Koblingsbokser

Nedenfor finner du utvalget innen Koblingsbokser.

Filter
Sortering


Membranboks maxi - Lys grå LK
Membranboks maxi - Lys grå LK
Membranboks maxi - Lys grå LK

Farge: Lysegrå
Merke: Lauritz Knudsen

     Les mer      Fjernlager
Levering: 5-7 virkedager
Senest 10. april 2024
Marineboks Combi 308 (metrisk) Grå
Marineboks Combi 308 (metrisk) Grå
Marineboks Combi 308 (metrisk) Grå

Utstyrt med trykklokk og selvforseglende elastiske membraner
Slagfast og UV-bestandig

     Les mer      Fjernlager
Levering: 5-7 virkedager
Senest 10. april 2024
Mix-boks m/deksel (115x230) Lys grå
Mix-boks m/deksel (115x230) Lys grå
Mix-boks m/deksel (115x230) Lys grå

Kan brukes som universal monteringsboks for monteringsmateriell
Farge: Lysegrå

     Les mer      Fjernlager
Levering: 5-7 virkedager
Senest 10. april 2024
Rørboks for 1,5 - 25, mm2 LK
Rørboks for 1,5 - 25, mm2 LK
Rørboks for 1,5 - 25, mm2 LK

Farge: Off white
Merke: Lauritz Knudsen

     Les mer      Fjernlager
Levering: 5-7 virkedager
Senest 10. april 2024

Samlebokser i ulike typer og størrelser

På denne siden finner du vårt komplette utvalg av koblingsbokser i ulike typer og størrelser, som brukes for å lette samling av kabler eller skjule denne samlingen i et pent resultat.

Koblingsbokser kommer i mange størrelser og typer, noen ganger kalles koblingsboksene elektriske bokser og dette kan dekke forskjellige typer som for eksempel:

  • koblingsboks
  • koblingsboks
  • membranboks
  • veggboks

Som utgangspunkt er en koblingsboks en koblingsboks for tilkobling av ledninger .

Koblingsboksen og koblingsboksen er kort fortalt en boks hvor du kan skjøte ledninger eller grenledninger i en elektrisk installasjon.

Koblingsbokser ser vanligvis ikke like ut om man ser på ulike modeller, noen er runde andre firkantede, og samtidig er det forskjell på hvor de kan brukes, noen er til utendørs bruk og andre til innendørs bruk.

Er du i tvil om hvordan du finner riktig innsamlingsboks for ditt behov, les videre nedenfor, hvor vi har samlet noen ting du kan se etter.

5 ting du trenger å vite når du leter etter en samleboks

En koblingsboks er ikke bare en koblingsboks, det finnes mange modeller til ulike formål og ulike plasseringer, derfor har vi samlet noen ting nedenfor som kan være greit å vite når du skal lete etter en ny koblingsboks.

#1 - Type koblingsboks

Det finnes 4 typer koblingsbokser, og alle tjener stort sett samme formål, nemlig å koble sammen ledninger og grener, men måten og klassifiseringen kan variere litt fra type til type.

Samleboks

En koblingsboks er vanligvis laget av hardplast og har noen små markeringer for hvor du kan lage hull og føre ledninger inn i koblingsboksen.

Koblingsboksen er en helt grunnleggende måte å skjule sammensetningen av ledninger på, slik at du får et finere resultat enn om sammenstillingene bare er synlige.

Koblingsboksen tjener dermed i stor grad en estetisk hensikt, da den først og fremst skal bidra til at kabler og koblinger ikke henger eller ligger fritt, og risikerer å bli tråkket på eller skadet.

Ledningene føres inn i koblingsboksen og monteres ved hjelp av hylser eller kronehylser, deretter settes lokket på koblingsboksen og gir en fin finish på den elektriske installasjonen.

Koblingsboks

En koblingsboks er veldig lik koblingsboksen, og ofte brukes navnet også om hverandre for å beskrive en koblingsboks.

Men koblingsboksen har ofte noen innfallsvinkler med avlastningsbraketter, som du kan forgrene og koble ledningene inn i , derfor trenger du ikke ekstra skjøtehylser, og samtidig sikres ledningene ved hjelp av avlastningsbrakettene.

Denne typen brukes ofte dersom flere ledninger skal kobles sammen og føres til ulike enheter, for eksempel ledninger fra 4 lamper som skal kombineres til en enkelt ledning som kan monteres i lampesokkelen.

Membranboks

En membranboks er en av de mest brukte koblingsboksene og den kan brukes både til forgrening og skjøting av kabler.

Membranboksen er i likhet med koblingsboksen og koblingsboksen laget av hardplast, men har runde membraner, som er enkle å føre ledningene gjennom , og membranene er plassert enten på siden eller i bunnen av boksen.

Typisk er membranboksene klassifisert til også å brukes utendørs, og dette kan sees på IP-klassifiseringen til den enkelte modell.

Fordelen med membranboksen er at den er romslig og relativt billig, samtidig som lokket klikker på plass og ikke må skrus på som de andre typene.

Samtidig tilbyr membranboksen også ofte avlastning fra kabler, samt diverse smådeler som legges i lokket, og kan brukes til å dekke en ødelagt membran mm.

Veggboks

Innbyggingsboksen er litt annerledes enn de andre 3 typene, da den er den eneste som er innebygd i veggen og ikke sitter på utsiden av veggen som de andre.

Innbyggingsboksen brukes som underlag for montering av for eksempel en stikkontakt , og sørger for at kablene bak stikkontakten har plass og plass, og ligger trygt.

Denne typen har ikke deksel eller front, da det ofte er en stikkontakt som dekker den og dermed er heller ikke denne typen synlig.

#2 - Farge

Når du skal velge en koblingsboks som skal være relativt synlig, for eksempel på vegg eller i taket, kan det hende du ønsker koblingsboksen i en bestemt farge som matcher veggen eller taket.

Samlebokser finnes i flere farger, inkludert:

  • Antrasitt
  • Blå
  • Hvit
  • Kullgrå
  • Lysegrå
  • Off white

De ulike fargene gjør at oppsamlingsboksene kan gli litt mer inn i omgivelsene og dermed ikke være så synlige.

#3 - Koblingsboks for utendørs bruk

Når du skal bruke koblingsboks utendørs er det viktig at den kan holde fukt, vann og skitt unna kabelskjøtene og derfor må den være vann- og støvtett.

Ofte vil du kunne se i spesifikasjonene om koblingsboksen er egnet for utendørs bruk, da det typisk vil stå at den er vanntett.

Er du i tvil kan du alltids ta en titt på IP-klassifiseringen, som må være minst IP44 for å kunne brukes utendørs.

Imidlertid har de fleste koblingsbokser for utendørs bruk typisk en IP-klasse kalt IP55, som betyr at enheten er vanntett mot vannstråler fra alle vinkler og støvskjermen.

#4 - Koblingsboks for innendørs bruk

Koblingsbokser for innendørs bruk er typisk IP-klassifisert fra IP20 og opp til IP55, fordi det ikke kreves samme vann- og støvtetthet som for en koplingsboks for utendørs bruk.

Derfor kan nesten alle koblingsbokser brukes innendørs, men skal du montere koblingsboksen i et våtrom, som badet eller et vaskerom, kan det være lurt å velge en koblingsboks som er vanntett og dermed har en IP55-klassifisering.

På denne måten er du sikret at vann ikke kommer inn i leddene og forårsaker kortslutningsskader på enhetene dine.

Du kan også bruke koblingsbokser både på loft og i kjeller, slik at de ikke er synlige med mindre du oppholder deg på et av disse stedene, og her vil det også være lurt å velge vanntette løsninger, om ikke annet, for å beholde fuktighet ut av installasjonen.

#5 - Størrelse og utforming av koblingsboks

Du kan finne koblingsbokser i mange forskjellige størrelser og selv om du kan bli fristet til å velge minst mulig koblingsboks, må du tenke på at du også trenger plass til å samle ledningene inne i boksen.

En liten koblingsboks gir mindre plass til fingre, stikkontakter og skrutrekkere, mens en større koblingsboks er lettere å ha med å gjøre, men tar også mer plass på vegg eller tak.

Samleboksene finnes i både kvadratisk, rektangulær og sirkulær design, og du kan nok best bestemme hva som passer dine behov best.

Sirkulære koblingsbokser er ofte lite store og derfor ikke like egnet til å koble sammen flere ledninger som for eksempel de rektangulære koblingsboksene.

Se utvalget innen Koblingsbokser her.

 

Kortbetaling

 

 

 

avXperten
MenyKontaktKurvSøk
Vi sender pakken i dag
Bestill innen kl. 20.30
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60-dagers åbent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Frakt 69 kr - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva