaskin, og kan ganske enkelt bruke et smart isbitbrett og ha isbiter når du vil.

Filtrer
Sortering

Se mer om Isbitbrett

Isbitbrett i mange størrelser og modeller

Når det er varmt ute og alt du vil ha er noe kaldt å drikke, er et isbitbrett i fryseren nesten uunnværlig.

Heldigvis er det superbillig å lage isbiter selv og alt som skal til er vann, et godt isbitbrett for å forme isbitene og en fryser, vel og merke, og selvfølgelig litt tid.

Mange har begynt å kjøpe de store posene med isbiter i supermarkedene, men de er ofte dyre og tar mye plass i fryseren, og hvorfor ikke spare penger og lage isbitene selv, når alt skal til er litt planlegging?

På denne siden finner du vårt utvalg av isbitbrett, som du kan bruke igjen og igjen, og lage dine egne isbiter, billig og enkelt.

Du kan finne mange forskjellige størrelser på isbitbrett, ikke bare når det gjelder antall isbiter, men også når det gjelder størrelsen på isbitene, og samtidig kan du finne modeller i ulike materialer, samt både med og uten lokk.

Ønsker du ekstra gode forutsetninger for å lage krystallklare isbiter i et isbitbrett, les nedenfor, hvor vi har samlet litt mer informasjon om hvordan du finner det beste isbitbrettet til fryseren din, samt et tips for å lage krystallklare isbiter i din egen fryser.

3 ting du bør vite om isbitbrett

Isbitbrett finnes i mange forskjellige varianter, materialer og størrelser, så det kan være litt overveldende å finne det som passer akkurat dine behov, men i grunnen trenger det ikke være vanskelig, for under finner du noen av de ting du kan vurdere når du trenger å finne et isbitbrett.

#1 - Isbitbrett av plast eller silikon?

Du finner typisk isbitbrett i hard plast eller myk silikon, men det finnes også isbitbrett i rustfritt stål.

Fordelene med å bruke et isbitbrett i hardplast er at de ofte kan stables og de finnes både med og uten lokk.

Samtidig gjør den harde plasten det enkelt å transportere isbitbrettet fra vasken til fryseren, fordi det er mer stabilt enn et isbitbrett i silikon.

Ulempen med et isbitbrett i plast er imidlertid at det noen ganger kan være litt vanskelig å få isbitene ut av brettet, og det kan være nødvendig å banke isbitbrettet mot bordplaten for å løsne isbitene. .

I motsetning til den harde plasten er det relativt enkelt å få isbitene ut av et isbitbrett av silikon , da silikon er et fleksibelt materiale og du kan derfor vri isbitene ut av brettet.

Men silikon er fleksibelt, noe som kan gjøre det litt mer utrygt å frakte isbitbrettet fra vasken til fryseren.

Samtidig krever et isbitbrett i silikon ofte en flat overflate i fryseren, for ikke å få rare former.

Så avhengig av hvor mye plass det er i fryseren, kan et isbitbrett i silikon være en god løsning, spesielt hvis du vil lage store og helt firkantede isbiter.

#2 - Isbitbrett med eller uten lokk?

Et isbitbrett med lokk høres kanskje helt feil ut, men det kan faktisk være utrolig praktisk, og spesielt hvis du ønsker å stable flere isbitbrett oppå hverandre uten å presse vannet ut av dem.

Samtidig kan lokket ha den fordelen at du slipper å sløse for mye vann mens du frakter isbitbrettet fra vasken til fryseren.

Hvis du har god plass i fryseren din og ikke har problemer med at isbitbrettene står på rekke og rad, så kan lokket være overflødig, fordi lokket ikke har stor innvirkning på selve isbitene, men er først og fremst et praktisk tillegg.

Når du er på utkikk etter et nytt isbitbrett vil du kunne finne både plast- og silikonisbitbrett med lokk, og du kan derfor helt styre om du vil bruke lokk eller ikke.

#3 - Ulike former på Isterningbakker

Tidligere var det ikke mulig å lage andre former enn en terningform på isbitene og dette er først og fremst fordi de fleste isbitbrett var laget av hardplast, og hvis disse hadde andre former, ville det være praktisk talt umulig å få isbiter ut av formen.

I dag er det imidlertid mange forskjellige alternativer fordi markedet har blitt kjent med silikonformen.

Silikonisbitbrett lar deg lage isbiter i en rekke former og størrelser fordi det er enkelt å vri den fleksible silikonen fri fra isbiten, nesten uansett hvilken form den har.

Derfor kan du nå finne isbitbrett for veldig store isbiter i terningform, til små runde isbiter, eller isbiter formet som hjerter og mye mer.

Ofte er det slik at jo større isbit du ønsker, jo mindre er det plass til i et isbitbrett, men med en stor isklump i glasset trenger du ofte ikke mer enn en enkelt isbit per porsjon . glass.

Jo mindre isbiter, jo mer bør du regne med å bruke pr glass hvis du vil avkjøle væsken i glasset.

Krystallklare isbiter i isbitbrett

Du har kanskje hørt mytene om at hvis du bruker kokt eller demineralisert vann, blir isbitene klare, men dette er mest en myte.

Tenk på istappene som henger fra et tak, de er krystallklare fordi de har hatt lang tid på seg, lag på lag, men ikke bekymre deg, du trenger ikke lage isbitene dine lag for lag.

Trikset er at isen fryser så sakte at luften fra vannet kan slippe ut før isen fryser.

Dette får du kun til hvis du enten skrur ned fryseren, med fare for at alt annet begynner å tine, eller om du sørger for at isbitbrettene legges i en fryseboks i fryseren.

Du trenger dette:

  • En kjøleboks som får plass i fryseren.
  • Et isbitbrett i silikon
  • Vann

Slik gjør du det:

  1. Fjern lokket fra kjøleren
  2. Hell vann i isbitbrettene og sett dem i kjøleren i fryseren
  3. Fyll vann rundt hele isbitbrettene slik at de blir oversvømmet
  4. Lukk frysedøren og la den være lukket i minst 24 timer, da det tar lang tid å fryse isbiter på denne måten.
  5. Ta ut kjøleboksen og la den stå på kjøkkenbenken i noen minutter slik at du får isblokken ut av boksen.
  6. Lirk forsiktig isen rundt isbitbrettet fritt slik at du kan ta tak i isbitbrettet.
  7. Vri dine krystallklare isbiter ut av isbitbrettet og server dem umiddelbart.

Fordelen med å lage isbiter på denne måten er at de smelter mye langsommere enn isbiter laget på tradisjonell måte, da det ikke er luft i dem.

Luft i isbiter betyr ikke bare at de er uklare og matte i utseende, men det fører også til at isbiten smelter på rekordtid.

Hvordan lage isbiter med forskjellige smaker

Skal du ha en fest eller bare vil piffe opp isbitene dine litt, finnes det mange muligheter for å gjøre isbitene superlekkere og interessante.

En isbit trenger ikke bare bestå av vann, men kan også tilsettes smaker, farger og frisk frukt eller bær.

Skal du for eksempel lage iskaffe, tilbered noen isbiter som du har tilsatt en kaffesirup eller en kaffelikør i, men vær oppmerksom på at jo mer du tilsetter vannet, jo lenger tid kan isen trenge å fryse.

Du kan også legge til små biter eller skiver av frisk frukt til isbitene som du skal bruke til drinker eller bare til isvann.

De friske fargene på isbitene kan virkelig gi et pift til drinken eller vannet i karaffelen.

Isbiter med smaksatt sirup av nesten alle slag er både deilig og kan piffe opp enhver drink, med en smaksvri, uansett om du bruker vaniljesirup, mangosirup eller sirup med saltkaramellsmak.

 

Kortbetaling
avXperten
Menu Kontakt
Kurv
Søk
Vi sender pakken i dag
Bestill innen kl. 20.30
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60-dagers åbent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Frakt 69 kr - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva