Pælebor

Trenger du en effektiv påledriver for å sette opp og grave stolper eller lignende, finner du løsninger her. Gjør jobben mye enklere med en av våre effektive påledrivere.

Filtrer
Sortering

Se mer om Pælebor

Pelebor - Rask og effektiv graving for stolper

På denne siden finner du vårt utvalg av pelebor, som gjør det raskt og effektivt å grave ut stolper når disse skal plasseres på frostfritt dyp.

Det finnes flere typer stolpebor og det er et nesten uunnværlig verktøy når du for eksempel skal sette opp nytt gjerde, bygge ny carport eller ha andre ting plassert i et dypt hull i bakken.

Du kan selvfølgelig grave et hull med en spade, og det lar seg enkelt gjøre hvis det kun er et enkelt hull, men skal du grave flere dype hull kan du spare både tid og krefter ved å bruke en påledriver.

Er du i tvil om hvilken påledriver du bør velge og hva du bør se etter når du skal velge, ta en titt under, hvor vi har samlet litt god kunnskap om påledrivere som kan hjelpe deg med å finne riktig løsning for ditt behov .

5 ting du bør vite om Pælebor

Det finnes flere typer pelebor, og samtidig kan disse ha ulike tykkelser og lengder, som avgjør hvordan dimensjonene på hullet ender opp med å bli.

Nedenfor har vi samlet litt informasjon om pelebor, slik at du kan stå godt rustet til å velge riktig pelebor for ditt prosjekt.

#1 - Manuell eller motorisert påledriver?

I stedet for å bruke en spade til å grave hull for stolper og stolper, kan du spare mye tid og krefter ved å bruke en stolpebor for å grave hullet.

Det er 3 hovedtyper påledriver, og avhengig av hvor mange hull du må lage og hvor ofte du regner med å bruke påledriveren, kan en type være mer fordelaktig enn en annen.

En påledriver ser mest ut som en overgrodd skrue, med en spiral av varierende tykkelse i bunnen av en metallstang.

Denne spiralen kan betjenes på 3 forskjellige måter, for hånd, med en drivstoffmotor eller med en elektrisk motor.

De tre hovedtypene påledrivere er altså manuelle, elektriske eller bensindrevne påledrivere.

Typene påledriver er i hver sin prisklasse og derfor er det i stor grad et spørsmål om hvor ofte eller til hvor stort prosjekt du skal bruke påledriveren, som avgjør om du skal velge det ene eller det andre.

En manuell pæledriver er et utmerket alternativ til en spade og det gjør det betydelig enklere å få riktig dimensjoner på hullet.

Det må imidlertid fortsatt legges ned krefter på å kjøre påledriveren rundt slik at spiralen kan skru opp jorda og lage hullet.

Derfor egner den manuelle påledriveren seg spesielt godt til mindre prosjekter og for deg som ikke regner med å bruke påledriveren særlig ofte.

Det er imidlertid verdt å tenke på at en stolpebor også kan brukes ved planting av hekker, busker eller trær i hagen, slik at den kan tjene flere formål, og den manuelle stolpebormaskinen er også den billigste av de tre hovedtypene.

Holder du på med et litt større prosjekt hvor du skal lage flere hull, og har tilgang til en stikkontakt i nærheten, kan det være lurt å vurdere en elektrisk påledriver.

Den elektriske pålemaskinen kan imidlertid ha den begrensningen at den ikke er fullt så sterk som for eksempel en bensindreven påler, derfor kan den i tungt jord ha utfordringer med å få tak i bakken.

En elektrisk påler er en god mellomting mellom en manuell og en bensindreven påler, og dette gjenspeiles ofte også i prisen som er på nivå mellom de to andre typene.

Hvis du har et større prosjekt på tegnebordet eller forventer å bruke en påledriver ofte, kan det være lurt å vurdere en bensindrevet påledriver.

Den bensindrevne påledriveren er kraftig og kan brukes i alle typer jord og på steder hvor det ikke er tilgang på strøm, og den gjør nesten all jobben for deg og gjør det raskt.

Denne typen påledriver krever imidlertid god fysikk, da den virkelig tar tak når du starter, så du må være sikker på å kunne kontrollere den og motstå rotasjonen, men det er definitivt en veldig god løsning når du skal lage mange hull.

#2 - Størrelse på pælebor

Stangbor finnes i forskjellige tykkelser og lengder, noe som betyr at du bør vurdere hvilke dimensjoner du trenger til stolpen, stangen eller busken.

Størrelsene på peleboret kan variere for alle tre typer og det vanligste er at diameteren på spiralen er enten 10, 15 eller 20 cm. som samsvarer med dimensjonene til de vanligste stolpene.

Du kan imidlertid finne andre størrelser på pelebor enn de som er nevnt, men jo større diameter spiralen er, desto mer kraft kreves det for å drive spiralen rundt.

Lengden på stolpebor er ofte mellom 80 og 90 cm, noe som betyr at du kan bore hull som er dype nok til å nå den frostfrie dybden i bakken, som oftest kreves når stolper og stolper skal plasseres i bakken. hull.

#3 - Spesielle kjennetegn ved Pælebor

En påledriver er ikke det mest kompliserte verktøyet, faktisk er det et ganske enkelt verktøy som har som hovedoppgave å lage et hull i de dimensjonene du ønsker, og ikke så mye annet.

På enkelte pelebor kan det imidlertid være for eksempel måleinndelinger som angir hver 10. cm, slik at man kan se på peleboret hvor dypt hullet er på det aktuelle tidspunktet.

For motoriserte pelebor kan det være ulike egenskaper knyttet til motoren, som for eksempel kan være en sikkerhetsstopp, som stopper rotasjonen av peleboret dersom håndtaket løsnes.

Det kan også være en elektronisk start, som gjør det enkelt å starte påledriveren, eller en fartskontroll.

Ønsker du spesielle egenskaper for peleboret ditt, kan du ofte finne disse beskrevet i spesifikasjonene for boret.

#4 - Hvordan bruke en stangbor

Det høres kanskje banalt og innlysende ut å beskrive hvordan en påler fungerer, men en påler driver ikke automatisk jorda opp til overflaten, og det er det mange som tror.

Derfor kan det være en stor overraskelse når du har snudd påledriveren helt ned i bakken og nå ikke kan løfte den opp igjen fordi den sitter under all jorda du har løsnet.

Derfor kommer her noen gode tips til hvordan du kan bruke stolpeboret riktig og raskt lage hull i bakken for stolper og stolper.

  • For hver ca. 5-10 cm. skal du trekke pålemaskinen opp av bakken og tømme jorda fra boret, uansett om det er en manuell eller motorisert pålemaskin.
  • Hvis du treffer en stor rot eller en stor stein , trekk opp påleboret og bruk en spade, bajonettsag eller lignende for å fjerne hindringen.
  • Bruk et stolpevater eller en snor med lodd for å sikre at hullet er helt rett.
  • Lag hullet 5 cm. dypere enn det burde være og fyll 5 cm grus i bunnen, på denne måten sikrer du at vannet kan komme vekk fra bunnen av stolpen, slik at det ikke råtner.

#5 - Vedlikehold av pelebor

Hvis du ønsker å ta godt vare på din nye påledriver og holde den i god form for å kunne skjære gjennom de ulike jordtypene, så er vedlikehold av påledriveren veien til dette målet.

En sløv påledriver gjør at du må bruke mer tid og mer krefter på å lage hullet, og rust er en av de største synderne når det kommer til en sløv påledriver.

Samtidig glir en velholdt påledriver ganske enkelt lettere gjennom bakken enn en med bulker og rust på spiralen, derfor:

  • Rengjør påledriveren etter bruk og sørg for at den er tørr før lagring.
  • Behandle evt spiralen med antirustolje.
  • Sørg for å korrigere evt buler ut så den er klar til bruk neste gang.
  • Bytt påledriveren hvis den er vridd

 

Kortbetaling
avXperten
Menu Kontakt
Kurv
Søk
Vi sender pakken i dag
Bestill innen kl. 20.30
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60-dagers åbent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Frakt 69 kr - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva