Høreapparat

Her finner du vårt utvalg av høreapparater som kan hjelpe ved nedsatt hørsel. Tilgjengelig med en rekke smarte funksjoner som har som mål å forbedre hørselen din betraktelig.

Filtrer
Sortering

Se mer om Høreapparat

Høreapparat - diskret og effektivt

På denne siden finner du vårt utvalg av høreapparater, som er både diskrete og effektive i forhold til å øke din evne til å fange opp lyder, musikk og tale rundt deg dersom du har et hørselstap.

Det finnes mange varianter av høreapparater og det kan ofte være både en tung post på budsjettet og vanskelig å finne frem til alle spesifikasjonene.

Nedenfor finner du noen ting som er greit å vite når du er på utkikk etter et nytt høreapparat, slik at det kanskje er litt lettere for deg å velge riktig.

7 ting du trenger å vite når du leter etter et nytt høreapparat

Når du skal finne ditt nye høreapparat kan det være en jungel å finne frem i spesifikasjonene, for hva er den gode spesifikasjonen og hva bør du være oppmerksom på?

Nedenfor prøver vi å gi deg svar på noen av spesifikasjonene og hva du kan se etter for å finne det rette høreapparatet for deg.

#1 - Passform og ergonomi

Når du ser på et høreapparat er det viktig at du prøver om høreapparatet sitter godt på eller i øret.

Du må kunne ha høreapparatet og i øret i mange timer hver dag, og derfor er det viktig at det sitter godt og ikke føles ubehagelig å ha på eller i.

De fleste nyere høreapparater er ergonomisk utformet slik at du nesten ikke føler du har dem på eller i, og dette gjør det lettere å venne seg til å bruke apparatet, samtidig som du ikke får merker og trykk fra apparatet.

#2 - Hertz og hørselsrekkevidde

Hertz (Hz) er frekvensen du som menneske hører på, og frekvensen angir antall vibrasjoner som treffer øret ditt hvert sekund.

Normalhørende fanger opp frekvenser mellom ca. 20 og 20.000 Hz, hvor svært høye frekvenser kan føles ubehagelige i øret, er det spesielt i området mellom 500 og 4000 Hz at det føles behagelig.

Mellom 500 og 4000 Hz er frekvensene for tale og for eksempel musikk, men ulike lyder og toner har ulike frekvenser.

Med normal hørsel kan folk fange opp til 400 000 forskjellige toner, men hvis du har et hørselstap er dette begrenset.

#3 - Justeringsalternativer

Høreapparater har ofte mulighet for å justere volumet, slik at du kan skru høreapparatet ned eller opp avhengig av situasjonen du er i.

Høreapparatet forsterker nesten alle lyder, dersom det ikke er innebygget støyreduksjon, og det gjør at du kan komme i situasjoner hvor lyder kan føles ubehagelig høye.

For eksempel på familieselskaper eller konserter kan man nesten bli overveldet av volumet og her er det veldig praktisk og trivelig å kunne skru ned høreapparatet litt, for akkurat i disse situasjonene kan det være ganske greit å la være hører så godt.

Det er forskjellig fra høreapparat til høreapparat i hvor mange trinn lyden kan justeres i, men det anbefales å vurdere et høreapparat med flest mulig trinn, da det gir best mulighet til å få en optimal lyd.

#4 - Støyreduksjon

En annen spesifikasjon du kan se etter er om høreapparatet har innebygget støyreduksjon, da denne funksjonen kan gjøre at du sjelden trenger å justere høreapparatet.

Samtidig er støyreduksjonen behagelig fordi funksjonen prøver å skille bakgrunnsstøyen fra spesielt tale- og musikksignaler.

Støyreduksjonen kan filtrere bort bakgrunnsstøy som bilalarm, støy fra støvsugeren eller lignende , men den har også en begrensning, da funksjonen ofte ikke kan filtrere bort skravling.

Det gjør at støyreduksjonen til enkelte høreapparater ikke hjelper så mye på for eksempel fester eller fester.

Men teknologien utvikles hele tiden, slik at støyreduksjonsfunksjonen blir bedre og bedre til å skille bakgrunnsstøy, og du kan supplere med en retningsmikrofon i høreapparatet slik at den filtrerer bort støy fra det du ikke retter øret mot. .

#5 - dB nivå

En annen spesifikasjon du kan komme over er dB-nivået, som indikerer trykket lydbølgene treffer øret ditt ved.

dB står for desibel og i vanlig tale hører man ofte dB nevnt i forbindelse med lydstyrken til for eksempel musikk, støy eller annet.

Jo høyere antall dB, jo høyere lyd.

En normalhørende kan oppfatte lyder fra 0 dB til ca. 120 dB, men det er på ingen måte hyggelig å høre volumer på rundt 110 - 120 dB, det kan være smertefullt og lyden kan bli forvrengt, samtidig som hørselen kan bli permanent skadet.

Volumer under 0 dB oppfattes ikke av det menneskelige øret i det hele tatt, og en vanlig samtale er vanligvis på ca. 50 dB.

Det mest komfortable lydstyrkeområdet for det menneskelige øret er mellom ca. 25 dB til ca. 90 dB.

Har du hørselstap kan volumet på et høreapparat ofte justeres mellom ca. 45 dB og 120 dB

#6 - Diskret design

Når du leter etter et høreapparat kan du se etter utformingen av høreapparatet, er det et i-øret høreapparat uten en ekstern del eller hvis det er en ekstern del, hvordan er det designet for å passe?

Noen høreapparater er designet for kun å sitte inne i øret og ikke ha noen ytre del i det hele tatt, så disse kan være veldig diskrete, men da de ofte må støpes etter øret, kan denne typen være svært kostbar.

Andre høreapparater har en utvendig del som fanger opp lydene og via et lite rør sendes lydene videre inn i øret til høyttaleren.

Disse høreapparatene tar ofte litt mer plass og siden mange med hørselstap ønsker å skjule høreapparatet best mulig, kan det være fordelaktig å se på både størrelsen på denne ytterdelen, men også hvor den er plassert.

De fleste nyere enheter har imidlertid en relativt liten ytre del, som enkelt plasseres bak øret og er nesten usynlig, og med en ergonomisk design reduseres vekten på øret.

#7 - Lagring og lading

Når du ikke bruker høreapparatene dine kan du selvfølgelig sette dem på et flatt underlag som et bord, men det er viktig at høreapparatet holdes unna fuktighet og direkte sollys.

Du bør ikke oppbevare høreapparatene dine i bilen en varm sommerdag og skal du på stranden kan du legge høreapparatene i en ziplock-pose og legge dem i posen slik at de er beskyttet mot salt og sand fra sjøen.

Høreapparatene dine kommer vanligvis med en oppbevaringsveske, som gir optimal oppbevaring av høreapparatene dine når du ikke bruker dem.

Høreapparater har små batterier og de må enten skiftes eller lades med jevne mellomrom , det er viktig at du sjekker bruksanvisningen slik at dette gjøres riktig.

Nyere høreapparater kan i noen tilfeller komme med et etui som fungerer som en powerbank , når enheten er plassert i etuiet er de ladet og dette betyr at du ganske enkelt kan lade opp etuiet og deretter plassere høreapparatene i det når du går til seng eller ikke må bruke dem.

 

Kortbetaling
avXperten
Menu Kontakt
Kurv
Søk
Vi sender pakken i dag
Bestill innen kl. 20.30
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60-dagers åbent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Frakt 69 kr - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva