Bakeform
Bakeformer til alle typer bakevarer, både til hobbybruk og til bruk på proffkjøkkenet. Vi har et hav av utgaver og design av bakeformer som du kan bruke på kjøkkenet ditt.
Passer til 4 brød på størrelse med pølse
Med non-stick belegg
Stor og praktisk brødform
Med non-stick belegg
Kan inneholde 1,7 liter
Med et klebefritt belegg
Kan inneholde 2,1 liter
Med non-stick belegg
Kan inneholde 1,4 liter
Med non-stick belegg
Leveres med 6 former
God til universell bruk i baking
Utførelse i rustfritt stål
Ideell for kaker, kjeks og dekorasjoner til enhver julebegivenhet
Kommer med praktisk lokk
Sidene kan enkelt tas av for servering
Perfekt for å lage sjokolade i halvkuler
Produsert i plast
Sikrer jevn baking
Laget av slitesterkt stål med non-stick belegg
Perfekt til kaker og lignende
Med plass til 12 muffins
Med non-stick belegg
Perfekt for å lage sjokolade i hjerter
Produsert i plast
Kommer med julemotiver
Pakke med 5 tommer
Fleksibel og BPA-fri silikon
Tåler oppvaskmaskin, mikrobølgeovn, stekeovn og fryser
Inneholder 6 stk
Tåler vask i oppvaskmaskin
Sørg for jevn varmefordeling
Tåler maskinvask
Med ekstra innsats og avtagbar bunn
Med non-stick belegg
Med ekstra innsats og avtagbar bunn
Med non-stick belegg
Jevn varmefordeling og jevne resultater
Med non-stick belegg
Jevn varmefordeling og jevne resultater
Med non-stick belegg
Avtagbar bunn
Med det kairmiske belegget
Sørg for jevn varmefordeling
Med non-stick belegg
Sørg for jevn varmefordeling
Med non-stick belegg
Sørg for jevn varmefordeling
Med non-stick belegg
Avtagbar bunn
Med non-stick belegg
Avtagbar bunn
Med non-stick belegg
Avtagbar bunn
Med non-stick belegg
Avtagbar bunn
Med non-stick belegg
Firkantet springform med kapasitet på 2,9 liter
Med non-stick belegg
Med avtagbar glassbunn
Med non-stick belegg
Med uttakbar innsats
Non-stick belegg
Med uttakbar innsats
Non-stick belegg
Avtagbar bunn
Med non-stick belegg
Rektangulær springform
Mål 35 x 24 cm
En diameter på 28 cm og en kapasitet på 1,8 liter
Med non-stick belegg
Rektangulær springform med avtagbar bunn
Med non-stick belegg
En diameter på 24 cm og en kapasitet på 3,6 liter
Med non-stick belegg
Rektangulær springform med mål 35x24 cm
Med non-stick belegg
Avtagbar bunn
Med non-stick belegg
Med avtagbar glassbunn
Med non-stick belegg
En diameter på 20 cm og en kapasitet på 1,8 liter
Med non-stick belegg og justerbar låsemekanisme
Med plass til 12 muffins
Med non-stick belegg
Form kaken din som et hjerte
Har en kapasitet på 3,3 liter
Sørg for jevn varmefordeling
Med en diameter på 20 cm og en høyde på 14 cm
Ideell for sprø pizza og deilige quicher
Høykvalitets rustfritt stål
En diameter på 24 cm og en kapasitet på 2,2 liter
Med non-stick belegg og justerbar låsemekanisme
En diameter på 26 cm og en kapasitet på 2,7 liter
Med non-stick belegg og justerbar låsemekanisme
En diameter på 28 cm og en kapasitet på 3,2 liter
Med non-stick belegg og justerbar låsemekanisme
Ideell for kaker, ostekaker og mer
Laget av høykvalitets stål med non-stick belegg
Laget av BPA-fri silikon
Tåler oppvaskmaskin, mikrobølgeovn, stekeovn og fryser
Funksjonelt og stilig kjøkkenutstyr
I vakkert og elegant gulldesign
Med plass til 12 barer
Tåler oppvaskmaskin, mikrobølgeovn, stekeovn og fryser
Med plass til inntil 6 stk. muffins
Kan brukes i stekeovn, mikrobølgeovn, fryser og oppvaskmaskin
Sørg for jevn varmefordeling
Med en perlemor-lignende overflate
Med plass til 12 kaker
Tåler oppvaskmaskin, mikrobølgeovn, stekeovn og fryser
Med plass til 12 små muffins/smultringer
Tåler maskinvask
Skaper en sprø skorpe
Enkel rengjøring
Med praktiske håndtak
Tåler oppvaskmaskin, mikrobølgeovn og fryser
Med plass til 12 kaker
Tåler oppvaskmaskin, mikrobølgeovn, stekeovn og fryser
Sørg for jevn varmefordeling
Med non-stick belegg
Sørg for jevn varmefordeling
I vakkert og elegant gulldesign
Med plass til 6 muffins
Jevn varmefordeling
Non-stick base
Anbefales å vaskes for hånd
Bakeformer i mange utførelser og materialer
Uansett om du er glad i å bake eller bare baker rugbrød til familiens matpakker, er en god bakeform nesten uunnværlig.
På denne siden finner du vårt utvalg av bakeformer i mange ulike design og materialer, som kan hjelpe deg å oppnå et godt resultat hver gang.
Du har sikkert prøvd å bake en kake i en form hvor deigen har satt seg fast og kaken har gått i stykker når den skulle tas ut av formen, dette kan ofte skje hvis bakeformen er utslitt.
Bakeformer kommer i et mangfold av kvaliteter og materialer, og ikke alle holder like lenge, og er mer utsatt for en porøs overflate der deigen fra kaken kan feste seg til.
Du kan finne bakeformer i et mangfold av design fra de mer tradisjonelle rugbrøds- og springformene til former som ser ut som biler, hjerter eller andre morsomme ting.
Så hvordan finner du riktig bakeform, i riktige materialer, i forhold til dine behov?
Det kan du finne svar på i teksten under, hvor vi har samlet litt nyttig kunnskap som kan hjelpe deg å finne riktig bakeform for dine behov og ønsker.
3 ting du bør vite om bakeformer før du kjøper
En stekepanne er ikke bare en stekepanne, en skikkelig god stekepanne kan vare i mange år og hjelper deg til å få et godt resultat, uansett hvilket materiale den er laget av, hvor en dårligere stekepanne kan være frustrerende å jobbe med.
Nedenfor har vi samlet en rekke ting du med fordel kan vurdere og se etter når du skal velge ny bakeform til kakene dine.
#1 - Type stekepanne
Det finnes flere typer bakeformer, men de ulike typene kan godt ha variasjoner i design og materialer.
Noen av de mest kjente bakeformene er:
- Brødformer - Ofte rektangulære former med høye kanter og skarpe kanter, men kan også fås i utførelse til for eksempel sandwichbrød, burgerboller og lignende. Denne typen er også tilgjengelig med lokk og kan ha hull for å la luft sirkulere rundt deigen for en ekstra sprø skorpe.
- Kakeformer - Finnes i mange forskjellige former, for eksempel bilform, dyreform, hus og mye mer. Kakeformer har ofte myke og runde kanter og design.
- Springformer - Er også en kakeform, men vil oftest være en rund form hvor kanten kan skilles fra bunnen.
Du kan derfor være oppmerksom på hvilken type deig du skal bake, da en gjærdeig eller en surdeig ofte bakes best i en brødform, mens en kakedeig som er tynnere enn gjærdeigen gjerne bakes best i en kake. boks eller en springform.
Du bør også være oppmerksom på hvor detaljert et kakefat er, da et kakefat med mange fine detaljer ofte er vanskeligere å få kaken helt ut av, og kan kreve spesialbehandling for å slippe kaken best mulig.
Det finnes utallige utforminger av former under de ulike typene bakeformer, og noen er mer spesialiserte enn andre, for eksempel en bakeform for smultringer eller en bakeform for muffins.
#2 - Materialet til bakebollen
Bakeformens materialer er ofte enten metall, silikon eller steintøy, og disse materialene har hver sine fordeler og ulemper som det er fornuftig å være klar over.
Silikonformer
Silikon har blitt veldig populært til både kakeformer og brødformer, og det er også ofte relativt enkelt å ha med å gjøre.
Silikon har den fordelen at den er ekstremt fleksibel og det kan være lett å sprette kaken ut av disse fleksible formene, men ulempen er at overflaten på kaken ofte ikke er like skarp som med andre materialer, noe som skyldes at små smuler kan setter seg fast i formen og dermed får kaken en litt porøs overflate.
Drømmer du om en bakeform av silikon, er det viktig at du før første steking smører formen grundig med fett, ikke for mye, men bare pass på å komme deg rundt i alle kriker og kroker.
Ved å smøre formen før første steking kan du gi deg selv de beste forutsetningene for å få et godt resultat med en silikonform.
Du bør være klar over at hvis du vil ha skarpe og fine glatte kanter på kaken eller brødet ditt, så kan en form i et annet materiale være en bedre løsning, da silikonformer ofte har myke og litt avrundede kanter.
De fleste silikonformer tåler en tur i oppvaskmaskinen, men det anbefales å vaske disse for hånd, kun med lunkent vann.
Metallformer
I mange år har metallformer vært det mest brukte materialet til bakeformer av alle typer, og selv om silikonformer har funnet veien inn på markedet, foretrekker mange fortsatt metallformens formstabile egenskaper og enkle rengjøring.
En bakeform av metall er vanligvis veldig dimensjonsstabil og kan gi brødet eller kaken noen fine skarpe kanter.
Metallformen krever ofte enten smøring med fett eller foring med bakepapir, men kaken eller brødet har ofte en helt glatt kant og overflate.
Du kan med fordel finne en metallform med det såkalte non-stick-belegget, som slipper deigen lettere og samtidig gjør rengjøringen vesentlig enklere.
Metallformer tåler vanligvis ikke å settes i oppvaskmaskinen, men i forhold til rengjøring av bakeformer anbefales det også generelt å vaske dem for hånd i lunkent vann og kun en mild såpe.
Form av steintøy
Bakeformer i steintøy er ikke så vanlig lenger, men dette materialet har fortsatt en trofast målgruppe, og du kjenner nok materialet best fra for eksempel pizzastein.
Fordelene med bakeformer i steintøy er at materialet kan gi spesielt brøddeig en utrolig sprø skorpe og en fantastisk smule , samtidig som disse formene ofte tåler svært høy temperatur, i motsetning til både metall og silikon.
Steintøysformer egner seg ikke spesielt godt til kakerøre eller til kaker med mange detaljer, da den porøse overflaten gjør at røren fester seg godt i formen.
Det er imidlertid mulig å finne steintøystekeformer med glasert overflate eller non-stick belegg, men her kan du miste egenskapene i forhold til å bake brød med den spesielle strukturen.
#3 - Størrelse på stekepannen
Bakeformer finnes i mange forskjellige størrelser, uansett om det er silikon- eller metallstekeformer, eller om det er bakeformer for brød eller kake.
Det kan derfor være en utfordring å finne ut hvilken størrelse du måtte trenge, men ofte spiller ikke størrelsen på bakeformen så stor rolle, så lenge du husker å tilpasse deigmengde og ev. steketid til størrelse.
Velger du en bakeform som er for stor for den deigporsjonen du lager, blir kaken tynn og bakes dermed betydelig raskere enn om du for eksempel velger en bakeform som er for liten, og kaken vil derfor være mye tykkere enn beregnet, her må du øke steketiden.
Du vil vanligvis kunne finne en størrelsesangivelse i oppskriften på brødet eller kaken, som forteller deg hvor stor form oppskriften er beregnet på, og du kan da enten velge å multiplisere oppskriften opp eller ned slik at den passer til form, eller velg en formstørrelse som passer til oppskriften.
De fleste bakeformer finnes i flere forskjellige størrelser og de vanligste størrelsene i centimeter er oftest:
- 20
- 22
- 24
- 26
Og disse kan enten angis i diameter, når det gjelder runde former, eller i cm x cm, når det gjelder rektangulære former.
Noen ganger er imidlertid størrelsen oppgitt i liter og dette er ofte i kakeformer, som er formet som for eksempel en bil, et hus eller andre gjenstander.
Det lønner seg å ha flere bakeformer i ulike størrelser liggende i kjøkkenskapet, slik at du alltid kan finne en form som passer til oppskriften du bruker.