Trykkoker
Her finner du vårt utvalg av trykkokere. En trykkoker kan lage komplette måltider på utrolig kort tid. Perfekt løsning for en travel hverdag.
Med non-stick belegg
26 matlagingsprogrammer
Med 11 programmer
Tilbehør inkludert
Timer: Ja
Display: LCD
Trykkkoker - også kalt trykkoker
En trykkoker er et kjøkkenredskap som kan brukes til å lage komplette retter, enkelt og raskt.
En trykkoker er typisk en stor avansert kjele som du tilsetter ulike råvarer i.
Denne gryten er så forseglet helt og maskinen begynner å lage mat.
En trykkoker lager damp som forblir inne i beholderen.
Ettersom mer damp bygges opp, øker trykket i pannen, og maten tilberedes raskt.
Siden ingen av dampen kan slippe ut, blir ALL smaken igjen i maten, noe som er en av de absolutt største fordelene med en trykkoker.
Den lar deg lage utrolig velsmakende mat, faktisk, uten å måtte gjøre noe annet enn å tilsette ingrediensene du ønsker.
Hva er forskjellen mellom en trykkoker og en saktekoker?
Det kan lett skje at man forveksler trykkokere og slow cookers/crock pots med hverandre, og det er det faktisk god grunn til.
De to enhetene kan være utrolig like hverandre.
Begge enhetene inneholder en gryte og et typisk display hvor du legger inn ønskede innstillinger.
Forskjellen ligger i selve forberedelsen.
En saktekoker lager mat, morsomt nok, sakte.
Det bruker ofte mange timer på å gjøre maten deilig og kjøttet mørt.
En trykkoker gjør egentlig litt av det samme, men på grunn av teknologien kan den gjøre det utrolig raskt.
En trykkoker jobber med høye temperaturer i kort tid, mens en saktekoker jobber med moderate temperaturer over lengre tid.
En slowcooker er den beste løsningen hvis du skal lage retter med kjøtt der du ønsker det skal være utrolig mørt, for eksempel pulled beef/pork.
En trykkoker er for deg som rett og slett vil ha deilig mat, som kylling i karri med grønnsaker og ris, utrolig raskt.
Begge enhetene kan mer eller mindre tilberede de samme rettene, men behovene er litt forskjellige.
Slow cookers er for deg som er flink til å planlegge matlagingen og for eksempel kan starte på morgenen.
En trykkoker lar deg ha vært litt glemsk når det gjelder matlagingen, da du ganske enkelt kan starte den når som helst og få mat i løpet av kort tid.
Finn også mange andre spennende enheter til hjemmet ditt i vårt sortiment, som popcornmaskin , fondue , elektrisk tannbørste eller sous vide-pinne .
5 gode grunner til å velge en trykkoker
En trykkoker har mange fordeler, men om du fortsatt ikke helt kan se smartheten i å eie denne typen enheter, kan du få 5 gode grunner nedenfor.
#1 - Mat på kort tid
En trykkoker kan lage hele måltider på relativt kort tid.
Alt du trenger å gjøre er å tilsette de riktige ingrediensene og starte maskinen.
Trykkokeren varmer da utrolig raskt opp damp, og oppnår høy temperatur i løpet av kort tid.
På bare 15-30 minutter (avhengig av retten) kan du ha et ferdig tilberedt måltid klart til å spises.
#2 - Hele måltider i én beholder - perfekt for nybegynnere
Det er utrolig enkelt å bruke en trykkoker av mange grunner, men hvor det virkelig utgjør en forskjell er hvor enkelt det er å lage mat med enheten.
Du trenger ikke gjøre flere ting samtidig, og kan ganske enkelt tilsette alle ingrediensene samtidig.
Det betyr med andre ord at så snart du har tilsatt ingrediensene dine, er det faktisk ikke flere punkter å følge før maten er klar.
Dette gjør også en trykkoker helt perfekt for deg som er fersk i matlaging og ønsker en god og enkel løsning for å lage deilig og sunn mat.
#3 - Forhåndsinnstilte programmer for enkel matlaging
De fleste moderne trykkokere gjør det faktisk så enkelt at du kan følge en rekke forhåndsinnstilte programmer.
Disse programmene er også viktige å bruke riktig, da de er spesielt utviklet for ulike typer mat.
Noen trykkokere kan for eksempel stilles inn spesifikt for å varme suppe, eller kanskje settes til å lage en gryterett med eller uten ris osv.
Her er det viktig å sørge for at du bruker riktig program slik at du får den mest optimale tilberedningen av maten din.
#4 - Mat akkurat når du vil ha det med timerfunksjonen
En trykkoker kan stilles inn til å ha maten klar akkurat når du vil ha den.
Faktisk kan du tilsette ingredienser fra morgenen av og stille inn maskinen til å ha den klar når du kommer hjem.
Vær imidlertid forsiktig med rått kjøtt, da det i noen tilfeller ikke må sitte for lenge før tilberedningen starter.
Denne løsningen er perfekt for deg med en travel hverdag, hvor du allerede kan forberede middag før du skal på jobb.
Heldigvis kan en trykkoker også brukes i nødstilfeller der du ikke har tilberedt middag, siden den, i motsetning til en saktekoker, kan lage seg utrolig raskt.
#5 - Båter for single eller veldig store familier
En trykkoker er vanligvis tilgjengelig i relativt store størrelser.
Det er bare viktig å sørge for at enhetens beholder er stor nok for dine behov.
Dette gjelder spesielt for familier, for eksempel med barn, som trenger en viss kapasitet for å kunne lage nok mat til alle samtidig.
En trykkoker på minst 6 liter er typisk mer enn nok for en familie på 4-5 personer.
Bor du alene eller i par, kan du også enkelt bruke en større trykkoker, da den også kan lage små porsjoner helt fint.
En trykkoker er langt fra den eneste kjøkkenenheten du finner hos avXperten.
Se også mange andre smarte enheter for kjøkkenet ditt, for eksempel en iskremmaskin , kjøttpåleggsmaskin eller en riskoker .