Fondue

En Fondue er en smart enhet for å nyte mat på en helt unik måte. En fondue brukes vanligvis til ost eller sjokolade, der du kan dyppe utallige deilige snacks for å gjøre smaken fantastisk.

Filtrer
Sortering

Se mer om Fondue

Gastroback 42567 Raclettesett m/fondue (8 personer)
2219 kr
Kjøp
Gastroback 42567 Raclettesett m/fondue (8 personer)

Med fonduefunksjon i midten
Passer for 8 personer

Se mer Fjernlager
Levering: 14-22 virkedager
Senest 31. maj 2024

Skap hyggelige øyeblikk med en fondue

En fondue kan være midtpunktet i en koselig kveld, sammen med de nærmeste familiemedlemmer eller venner. I tillegg til å bare spise sammen, tilbereder man også maten i en felles gryte.

Fondue stammer fra Sveits og er en oppvarmet gryte, vanligvis med en osteblanding, som forskjellig tilbehør dyppes i, som f.eks. Brød og all slags kjøtt mm.

Hos avXperten har vi et stort utvalg av kjøkkenverktøy som kan gjøre matlagingen morsommere. Vi har f.eks. stekepanner , kokeplater , frityrkokere og pannekakemakere .

5 grunner til å kjøpe en fondue

Selv om du ikke liker ost, kan en fondue likevel tilby mye. Ostefonduen er den mest populære i utlandet, men her hjemme er vi nok større fans av sjokoladefonduen.

En fondue kan danne rammen om flere sosiale kvelder, hvor spisingen foregår litt annerledes enn det man er vant til.

#1 Lag hyggelige minner

Hvis du vil invitere venner eller familie på noe deilig, er en fondue en av de beste måtene å ha en hyggelig kveld på, med litt mat og litt god vin.

Det trenger ikke nødvendigvis være middag. Du kan enkelt lage den som lunsj eller bare som noe til middag eller kveldsmat.

Ved å tilberede maten i fonduen legger det til rette for mange gode samtaler og mange deilige småretter.

Eksempel

#2 Lag forskjellige typer fondue

Selv om fonduen er en tradisjonell sveitsisk rett, kan du fortsatt lage den etter dine egne smaksløker.

Hvis du ikke akkurat liker ost, er det fortsatt mange andre alternativer å nyte en fondue på.

Nedenfor er en liste over de mest utbredte fonduene rundt om i verden.

De klassiske fonduene:

  • Ostefondue
  • Oljefondue
  • Bouillonfondue/kinesisk fondue
  • Rødvinsfondue
  • Sjokoladefondue

Ostefondue

Denne fonduen er den vanligste formen for fondue og er sannsynligvis også den mest populære rundt om i verden.

Denne fonduen kan bestå av:

  • Gruyère, Emmentaler og Gouda ost
  • Brød
  • Pølser
  • Poteter
  • Brokkoli
  • Oliven

Oljefondue

Oljefonduen er en av de minst tidkrevende, da fonduen ikke trenger å inneholde mye annet enn litt olje til tilbehøret.

Denne fonduen kan bestå av:

  • Olje
  • Oksefilet
  • Kylling
  • Svinekjøtt
  • Pølser
  • Sopp
  • Løk
  • Ulike grønnsaker

Hvis du er i tvil om hvilken olje som er best for fonduen, så vil en av de to nedenfor passe best til fonduen.

  • Rapsolje - Høyt innhold av omega-9 fettsyrer
  • Palmeolje - Smaksnøytral

Bouillonfondue/kinesisk fondue

Denne typen fondue er en fondue fylt med buljong, vanligvis kyllingbuljong eller biffbuljong, som brukes til å dyppe maten i.

Denne fonduen har asiatisk opprinnelse og er også kjent som kinesisk fondue, hvor du har en form for chilipasta i for å gjøre buljongen sterkere.

Denne fonduen kan bestå av:

  • Tynnskåret kjøtt etter eget valg
  • Sopp
  • Paprika
  • Perleløk
  • Nudler eller pasta
  • Reker
  • kinakål
  • Dypp til kjøttet

Rødvinsfondue

Rødvinsfonduen er veldig lik en god biff med litt rødvin. Her dypper du bare kjøttet i rødvinen som tilberedes i fonduen med bl.a. Laurbærblad, pepper og løk.

Denne fonduen kan bestå av:

  • rødvin
  • Indrefilet i tynne skiver
  • Løk
  • Pepper
  • laurbærblad

Sjokoladefondue

Denne fonduen er nok den de fleste kjenner til og sikkert har sett på fester og bryllup. Denne fonduen er fylt med smeltet sjokolade, som ulike frukter og søtsaker dyppes i.

Denne fonduen kan bestå av:

  • Sjokolade
  • Jordbær
  • Bananer
  • Ananas
  • Marshmallows
  • Diverse kjeks

#3 Lag din egen fondue

Med fonduene ovenfor er det mye å velge mellom, men om du fortsatt ikke synes det høres så interessant ut, kan du enkelt lage din egen fondue.

Det er ingen grenser for hva en fondue består av, så du kan enkelt utforske med en fondue og legge den i som du vil, så lenge det er en base i fonduen.

Du kan enkelt bare ha suppe med kjøtt og melkuler i fonduen, med litt brød til, hvis det er det du vil bruke en fond til.

#4 Det er enkelt å tilberede

Hvis du ikke kommer på hva du skal lage til middag, er fonduen enkel å starte.

Alt det krever er bare en fonduebase og litt tilbehør. Det kan f.eks. også bare være rester av ingredienser som du har brukt i løpet av uken.

Tilbehøret til fonduen trenger ikke kreve for mye tilberedning, så det kan lett bli en helt kjøttfri rett hvis du ikke vil bruke tid på å tilberede kjøttet.

Når det kommer til rengjøring, er det ganske enkelt å rengjøre en fondue. De fleste fondues tåler oppvaskmaskin. Har du en i støpejern bør du vaske den for hånd og unngå såpe.

#5 Mange forskjellige tilbehør til fonduen

Her hjemme får du brød til suppen, men i Sveits er det helt normalt å få brød til fonduen. Uansett type fondue kan du regne med å få litt brød.

Bakverk er en vesentlig del av det sveitsiske kjøkkenet, da det tidligere har vært under fransk styre og derfor også har blitt påvirket av fransk bakverk.

Hvis du ikke liker brød, så er det heldigvis mange andre ting du kan dyppe i fonduen, som f.eks.

  • Ulike kjøtt
  • Grønnsaker
  • Rotgrønnsaker
  • Frukt
  • Ulike sopparter
  • Søtsaker
Produkttype
0
0
0
0
Select all
På salg
leveringstid
0
0
0
0
0
Select all
Brand
0
0
0
0
0
0
0
Select all
Pris (kr)
Min:
Max:

 

Kortbetaling
avXperten
Menu Kontakt
Kurv
Søk
Vi sender pakken i dag
Bestill innen kl. 20.30
E-handel siden 2006
Kjøp med Vipps, Klarna, Kort og PayPal
60-dagers åbent kjøp
Få hjelp via chat, e-post eller telefon
Frakt 69 kr - Ingen toll
Alle prisene inkluderer 25% mva