Fresejern

Her finner du vårt utvalg av fresejern for de mer avanserte oppgavene, spesielt for skjæring/forming av metallkomponenter.

Filtrer
Sortering

Se mer om Fresejern

Stort utvalg av fresejern

Et fresejern er et avansert verktøy som hjelper deg med selv de mest gjenstridige bruksområdene; Fresejern er utrolig avanserte, og har et stort arbeidsomfang verktøyet egner seg til.

På den ene siden kan du bore riller gjennom stål , på den andre siden kan du lage eller modifisere små komponenter på en måte som andre typer verktøy ikke kan.

Mens de tyngre strykejernene er i stand til tungt arbeid, kan du også få små fresejern som er egnet for hjemmet.

Fresejern er et skjæreverktøy; den bruker en kutter for å fjerne materiale, som er et roterende skjæreverktøy med flere skjærepunkter.

Kutteren beveger seg vinkelrett på aksen , i motsetning til boring, hvor verktøyet beveger seg langs rotasjonsaksen.

Når bladet treffer byggematerialet ditt, vil kanten, også kjent som tennene, raskt skjære gjennom byggematerialet; antall tenner og hastigheten på verktøyet kan justeres i henhold til både byggemateriale.

De automatiske fresejernene er en fleksibel maskineringsprosess som kan produsere nesten alle slags størrelser og former.

3 ting du må vurdere når du ser på ruterbits

Fresejern er verktøy som brukes til å modellere hull eller former til harde overflater.

Disse robuste borkronene er designet for boring, profilering, kontinuerlig og flere andre typer arbeid; du kan derfor bruke freser til å bore og kutte flere forskjellige materialer.

Freserens høye ytelse finnes i flere forskjellige typer størrelser og dimensjoner; stilen og bruken deres avhenger mye av typen kutter du bruker.

#1 - Hvordan fresejern fungerer

Fresejern har nesten ubegrenset rekkevidde, og du kan derfor bruke fresejern til nesten hva som helst; kretser, smykker og mye mer.

Ulike freseprosesser utvikles daglig , da et fresejern er et utrolig allsidig verktøy; en av disse prosessene kalles endefresing.

Endefresing er ganske forskjellig fra de andre freseprosessene på grunn av typen verktøy som brukes til å kutte forskjellige typer materialer.

Fresebitene har taggete blad på sidene og enden, i motsetning til mer tradisjonelle bor og blader.

Det finnes to typer freser på markedet: borehodet og endefresen.

Mange foretrekker endefresen når den beveger seg fra side til side, i motsetning til opp og ned på borehodet, noe som gjør prosessen enklere.

Pinnfreser finnes i flere forskjellige diametre og størrelser, og velges oftest ut fra den etterbehandlingsflaten du ønsker for prosjektet og materialet som kappes.

#2 - De forskjellige materialene

Fresejern kan komme i mange forskjellige typer materialer, og de fleste fresejern er enten laget av solid karbid eller koboltstållegering, som også er kjent som høyhastighetsstål.

Materialet du velger er svært avhengig av maskinens maksimale spindelhastighet, antall omdreininger freseverktøyet gjør på spindelen per minutt, og hardheten til byggematerialet ditt.

Solid karbid

Fresejern laget av solide karbider har eksepsjonell kutteytelse, høy sikkerhet og lang holdbarhet.

De er ofte å se i både medisinsk, romfart og elektrisk industri, noe som skyldes høy kvalitet og lave produksjonsavgifter.

Disse kutterne er betydelig stivere, hardere og langt mer holdbare enn andre typer kuttere; Karbidkuttere brukes til høyhastighetsapplikasjoner da de også er varmebestandige mot sterkere materialer som støpejern, stål og plast.

Høyhastighets stål

Høyhastighets stålkuttere er tilgjengelige med og uten sølvlegering og har for mange en optimal balanse mellom robusthet og slitestyrke, som er godt egnet til høyeffektive maskiner.

Disse fresene egner seg for hardere kuttearbeid, nærmere bestemt sidefresing og grovkuttearbeid.

Høyhastighetsstål er ikke et dyrt materiale, og derfor vil fresejern laget av denne typen materialer vanligvis være innenfor de flestes budsjett.

#3 - Ulike typer ruterbits

Fresejern brukes til å lage hull og former under profilering, fresing, boring, og kan også brukes til mange andre typer oppgaver.

Designet deres har blader som ligner tenner; noen av overfresene deres er til og med tilgjengelige med taggete blad.

Fresejern med kulelager

Bladene på fresejern med kulelager jobber inn i arbeidsstykket fra siden, og stopper når den lille ringen, som ikke roterer med jernet, treffer kanten på byggematerialet ditt.

Hvor langt ned på kanten du vil at strykejernet skal virke styres ved å stille inn overfresens dybdestopp.

Avrundingsfresen er jernet du vanligvis bruker til å avrunde kanter på bord og hyller, mens skråfreser lager skråkanter; i tillegg er det også et utall av profilert jern.

Jern med kuleføring er også kjent som kantfresejern, som lager kanter i alle former og til alle formål.

Ringen på kulelageret roterer fritt og jobber ikke inn i byggematerialet ditt, men stopper i stedet overfresen.

  • Fasjern. Gir 45 grader avfasede kanter raskt og jevnt. Avhengig av hvor dypt jernet er i sålen, kan fasen variere fra knapt synlig til veldig markert. Den kan også brukes kant i kant.
  • Rundjern. Lager avrundede kanter, for eksempel på bord, hyller og lister. Hvert rundejern kan kun frese n størrelse avrunding, men du kan få rundejern i mange forskjellige størrelser, med en freseradius som varierer fra 3,2 mm til 16 mm.
  • Kvart endefres jern. Mye likt rundejern, men med den store forskjellen at det alltid etterlater en horisontal søm i bunnen av profilen. Den er imidlertid tilgjengelig med buet blad i mange størrelser, og brukes for eksempel til rammer og paneler.
  • Profilfresejern. Tilgjengelig med mange forskjellige profiler, fra de veldig enkle til veldig detaljerte profiler. Kalles ofte vanlig fresejern, og brukes typisk til skyggelister, paneler og kantlister på møbler.
  • Hullsag med håndtak. Brukes til å frese en innovergående bue i kanter. Større strykejern freser gjennomføringer for bakkanten av kjøkkenbord, mens mindre strykejern er ideelle for skjulte håndtak i dører og skuffer.
  • Slisset overfres med kant. Lager en bue med en liten rett vinkel på hver side og gir dermed en klassisk vanlige profil. Egnet til paneler og dekorative lister.
  • Gjæringsjern. Skaper en rettvinklet søm som er 15 mm bred. Dybden på rabatten bestemmes av hvor dypt overfresen er plassert ned gjennom sålen på overfresen; brukes vanligvis til falser for glass i vindus- og bilderammer.
  • Skivesporfreser. Freser et tynt spor inn i kanten av byggematerialet ditt, og brukes spesielt til plate- og stripeskjøter med løs fer. Fresedybden er låst slik at et spor kan freses ned langs kanten av begge byggematerialene til en identisk dybde, noe som gir en presis skjøt.

Fresejern uten kulelager

Knivene på det roterende hodet borer både ned i et arbeidsstykke og rundt i alle retninger.

Bevegelsen kan kun kontrolleres nøyaktig hvis du setter en grense for hvor ruteren kan bevege seg, for eksempel med kopiring og mal.

Rillejernet er jernet du typisk bruker med rette sider og bunn, som løser de aller fleste oppgaver.

Innfelte hengsler, skjøter for skjøter, finger- og svalehaleskjøter, spor i skjærebrett og navneskilt er typisk det du i hovedsak kan bruke overfresen til.

  • Rillejern. Gjør vertikale kutt og er også den enkleste. Den kan brukes til et utall av oppgaver, som hakk, skarpkantede hull og innfelte braketter. I de fleste fresejernsett kan du vanligvis finne 3-5 sporfresejern i varierende størrelse.
  • V-sporkutter. Lager et spor med avsmalnende bunn og brukes til skilt og avlastninger, samt presise forsenkninger for skruer og plugger, og det merkes på de skrå sidene. Oftest er det 45 grader med smal flat bunn, men du finner dem lett i mange andre varianter.
  • Hul overfresbit. Lager riller med rund bunn og brukes bl.a. for juiceriller i skjærebrett, innfelte håndtak og buede dekorative spor. Rundjernet uten kuleføring dyppes i byggematerialet ditt og trekkes langs materialet; du kan enkelt finne dem i mange forskjellige størrelser.
  • Sinkfresbit. Denne typen overfreser lager spor med bred bunn og smal topp, og er først og fremst kjent fra svalehaleskjøter. Strykejernet kan ikke, i motsetning til mange andre typer fresejern, senkes ned i arbeidsstykket ovenfra, men må i stedet settes inn fra kanten av arbeidsstykket, for eksempel inn i utfreste spor for hyller.
Produkttype
0
0
Select all
Brand
0
0
0
0
Select all
leveringstid
0
0
0
0
Select all
Pris (kr)
Min:
Max:

 

Kortbetaling
avXperten
Menu Kontakt
Kurv
Søk
Vi sender pakken i dag
Bestill innen kl. 20.30
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60-dagers åbent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Frakt 69 kr - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva