Alkoholmåler

I denne kategorien finner du utvalget innen Alkoholmåler.

Filter
Sortering


Alkohol måler (elektrokemisk) Dignita AM-7000
Alkohol måler (elektrokemisk) Dignita AM-7000
Alkohol måler (elektrokemisk) Dignita AM-7000

Alkometer med elektrokjemisk måling
Måler mellom 0 - 1 promille

     Les mer      Fjernlager
Levering: 5-7 virkedager
Senest 10. april 2024

Breathalyzer - Rask og effektiv test av alkohol i blodet

På denne siden finner du vårt utvalg av alkometer, som raskt og effektivt kan teste mengden alkohol i blodet.

Det kan være en veldig god idé å anskaffe en alkometer hvis du vil være sikker på at du eller andre du kjenner ikke kjører med for mye alkohol i blodet.

Alkohol og promillekjøring er ofte utilsiktet, og kan skje selv de beste, fordi du kanskje ikke får i deg alkohol på samme måte som din bror eller søster, og derfor kan du etter en time ha brent en øl, uten spor i blod, men din søster eller bror har kanskje bare brent halvparten av mengden alkohol.

Derfor kan en alkometer raskt og effektivt brukes til å finne ut om du eller andre klarer å kjøre bil trygt.

Selv om du kanskje bare har drukket veldig lite alkohol og ikke føler deg beruset, kan du fortsatt ha promille, noe som betyr at du kan få problemer med politiet dersom du blir stoppet.

Er du i tvil om hva du skal se etter for å finne riktig alkometer for dine behov, les nedenfor, hvor vi har samlet litt nyttig informasjon om alkometer.

5 ting du bør vite om alkometer

Det finnes mange forskjellige modeller av alkometer og det kan derfor være vanskelig å finne den rette for dine spesifikke behov.

Det er imidlertid noen ting du kan se etter når du leter etter en alkometer, og vi har samlet noen av disse nedenfor.

#1 - Fordeler og ulemper med en alkometer

Det er både fordeler og ulemper med å bruke en alkometer, og selv om det er vanskelig å finne ulempene, er de også til stede.

Fordelen med å bruke en alkometer er at du kan få en følelse av om du klarer å kjøre trygt, eller om du bare må vente en time før du setter deg bak rattet.

Alkometeret kan dermed bidra til ikke bare din egen sikkerhet, men også sikkerheten i trafikken, for dine medtrafikanter og deres pårørende.

Alkohol kan være litt uberegnelig fordi ikke alle blir fulle på samme måte, og faktisk kan noen drikke ganske mye alkohol før de blir synlig påvirket.

Men det at du ikke føler deg full eller påvirket betyr ikke at du er i stand til å kjøre bil eller sykkel på en trygg og forsvarlig måte.

Du kan fortsatt risikere å svikte politiets alkometer og dermed risikere straff for å kjøre bil i alkoholpåvirket tilstand.

Ved å ha en alkometer og bruke den kan du få en pekepinn på om du kan kjøre trygt.

Ulempene er at alkometer kan ha svært store forskjeller i nøyaktigheten av målingen, og selv om modellene generelt sett er ganske pålitelige, kan du ikke alltid stole 100 % på dem, og derfor bør du alltid la bilen stå hvis du er i tvil.

Av samme grunn bør du sette deg grundig inn i alkometeret før den må ta sin første test, slik at du gjør målingen riktig og dermed får det mest nøyaktige resultatet.

#2 - Nøyaktigheten til alkometeret

Når du velger en alkometer bør du prioritere nøyaktighet og pålitelighet fremfor alle andre faktorer, for det er dette som i verste fall kan redde livet ditt eller andres liv.

Presisjonen måles ut fra hvor nøyaktig målingen er, dvs. hvor stor usikkerhet det er i målingen og dette angis ofte som en +- utregning.

For eksempel har alkometerene som politiet bruker en nøyaktighet på ca. 0,03 opp til 0,05 promille.

Det betyr at hvis du blåser opp alkometeret til 1 promille, kan det være en usikkerhet på ca. 0,05 promille, noe som betyr at din reelle promille kan være både 1,05 promille eller 0,95 promille, noe som betyr at alkometeret er ekstremt nøyaktig.

Mange billigere og mindre alkometer har kun en presisjon på ca. 0,8 opp til 1 promille, noe som kan utgjøre ganske stor forskjell på om du skal kjøre bil.

La oss si at du blåser opp alkometeret til 0,3 i promille, noe som betyr at du gjerne må kjøre bilen i Danmark, hvis du ikke er klar over usikkerheten i alkometeret, kjører du derfor trygt hjem.

Men faktisk kan alkometerens usikkerhet bety at du faktisk kan ha en promille på 1,1, noe som er en ganske alvorlig forskjell.

Du bør derfor alltid velge en alkometer med så stor nøyaktighet som mulig, noe som i praksis betyr at tallet for nøyaktigheten må være så lavt som mulig, altså 0,03 fremfor 0,3.

#3 - Måleområdet til alkometeret

Alkometerets måleområde har betydning for hvor høyt eller lavt alkometeret kan måle.

Som vanlig privatperson vil du sjelden ha behov for en alkometer med en øvre grense på over 4 promille, men den nedre grensen bør være så lav som mulig.

Er nedre grense for eksempel 0,8 promille kan du ikke måle om du faktisk har lovlig promille etter dansk lov, og du kan derfor risikere å få et resultat som sier at du har 0 i promille når du har faktisk 0,6 promille, rett og slett fordi alkometeret ikke kan måle under 0,8 promille.

Derfor er en slik alkometer lite pålitelig, og selv om eksemplet er satt øverst, er det modeller hvor du kanskje ikke tror at promille kan godt være over den lovlige grensen, selv om du får vist null promille nivå.

Velg derfor en alkometer med en nedre målegrense som er så lav som mulig, gjerne 0,1 eller under, den vil være betydelig mer nøyaktig enn den i eksempelet.

#4 - Kalibrering av alkometeret

Noen modeller av alkometer krever kalibrering med faste intervaller, og som privatperson kan dette være en ganske krevende prosess.

Det finnes imidlertid også modeller tilgjengelig som kan opprettholde presisjonen et visst antall ganger og deretter kan du kjøpe en ny.

Hvis du bruker alkometeret ofte, kan det være en fordel å velge en alkometer som kun må kalibreres en gang i blant, fremfor å måtte bytte ut alkometeret med jevne mellomrom, kan det være en billigere løsning på sikt, t.o.m. selv om alkometer for kalibrering ofte er dyrere enn utskiftbare alkometer.

Alkometer finnes også med utskiftbare måleceller , som betyr at du kan bytte ut målecellen selv når det er på tide, i stedet for å måtte bytte hele alkometeret.

#5 - Størrelse på alkometer

Jo større en alkometer, desto mer tungvint er den å bære, men når det er sagt, er de fleste modeller av alkometer relativt små og hendige.

Det finnes imidlertid modeller som er så kompakte at du kan ha dem i lomma, og andre modeller er litt større, men ofte også mer presise.

Et godt alternativ kan være en mellomstor, som du eventuelt kan ha liggende i bilens hanskerom, slik at den er lett tilgjengelig for deg og enkel å bruke før du setter nøkkelen i bilens starter.

Mindre alkometer kan være litt upresise og blir oftere utsatt for støt og støt, noe som kan påvirke presisjonen til alkometerets målecelle negativt.

Alle alkometere, uavhengig av prisklasse, er sensitiv elektronikk og bør beskyttes mot slag, støt, fall og andre plutselige støt , derfor er det best å oppbevare enheten på et sted hvor den er beskyttet, men samtidig lett tilgjengelig , lommen er derfor sjelden en god løsning.

Nedenfor finner du utvalget innen Alkoholmåler.

 

Kortbetaling

 

 

 

avXperten
MenyKontaktKurvSøk
Vi sender pakken i dag
Bestill innen kl. 20.30
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60-dagers åbent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Frakt 69 kr - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva