RJ45 patchkabel

Her er vårt utvalg innen RJ45 patchkabel.

Filter
Sortering


Nettverkskontakt Crimp - lag dine egne LAN-kabler

På denne siden finner du hele vårt utvalg av nettverkskontakter Crimp.

Med nettverkskontakter kan du skreddersy nettverkskablene dine, både med tanke på lengde og funksjon, slik at de passer akkurat dine behov.

Nedenfor er noen ting som er greit å vite når du skal finne de riktige pluggene.

5 ting som er verdt å vite når du kjøper nettverkskontakt Crimp

Med riktig faktakunnskap blir valget av nettverkskabler mye enklere.

Nedenfor finner du derfor noen av de viktigste tingene du bør se etter når du kjøper en nettverkskontakt.

#1 - Pluggen må samsvare med kabelen

Det er viktig at nettverkskontakten passer til kabelen, både i forhold til hastighetskategorien, men også i forhold til tykkelsen på kabelen, også kalt AWG.

Har du f.eks. en kabel med en hastighetskategori kalt Cat6a, så må du også se etter en kontakt designet for Cat6a og ikke bare for Cat5, som er en tregere kategori.

Hvis pluggen har lavere hastighetskategori enn kabelen, så får du ikke ytelsen ut av kabelen som du har betalt for , da pluggen ikke vil kunne levere samme hastighet.

Hvis nettverkskontakten derimot har en høyere hastighetskategori enn kabelen, så betaler du igjen ekstra for en funksjon du ikke kan bruke.

En kabel med kategoriseringen cat8 kan håndtere hastigheter på opptil 40 Gbps per sekund. 100 m og båndbredder opp til 2000 MHz.

Hvis du setter en nettverksplugg beregnet for cat6 på denne kabelen, så klarer ikke pluggen hastigheten på data som kommer gjennom kabelen i det hele tatt, så det oppstår en slags trafikkork.

Cat6 nettverkskontakter kan håndtere hastigheter på 10 Gbps pr 100 meter og en båndbredde på opptil 250 MHz, noe som gjør at du mister ca. 30 Gbps sammenlignet med hva kabelen din tåler, fordi nettverkskontakten ikke er bygget for å ta den høye datamengden som kommer fra kabelen.

Dette betyr at du kanskje har kjøpt den dyreste og fineste kabelen, men du får kun hastighet og båndbredde som tilsvarer en cat6-kabel.

Derfor må hastighetskategorien til nettverkskontakten samsvare med kabelen.

#2 - Skjermet eller uskjermet

På denne siden finner du både skjermede og uskjermede kontakter, som en tommelfingerregel, hvis du bruker en skjermet kabel, bør kontakten også være skjermet.

Dersom støpsel og kabel skal brukes i et privat hjem, er det typisk ikke nødvendig å bruke skjermet støpsel.

Skal pluggen derimot brukes i umiddelbar nærhet av en mengde andre kabler og plugger, så er en skjermet plugg en nødvendighet for å unngå forstyrrelser utenfra.

Skjermen er et lag med folie som skjermer interferens mellom kabler og kontakter, slik at du sikrer den mest stabile tilkoblingen.

De skjermede nettverkskontaktene er litt bredere enn de uskjermede fordi folien sitter rundt kontakten.

Det finnes 2 forskjellige typer skjermede nettverkskontakter.

Den mest brukte er STP, som står for Shielded Twisted Pair, og refererer til kabelen som må brukes til pluggen.

En STP-kontakt kan med stor fordel brukes til nettverk med mange kabler og mye forstyrrelser.

Dersom det også benyttes skjermede kabler, paneler, uttak og lignende, kan den STP-skjermede nettverkskontakten sørge for at hele nettverket opprettholder sin skjerming gjennom hele installasjonen.

En annen skjermingstype er STP EZ, som har samme fordeler som STP-pluggen, men denne typen har en patentert EZ-teknologi fra Platinum Tools.

EZ-teknologien gjør installasjonene raskere og bedre, mens pluggen ser litt mer diskret ut.

Du vil også kunne finne en kontakt med UTP-skjerming, dette betyr at kontakten er skjermet, men at den kan brukes med en uskjermet kabel.

#3 - Hvorfor Crimp?

Crimp er måten kontakten er satt sammen på og samtidig metoden de fleste installatører bruker fordi den er rask, presis og sikker.

Metoden krever imidlertid et krympeverktøy, som både brukes til å strippe kabelen før installasjon i kontakten og som brukes til å krympe sammen nettverkskontakten rundt kablene.

Når du først har krympetangen og har prøvd den noen ganger, er Crimp-metoden raskere og billigere enn de verktøyfrie kontaktene.

#4 - Introduksjonshjelp eller ikke?

Innsettingshjelpen er en liten enhet som gjør det litt enklere og litt raskere å føre kabelendene riktig inn i støpselet.

Med innsettingshjelpen føres lederne inn i pluggen før den krympes.

Det er typisk 8 ledere som du må holde styr på, har rettet ut og satt i riktig rekkefølge, i tillegg må endene kuttes og settes riktig inn i pluggen.

Det kan være ganske utfordrende.

Derfor kan introduksjonshjelpen være en god løsning slik at du kan lage nettverkskabelen din riktig.

#5 - Med eller uten beskyttelsesdeksel?

Skal støpselet plasseres på et sted hvor det er fare for at den lille utløserpinnen kan skades, sette seg fast i klær eller bli slått inn?

Da ville det vært en løsning å kjøpe en plugg med beskyttelsesdeksel.

Hetten skyves over den lille tappen på toppen av pluggen og sørger for at ingenting kan komme inn under pinnen og bryte den av.

Hvis pinnen ryker av, kan det føre til utfordringer med å ta ut støpselet fra bryteren eller ruteren.

Sliren gir også noe avlastning for skjøten mellom ledning og støpsel, slik at forbindelsen ikke blir så delikat i forhold til rykk eller lignende.

Dekslene finnes i mange forskjellige farger, så hvis du har flere plugger i samme område og trenger å kunne skille dem fra hverandre, kan et deksel også være praktisk.

Hvis ruteren eller plugginngangen er bak et møbel, i et hjørne eller andre vanskelig tilgjengelige steder, trenger du ikke nødvendigvis et deksel.

#6 - Farger eller hvitt?

Hvis du ønsker å fargekode kablene dine, avhengig av hva de brukes til, kan du velge å bruke forskjellige fargede nettverkskontakter.

Nettverkskontakt Crimp er tilgjengelig i farger som:

  • Svart
  • Hvit
  • Etc

Å velge en farget plugg kan være en fordel dersom selve kabelen skal ligge eller henge synlig.

Da vil du i stedet for å velge en farget kabel, som kan være veldig iøynefallende, kunne velge en farget støpsel, som knapt er synlig når den først er plassert i stikkontakten.

Stort utvalg innen RJ45 patchkabel! ? se mer her.

 

Kortbetaling

 

 

 

avXperten
MenyKontaktKurvSøk
Vi sender pakken i dag
Bestill innen kl. 20.30
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60-dagers åbent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Frakt 69 kr - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva