Optisk splitter

Bruk en optisk splitter til å fordele signalet fra en optisk lydenhet til flere mottakere. Opplev universet av proffesjonelt utstyr til lave priser her.

Filtrer
Sortering

Se mer om Optisk splitter

Optisk splitter - Kombinerer flere optiske lydsignaler til t kabel

På denne siden finner du vårt utvalg av optiske splittere, som er enheter som brukes til å kombinere flere optiske lydsignaler til en kabel.

Ved å bruke en optisk splitter kan flere enheter bruke et enkelt lydsystem, som for eksempel kun har én inngangskontakt.

Den optiske kabelen brukes til digitale lydenheter og overfører som de fleste andre kabler ikke elektriske impulser, men et faktisk lydsignal, og du kan ofte kjenne igjen en optisk kabel på de gjennomsiktige kontaktene.

Du kan komme over begrepet Toslink splitter og dette er bare et annet ord for en optisk splitter, og er også navnet på de gjennomsiktige kontaktene på kablene.

Er du i tvil om hvilken optisk splitter du trenger, kan du lese med nedenfor, hvor vi har samlet litt informasjon som kan hjelpe deg å finne den rette løsningen for deg.

4 ting du bør vite om en optisk splitter

Det finnes mange forskjellige modeller av optiske splittere, og felles for dem alle er at de kombinerer to eller flere signaler til ett signal, i stedet for å splitte dem, som navnet ellers kan tilsi.

Nedenfor finner du litt informasjon som kan være nyttig å vite når du skal finne din nye optiske splitter.

#1 - Her trenger du kanskje en optisk splitter

Behovet for å anskaffe en optisk splitter oppstår ofte hvis du skal installere en ny hjemmekino, et surroundanlegg eller lignende systemer hvor mange lydenheter må kombineres.

De fleste av disse systemene har ofte en lydmottaker eller en forsterker som passer til systemet, men du kan oppleve at det kun er en enkelt lydutgang fra forsterkerenheten, og det er her den optiske splitteren spiller inn.

Den optiske splitteren brukes til å kombinere lydsignalene fra det større antallet enheter til en enkelt kontakt, som deretter kan kobles til lydmottakerenheten.

Du kan av og til finne surroundanlegg hvor denne optiske splitteren er inkludert, men ønsker du den beste kvaliteten og allerede har investert litt ekstra i noen optiske kabler av god kvalitet, så lønner det seg å finne en skikkelig god optisk splitter.

#2 - Antall utganger på en optisk splitter

De forskjellige modellene av optiske splittere har ofte forskjellig antall utganger, og lar deg derfor koble et annet antall enheter til utgangen på lydsystemet ditt.

Ofte kan du finne optiske splittere som kan kombinere opptil 4 enheter til en kabel , noe som gjør det mulig for eksempel å kombinere opptil 4 høyttalere med en lydutgang i lydanlegget.

Dette betyr også at hvis du har flere utganger i lydsystemet ditt, har du flere muligheter for å koble til flere enheter ved å bruke en optisk splitter for hver utgang.

Antall utganger angis ofte på denne måten: 1 inn/4 ut, som betyr at det i dette eksemplet er en inngang, hvor kabelen fra lydutgangen din går inn i splitteren, og 4 utganger der kablene til lydenhetene er satt inn.

Du vil ofte kunne finne følgende antall utganger på en optisk splitter, avhengig av modell:

  • 1 inn/2 ut
  • 1 inn/3 ut
  • 1 inn/4 ut

#3 - Optisk splitter med eller uten bryter

Generelt sett er det to måter reléet for flere utganger kan håndteres på, og i den forbindelse sies det at den optiske splitteren er med eller uten bryter.

Hvis den optiske splitteren har en bryter, er dette ofte i form av en manuell bryter, som du selv kan stille inn om alle utganger skal motta signal eller bare noen av utgangene skal motta signal.

På den måten har du kontroll over hvilke utganger eller lydenheter som brukes, men det kreves også å stille inn den optiske splitteren hver gang du skal bruke den, eller om utgangene må endres fra tid til annen.

De fleste optiske splittere husker imidlertid innstillingen din fra tid til annen.

En optisk splitter uten bryter vil sende utgangssignalet til alle utganger og dette kan bety at man får noen utganger som mottar signal, selv om ingen aktiv enhet er tilkoblet, noe som kan forringe signalet til aktive enheter.

Dersom du ønsker å kunne prioritere hvilke enheter som mottar signal fra den optiske splitteren, er en modell med bryter ofte en god løsning, men dersom alle enheter alltid skal ha signal kan du med fordel velge en optisk splitter uten bryter.

#4 - Størrelse på optisk splitter

De ulike modellene av optiske splittere kan ha svært forskjellige størrelser, og avhengig av hvor den optiske splitteren skal plasseres, kan det være en fordel å vurdere hvor stor denne splitteren kan være.

Skal splitteren for eksempel plasseres bak en bokhylle, i taket eller lignende, spiller det kanskje ikke så stor rolle hvor stor enheten er, men om den skal være synlig eller på et sted hvor det er trangt om plassen, str. kan være viktig.

Ofte er det slik at jo flere utganger du ønsker og jo bedre kvalitet du ønsker, jo større er selve enheten, men det er mulig å finne virkelig gode optiske splittere som ikke tar mer enn størrelsen på en liten dongle.

 

Kortbetaling
avXperten
Menu Kontakt
Kurv
Søk
Vi sender pakken i dag
Bestill innen kl. 20.30
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60-dagers åbent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Frakt 69 kr - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva